Hirdetés

2024. június 22., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24516) sifarr válasza axioma (#24512) üzenetére


sifarr
senior tag

Hitelkartya: szamolgatni kell,
Ha a betéti kártyás vásárlások helyett használnak creditet, akkor a számlán marad a pénz, nem kell számolgatni, a kiegyenlítés automatikus, fedezet van.

ill. nem mind1 hogy tudja-e a szolgaltatoi beszedeseket is, de reszemrol +1.
Nem írta, hogy csopbeszedést használ-e, ezért ezzel nem számoltam.

Mondjuk a Raiff eseten en biztos masik banknal kernem, hogy ha az egyik rendszere all, a masikkal lehessen fizetni (KH-nal ott viszont mar utalasi dij lenne).
A kérdező használati leírása egy minimalista használót mutat, egy és közös számla a párjával, kártyák is egy banknál. A rendszerleállások azért annyira ritkák, hogy ezzel számolni nem nagyon érdemes.

Az igaz, hogy parazosaknak (limitallitas, tranzakcionkenti sms) nem jo a Raiff, de sztem errol se pro se kontra nem nyilatkozott a kerdezo.
Én sem számoltam vele, csak megemlítettem. Ha igényli, akkor számoljon költséggel. A számolásnál csak a 6800-at vettem figyelembe.

Azt se tudom mibol vagy biztos benne hogy az 1x400e nincs meg valamelyik felnel (bar mint mar emlitettem, ez megoldhato visszaszigoritasnal is).
Egyáltalán nem vagyok benne biztos. Épp ezért írtam, hogy ő - aki ismeri a 650 bontását - ha kell, akkor ezt is vegye figyelembe. Visszaszigorításnál valóban egyszerűen megoldható a 400e, de ahhoz kell egy másik számla (pl. kincstár). Viszont a leírásból úgy tűnik, hogy minél kevesebb számlával akar foglalkozni.

Egyebkent szerintem nem mind1, hogy a 650-bol az utalasokon es kartyas vasarlason kivuli resszel mi tortenik, az is arnyalhatja a kepet.
Annyit írt, hogy jelentősebb megtakarítás nincs. Ebbe az belefér, hogy pár millió akár lehet is. Ez valóban árnyalja a képet. Én pl. likvid tartalékot semmiképp sem betétben, hanem a kincstárnál tartanám a helyében. De megtakarításával kapcsolatban nem kért tanácsot, ezért nem vettem figyelembe.

Egyébként ő azon ritka kérdezők egyike, aki adott annyi információt, ami alapján érdemi tanácsot lehet adni. Viszont a többi eshetőséggel én nem foglalkoztam. Ha kell neki, akkor kérdez újra. A hitelkártyát is csak azért említettem, mert dptrsk felvetette.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.