- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakál
tag
válasz
misimagaki #48 üzenetére
Nono! Határozott tartamú szerződése van.
-
misimagaki
aktív tag
Emberek! Ezt nem értem. A munkahely nem kötelező. A munkaadó kirúghat Téged, de nem mondhatsz fel?!
Egy munkaviszony megszünhet a munkaadó által kezdeményezve, a munkavállaló részéről kezdeményezve, és közös megállapodással.
Írsz egy papírt, hogy megszeretnéd szüntetni a munkaviszonyod. Oda adod a főnöködnek, persze vegye át - írásban, és csá.
Ha fontos munkaerő vagy, akkor vagy kap utánad, és kompromisszumot kínál, vagy így járt.
Egyébként meg kötelessége elengedni. Persze fontos lenne tudni, hogy m i áll a szerződésben. De nem valószinű, hogy valami nagyon más dolog állna ezzel kapcsolatban, mert akkor az már rabszolga tartás..... -
sakál
tag
Akkor csak bosszankodni tudsz. Sajnos a legtöbb szemétség(nem csak munkahelyi) ellen nem védenek a törvények.
Nyáron a Balaton mellett pl. divat lett egyes butikosok között, hogy a Pestről, vagy máshonnan érkező, dolgozni akaró diáklányokat átverik. Több olyan esetet hallottam, mikor 1-2 havi munka után fizetés helyett lopással vádoltak meg egy szegény kislányt, vagy egész egyszerüen nem fizették ki.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
sok mindent nem tudsz.
írsz egy levelet az ombudsmannak amiben leírsz mindent ától zéig.
talán kapsz választ
anno mikor multiztam, a nagyvezér úgy rúgta ki az embereket ahogy akarta, pedig nem volt próbaidő itt a képben.. aztán az egyik nő akit porig alázott elment az ombudsmanhoz és rohadt nagy botrány lett belőle, az osztrák anyacég ezt pedig már nem nyelte le neki és megvált tőle. igaz a nő nem kapta vissza a munkáját, de a csóka repült. most a mol-nál rúgja ki az embereket és keres súlyos milliókat...
ez van, a munkavállalónak sok esélye nincsen -
Sajnos nem tudsz mit tenni, ha a próbaidő alatt rúgtak ki, ugyanis joguk van ez idő alatt indoklás nélkűl, bármikor, egy szó nélkűl kirúgni. Ez a próbaidő. Ugyanakkor te is felmondhatsz bárhol minden indoklás és előre bejelntés nélkűl ez idő alatt (ez után már mindkét fél részéről van felmondási idő).
-
Integra
titán
üsd le a főnököt.
ilyen egyszerű -
Kobe
veterán
párszor játszd el, hogy késve és piásan mész melózni....sztem nem nagyon kell várnod a kiebrudalásra
-
Thunder78
őstag
Nekem is nyugdíjas melóm van ... egy önkormányzat által üzemeltetett intézetben vagyok rendszergazda. De az itt dolgozó embereket valahogy nem tudom elviselni. Most keresek valami normálisabb melót Győr környékén, aztán lécelek ezerrel.
Nálam bonyolítja a helyzetet az, hogy van tanulmányi szerződésem, ami nem járt le, tehát ha lépek, akkor perkálnom kell.
Tényleg ... erre nem tudtok valami jogszabályt? Hogy milyen részletekben kérhetik tőlem a lóvét (félmillás nagyságrend)? A megúszásra nincs sok esély, tehát perkálnom kell, de jó lenne minél kisebb részletekben. Milyen lehetőségeim vannak?
Pls. help! -
ch_m
csendes tag
Nos az én helyzetem ugy magától jött. Tűzoltóságon dolgozom, 12 órás műszakba. Egyszerűen megőrít az itt lét. Van számcsi nettel, unalmamba phpt kitanultam már lassan de ez tiszta stressz, nem történik semmi. Jah igen táppénzen voltam és nem fogadta el a főnök a táppénz papírt. Nem bírjuk mostmár egymást
végülis havi 252 óráért kifizetett 60 000 HUF kezdő bért. Elég vadregényes az egész. JAH és munkaügyön keresztül kerültem ide hosszas kiválasztódás során, mert többen is jelentkeztek ide. Nyugdijas meló, de megőrít. Jövő hónaptól felmondok így vagy úgy de elköszönök innen.
-
kBagyula
senior tag
válasz
Woodslave #28 üzenetére
Hi!
A munkaügyi bíróság mindíg a dolgozónak ad igazat, függetlenül attól, hogy a munkáltató felelős-e vagy sem, van már tapasztalatom (munkavédelem a szakterületem). De ez már a legvégső eset.
Addig:
Orvoshoz elmehetsz még persze, egy hosszabb táppénz lehet megoldaná a gondjaid, azt a cégvezetők/főnökök nem szeretik. Így kapod a fizetésed 60%-át símán akár egy éven keresztül is, és kereshetsz akár polcrakodó munkát addig mellette, ha az jobban tetszik.
Mondjuk amit érdemes tudni az az, hogy a munkáltatók 30 nap táppénzes állomány után kivesznek az állományukból, és amikor visszatérsz a rendes kerékvágásba előfordulhat, hogy felmondanak maguktól, vagy lejár a szerződésed.
Ami gáz az az, hogy 15 nap táppénzt a cég fizet neked, efölött a TB. De még mindíg ez a legjobb megoldás az esetedben.
Ha esetleg bizonyíthatóan ''munkakörrel-munkakör miatt'' összefüggő a betegséged (depi stb...) akkor üzemi balesetnek minősítve kaphatsz 100%-os táppénzt is. De ezt a legnehezebb beadni nekik. Kellenek orvosi szakvélemények, igazolások, jó háziorvos, ''kis'' zsebpénz... bonyolult, nekem nem lenne energiám rá, és a TB is szigorúbban jár el, néha évekig lehet egy egy munkabaleset kapcsán levelezgetni velük.Nem jó sumákolni ezzel.
kBagyula
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
@Töki15
tag
Vagy mond azt hogy van egy jóbb állás jóbb pézé oszt joccakát!
-
Woodslave
félisten
Próbálkozz be Te egy rendkívüli felmondással. Menj el orvoshoz, hogy depressziós vagy, a főnökeid nem vesznek emberszámba, képtelen vagy abban a légkörben tovább dolgozni stb. és add be a rendkívüli felmondást, ha nem veszik be, fenyegetőzz munkaügyi bírósággal, ott az esetek nagy részében a munkavállalónak adnak igazat. (szinte biztos nem mennek el odáig). Ha meg beveszik, akkor már könnyebb esetleg egy közösre megegyezni.
-
vtechun
veterán
engem is az zavar, hogy határozott idejü szerződésem van. Ez az első munkahelyem ezért úgy gondoltam, hogy itt is akármikor felbonthatom a szerződést és akkor a próbaidő letelte után mehetek el, de lehet , hogy nem lesz ilyen egyszerü... bár jó lenne velük megegyezni...
ja! egyébként januártól dolgozom még csak itt, addig tartott a próbaidőm, de ezeknek annyira kell az ember, hogy csak na... irodában dolgozom számítógép mellett, de robotmunka, adatrögzítés, és inkább lennék komolyan mondom polcfeltöltő a Tescoban mint ez, végtelenül unalmas... bár mióta megoldottam, hogy legyen NET-em (persze a rendszergazda nem tud róla) azóta kicsit kellemesebb... és még a fizetés is elég gyenge: 70 000 bruttó...
[Szerkesztve] -
-
ch.peter
aktív tag
Prédikáció ON
Egy csomó ember munkahelyet szeretne, Te meg ki akarod magad rugatni. ejnye ejnye. (peace man, csak humor)
Prédikáció OFF
Baromi egyszerű:
Kezdd el hanyagolni a feladataidat, szerezz be egy két játékot, ami fut a munkahely szgépeden (már ha szgépes a meló), és játssz velük akkor is amikor mondjuk besétál a főnököd, legyél mindenkivel egy kicsit flegma, és éreztessd azt, hogy Te itt félisten vagy, téged úgysem rúghatnak ki a félév vége előtt, és ha sz@rsz is mindenre akkor is megkapod a pénzed. Mindezt ötvözd azzal, hogy rászoksz a későn bejárásra (legalább 20 - 30 perc) és a korán hazamenésre (a munkaidő végén te légy az első aki ellép).
Ha cégem lenne, nem érdekelne semmi, egy ilyen ''munkaerőtől'' úgy megszabadulnék, hogy öröm lenne nézni -
Esmein
nagyúr
válasz
agrarfiatal #15 üzenetére
csak 18 éven felül, ha kérhetem
-
gege71.hu
addikt
-
VladimirR
nagyúr
na, ha mar ebbe az iranyba vittetek kicsit megkerdezem: senik nem latta sem az amerikai szepseget, sem a harcosok klubjat?
elobbiben annak lathatjuk mintajat, hogyan kell felmondani magas vegkielegitessel, utobbiban pedig az otthon torteno munkavegzeshez vezetu ut ajtajat tarjak elenk -
gege71.hu
addikt
válasz
agrarfiatal #12 üzenetére
persze..ez nem szex..csak biznic..nem számít
-
Lortech
addikt
válasz
agrarfiatal #12 üzenetére
Hát akkor mégiscsak marad a kedves mama, ahogy shift+ő sugallta..
-
WiNZO
tag
LOOOL
-
vtechun
veterán
Hello!
A munkahelyemen július végéig szóló szerződésem van (felmondási idő nincs benne definiálva). Ez az első munkahelyem, de már kissé elegem van belőle, és meg szeretném szüntetni a munkaviszonyomat. De a munkaügyis(a cégnél) nő azt mondta, hogy ez nem olyan egyszerü. olvasgattam a neten a : Bővebben: link -en lévő dolgokat, de nem vagyok valami nagy jogértő. Érdekelne, hogy a rendes felmondást tudom-e eszközölni. Vagy azt csak határozatlan idejü szerződésnél lehet alkalmazni? Legjobb az lenne, ha közös megegyezéssel szakítanám meg a kapcsolatot a munkáltatóval, de nem tudom erre mennyi az esély.... Valaki tud tanácsot adni a fenti kérdésekben? vagy esetleg a topiccímet illetően is, de inkább jogi tanács kellene egy szakértőbbtől...
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hobby elektronika
- E-roller topik
- Milyen TV-t vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest