Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- W11 pls
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
umiki
tag
Megnéztem a neten pár helyen, és ilyeneket írnak (persze lehet, hogy meg lehet kerülni, de én nemtom hogy):
''NT system and boot partitions cannot be part of a stripe set''
pl.: Bővebben: link
Ha valahogy mégis lehet, és leírod hogyan, akkor, ha lesz egy kis időm kipróbálom.
((WinXP software raidnél, hardware RAID-nél persze nincs ilyen megkötés))
[Szerkesztve] -
umiki
tag
Nem teszteltem le, nálam csíkozott köteten van a lapozófile (szerintem ilyen nagy volumenü I/O műveleteknél sokat dobhat, hogy egyszerre két HD dolgozik).
WinXp-t nem tudsz csíkozott partícióra telepíteni, sőt azt hiszem bootolni sem enged róla (rendszert mindenképp simple kötetre kell rakni, gondolom a rendszer megbízhatósága érdekében). Egyébként azt raksz csíkozott kötetre amit akarsz (Program Files, pagefile, temp stb ami nem érdekes, ha netán elvész) -
Pompi
MODERÁTOR
És melyikkel érhetünk el jobb teljesítményt ha adott két (sata) vinyónk?
1. Mondjuk X gb-ot raid 0-ba teszünk a rendszer számára, a többi simán (erről beszéltetetek eddig).
2. Nem raid-ezünk, hanem a page file-t átteszük a másik vinyóra, mondjuk egy külön erre a célra kreált particóra?Feel Good Inc.
-
umiki
tag
-
salgado
tag
tehát akkor a kétszer 30gb particio mehetne raid 0-án
a kétszer 50gb meg mehetne raid 1,2...(nemtom mejik a biztonsági raid)az adattárolásnak.
ja és a mind a két vinyót mesterre kell rakni?amugy meg nekem inkább az a megoldás volna jo hogy a mardék 2*50gb sima ,raid nélküli legyen,mert ott ugy sem kell a sebesség,és a helyre is szükség lenne.
ezt a verziót meglehet csinálni az xp pro-n?
[Szerkesztve] -
umiki
tag
Lehet, nálam is hasonlóan van.
Sőt, elméletileg csinálhatnál a csíkozott köteteken felül megmaradó helyen akár tükrözött köteteket is (így tehát két HD-n lenne egyrészt gyors csíkozott rész + biztonságos tükrözött rész is) Az egésszel az a bibi, hogy tükrözött kötetet csak WinXP/2k Server op. rendszer hajlandó csinálni (viszont lehet, hogy használni már az XP Pro is tudja?). -
umiki
tag
Lehet, hogy majd sokan lehurrognak, de én (tapasztalatból, így megy már vagy másfél éve) megdícsérem a WinXp software RAID0-ját. Sebsségen igen tisztességesen dobott (tesztekben is, meg érezhető is). Nagy előnye, hogy két bármilyen (nem egyező) méretű vinyóval is megy. Adatbiztonsági szempontból meg azért jó, mivel nem kell az egész lemeznek striped (RAID0-ban) mennie, hanem meg lehet adni, hogy pontosan melyik volume-ok (particiók) legyenek ilyenek. Tehát fontos adatok simple volume-ra (pl. Documents, Windows); a Program Files, pagefile stb meg striped-ra. Mindez két HD-val (80Gb Seagate, 40Gb Maxtor), nekem tetszik.
[Szerkesztve] -
-
Sunzi
aktív tag
Szerintem kicsit túl van parázva a RAID0-tól való félelem.
Nyilván nem biztonságosabb, mint csak 1 hdd, de 2 jobb fajta mai HDD kicsit hűtve nem fog elpatkolni.
Ja, és okos user, ha RAID0-át használ (meg, ha nem, akkor is..), kellő rendszerességgel backup-olja az adatait, ahogy tudja. Akkor nem lehet nagy baj. A különbőző házi videóknál kevésbé pótolhatatlan audio-video file-okat meg elég egyszer...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Ízirájder öcsém, ízirájder...
-
Flashy
veterán
egyrészt az 50-50 kicsit leegyszerűsített elromlási valószínűség-modell
másrészt 2 valószínűség összege nem lesz egyenlő valamelyik tagjának értékével, szóval 2 winchester elromlási valószínűsége rosszabb mint 1-é simán, mert bármelyik elromlása viszi az összes adatot. pl van 2 pénzérméd, ha fej akkor elromlik az a vinyó, mindkettővel dobsz naponta. a 4 variációból csak 1 van ami kedvező, a másik 3nál ugrottak az adataid. ha az egyik pénzt megúszod mert a jó oldala kerül fentre, akkor még mindig 0,5 valószínűséggel romlik el a másik pénztől függően. persze azért vinyónál mivel a valószínűségek nem kiszámíthatók és nem is 50%os nagyságrendről van szó, a helyzet nem ilyen drámai, de ha pontosan átgondoljuk akkor ez van. -
Gergeli
tag
Attol függ mit akarsz. Ha a PacMan kimentett állásidat tárolod a gépen, azért valszeg nem fogsz izgulni.
Viszont ha több fontos munkád/adatod van a gépen, akkor teszel magas ívben a RAID 0-ra és inkább RAID 1-be kötöd, feláldozva a gyorsaságot a biztonság oltárán. Persze kinek mi a fontos.Keresek régi processzorokat
-
t-shirt
veterán
Sokszor olvastam már, hogy a raid 0 veszélyes, mert ha tönkre megy az egyik wincsi akkor elszáll az egész. Ez igaz is, de miért szállna el. Ha egy wincsid van az is elszállhat, mégse mondja senki, hogy nem biztonságos. Tudom, hogy matematikailag nagyobb az esélye annak, hogy két vincsiből az egyik tönkre megy, de nem hiszem, hogy ez valósan magas kockázatot jelentene.
-
Protezis
őstag
Raid 0-át tud a WinXP is szoftveresen. Bár tapasztalataim nincsenek ezen a téren.
A win2k3 meg a többit is -
Gergeli
tag
-
Gergeli
tag
Részemről nem nagyon ajánlom a RAID 0-át. RAID 1-el kombinálva már oksa, de ahoz meg kell 4 winchi
Keresek régi processzorokat
-
t-shirt
veterán
egy kis info RAID ügyben Bővebben: link
A sebesseég növekedés alkalmazás függő, de a 2X mindenképpen tulzó. -
mayerlaci
senior tag
Az egyik boltba így árulták a konfigokat hogy sebességük öszzeadódott és egy vinyóként ismerte fel!!!Ja és 2 évvel ezelőtt volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- ROG HYPER M.2 Card + 2x1 TB Samsung SSD
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest