- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vangelis
félisten
-
Vangelis
félisten
-
_az
senior tag
gondoltam egy up a topicnak..
úgyis itt van rézmező úr...
ja és hagyjuk meg hogy ez a merlini gyerek jófej, emg minden csak ez a csudvás okádék rtlklubos média egy darab szart csinál belőle... -
mityku
aktív tag
Bocsi kétszer ment a hsz!
-
A válasz egyszerű: egy hiltivel a kezében rakták bele a kockába!
-
divot
veterán
Ezek még a csaláshoz is bénák.
-
_Volkovy_
nagyúr
van benne valami.
még akkor nem is élőben ment a dolog?akkor az azok az emberek a hídon(már ha voltak,Anikó szerint ezrek álltak a korlát mellett-én nem láttam senki,csak Merlini stábját)mit láttak?Vagy mennyit kaptak az RTL-től?Esetleg az RTL munkatársai voltak kivezényelve,mint kommunizmus idején az általános iskolások almát szedni? -
joey7
őstag
Így csinálta dévid! :
Az Index cikke:
Az RTL Klub átverése - Gőzsy Kati
2004. szeptember 7.
David Merlini augusztus 31-én közvetített szabadulóshow-ján Marsi Anikó leszereplése csak elterelte a figyelmet a kereskedelmi csatorna trükkjeiről. Az eseményeket a tévéző magyar lakosság fele nem mindig élőben követhette és az sem derült ki, hogy a bejelentett idő kétszerese alatt tűnt elő Merlini a Duna mélyére tett betonkockából.
Olvasóink közül többen ajánlkoztak, hogy lelepleznék David Merlini mutatványát: ''Szeretnék jelentkezni egy betonozásra'' - írta például Sanyi, a taxis. ''Majd mi a kollégákkal keverünk egy nem földnedves betont, ami fél óra alatt úgy rácuppan erre a kis ***jankóra, hogy légkalapáccsal se vakarják le róla, és még a Dunába se kell lökni szerencsétlent.''
Az Index az alábbiakban ezzel szemben arra vállalkozott, hogy az RTL Klub trükkjeit vizsgálja. Ehhez kisebb, de annál fárasztóbb akcióra volt szükség: még egyszer meg kellett nézni David Merlini szabadulását a betonkockából és a Duna mélyéről, és ezzel párhuzamosan újra végig kellett hallgatni Marsi Anikó minden aranyköpését.
Időugrás előtt
Visszapörgettem a produkció elejére. A merülés előtt Merlini a víz felett lebeg, a hangja hallatszik: ''Futok, futok, nincs lehetetlen!''. ''Természetesen ezek a felvételek korábban készültek'' - magyarázta akkor a jelenséget a show házigazdája Marsi Anikó. De ezt a jelek szerint nem csak a hangra, hanem a képre is értette.
Ugyanis mikor továbbnéztem a filmet, feltűnt egy erről árulkodó vágási hiba. A vízbeeresztéskor Merlini betette a fejét a vízbe, de a feje feletti kalitka még nem merült le, a következő képkockán viszont a víz alatti jelenetben már az egész kalitka mélyen a víz alatt lebegett.
Mintha a mágus öt másodperces időugrást tett volna egy tizedmásodperc alatt. Ha ez történt volna, Anikó valószínűleg közölte volna a nézőkkel a csodát, és akár még egy üveg pezsgőt hozat az attrakció végén. Az adásrendező hibájával az RTL Klub viszont azt villantotta fel, hogy előre felvett képeket használt élő közvetítés címén.
Hogy a műsorvezető eposzi jelzőivel éljek: hiába nézték figyelmesen a nézők a ''boldogságtól remegő'' Anikóval és David ''lakmuszpapírarcú'' édesanyjával azokat a képsorokat, amiken a ''vérét a közönségért áldozó'' Merlini fújta a buborékokat, mert nem akkor készültek a ''rettentő sötét'' Dunában.
A másik furcsa dolgot akkor észleltem, mikor Merlini már a víz alatt volt. Marsi Anikó elmondta, a próbák alatt pillanatokon múlott Merlini élete. Így minden másodperc számít. Előre megmondta azt is, hogy Merlininek ezúttal ''két és fél percre van elég levegője.'' Mégsem volt visszaszámlálás. Lemértem az időt magam.
''Ha az érzékeim nem csalnak, legalább fél óra eltelt azóta, hogy elmerült a betonkocka. Akkor már csak két perc van hátra'' - mondta Marsi a produkció közben, de nem csak ő szenvedett időzavarban: a merülés után három perccel kollégái információja alapján közölte a nézőkkel, hogy több mint egy perce tart a mutatvány. A stúdióban viszont a normális idő szerint dolgoztak, és mivel már másfél perce a víz felszínén kellett volna úszkálnia a szabadulóművésznek, elindították az örömzenét. ''Nem tudom, mire föl szól a zene, Merlini még nincs sehol'' - jegyezte meg a műsorvezető.
Az egész mutatvány bő két és fél perces tartama a valóságban 4 perc 10 másodperc volt. ''8,5 méter mélyről 2 perc 45 másodperc alatt jött fel David Merlini'' - jelentette be mégis a produkció végén a híd szélén álló riporter az eredeti verzióhoz tartva magát. Ha arról lett volna szó, hogy a tanítvány megdöntötte mesterének, Houdininek négy perces, egyéni merülési rekordját, talán bejelentették volna, hiszen a műsorban folyamatosan Houdinira utalgattak, így került szó erre a bizonyos egyéni rekordra is. Így akár arra is gyanakodhatunk, hogy búvárok levegőt adtak a szabadulóművésznek, és hóna alá nyúlva felhozták a mélyből.
''Én így stábot és műszaki embereket nem láttam aggódni, mint amikor David megjelent a Duna közepén'' - mondta végül a riporter. Ez nem csoda, hiszen az trükk jelentős része a csatorna stábjának mutatványa volt. Merlini következő látványos produkciója előtt azért sugallhatna néhány kevésbé átlátszó trükköt az RTL Klubnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Battlefield 6
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Debian GNU/Linux
- Hardcore café
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest