- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ra3
őstag
nekem volt szerencsém szilikátipari tanulmányaim során pár félévet kötőanyagokról hallgatni és pár dolgot biztosan állithatok, a mezei portlandcement megköt akár viz alatt is, de a kötések 1-12 óra, a teljes szilárdulás ~28 nap alatt jön létre. ha abban a betonnak látszó anyagban nem volt elég cement akkor a kötés nem jöhet létre, és tényleg kimossa a viz.... egyébként van egy speciálisnak nem is mondható cement (aluminátcement) ami nagyon gyorsan köt ( erre mondják a kőműves szakik hogy kanálkötö) és pár nap alatt eléri a teljes szilárdságát, ezt használták pl a 2.vh-ban az ágyútalpak kiöntésére, és használják ma is a repülőterek kifutóinak betonozására. ne ebből biztos nem jönne ki egykönnyen
.
-
Horbal
őstag
Hali!
Nem az a kérdés, hogyan csínálta, hanem az, hogy miért, minek, kinek?
Ekkora aljadék, xar, silány, ostoba, néphülyítő, ultra szuper médiákos baromságot, ilyen ótvar minőségben kivitelezve még nem láttam.
Aki látott már David Copperfild műsort az tudja miről beszélek, az rendezés, az színvonal, már-már művészet. (kissé giccses, de profi) Persze a fele se igaz.
Ez meg, hát gáz!!!
Az RTL meg be****hatja, a Marsi Anikóval az élen; idézet: ''Nem látom Dávidot, mert a hajó oldalában van egy kanyar! (félig áthajolva a korláton)'', tényleg, ne mond a hajók oldala nem egyenes, Nobel díjat neki!
Az a nemtom ki aki meg a hídon dumált, hát ő is igen okos volt...
A rendezés: vontatott, hatásvadász, rosszúl szervezett:
- Képtelen voltak egy kis visszaszáláló órát kinyomni, valamelyik sarokba, Marsi: ''Tudja valaki, mennyi idő telt el, értem, több mint 1 perc akkor még több mint 1,5 perce van'' (2,5 mínusz több mint 1, az neki = több mint 1,5 maradék)
- Vagy 3x 4x próbálja meg felvenni az a nyamvadt helikopter (kivénhedt Mi-2-es asszem), lóg a helikopteren, mint egy szerencsétlen, aztán nem találják el vele a pontont (Marsi: ''Most érkezik meg a ponto...pontonhídra'' értitek hídra), ott ácsorog, mikor végre sikerül, majd megfagy, teljesen kivan, jön egy motorcsónak, az elején fekszik egy baromarcú, hogy minek a fax se tudja, nagynehezen felveszik aztán meg nemtom miért tesznek vele vagy 2 kört, mintha nem tudna kikötni. Még a siklóval kellett volna kétszer fel-le mennie és akkor teljes lett volna a kép...ehhh
- Odabaxnak egy 150T-s darut, könyörgöm egy 3T-s betondarabhoz, minek?
Aztán a szakértő megszólal, hogy nagyon óvatosan kell ezzel a daruval mozogni, a súly, meg menden miatt, majd leszakadt a daru, persze nagyanyám meg omnibusz...
- BME beton szakértő, hely de okos volt, meg humoros is, szerinte a beton 28 nap alatt köt meg, teljesen az lehet, de a betonnak vannak bizonyos kötési fázisai, kb 24 óra alatt terhelési szilárd, 48 óra alatt már 100 emeletes házat lehet ráhúzni, könyörgöm ne nézzenek már tök hülyének...mellesleg ez mitől volt beton, odaállni egy mixerkocsival és szépen nyakonönteni, az igen az beton, persze éppeszű ember nem hihette, hogy ez valódi beton, abból nincs kiút, erről Chicagoban sokat mesélhetnének néhányan ha tudnának...
- A muterja meg, rá nem is mondok semmit, mert nem akarom megbántani, lehet, hogy nem volt beavatva, és azért parázott így, de annyira műnek tünt, nemtom...
Szóval egy ilyen produkciót, ami lehetett volna világraszóló is, így elbaxni, az az igazi művészet, ha jó öreg Hofi még élne akkor akkora paródiát csinált volna ebből, hogy csak na.
Végül gratulálnék Dávidnak, mert látszott rajta, hogy megviselte a feladat és én elhiszem, hogy ő mindent megtett a sikerért, csak kár, hogy ilyen stáb dolgozik vele...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Juan G
veterán
hadd idézzem mégegyszer:
C12-es beton:
''Környezeti hatásoknak (nedvesség, karbonátosodás, kloridhatás, fagyás/olvadás, kémiai korrózió, koptatóhatás vagy víznyomás) nem ellenálló beton.'' - egy másik fórumból...
1. a ketrec azért kellett hogy egybe tartsa azt a salakos/sóderes izét amit a pizza hut-os vödrökkel beemeltek (az igazi betont folyékonyan öntik)
2. miután megtelt a ketrec, a tetejére öntöttek ''folyékony'' betont, ami felül ''megszilárdult'', és a masszív beton látszatát keltette...
3. nem azt kell nézni hogy srác kiszabadult egy betontömbből, mert az normális körülmények közt nyílván lehetetlen...aki ezt hitte egy pillanatig is, az kicsit egy ''egyszerű'' ember...
4. normális ember szemében amit a srác csinált valóban nem semmi, valamennyire mozdulatlanul beleeresztik a hideg vízbe, azért hogy valahogy kijöjjön...azonban, mint illuzionista/szabaduló művész elég gyenge mutatvány volt (lásd 1-2 pont), a szokásos megoldásokkal, mint pl. hogy kikapcsolják a kamera képét (ezt David Copperfield is mindíg eljátssza), és itt veszti el a lényegét az egész...
5. ha egy illúzionistának megfejtik a trükkjeit, annak úgy kell...csináljon olyan trükköket amitől az embernek tátva marad a szája...ez tegnap nem történt meg, nem mondom pszichésen fel kellett rá készülni, ezt megoldotta...de úgy az egész...pfff...
6 de ami a koronát elvitte, az maga a közvetítés... -
bReeZer
tag
nekem egy mondata megmaradt marsi csodalatos beszedebol: ''2 es fel perce van ra hogy kiszabaduljon, ebbol mar eltelt fel ora''... no comment.. csak pislogtam
Merlini anyja meg hazajott, hogy jo penzert eloben megjatsza a nagy rettegest. Szerintem a trukk az volt, hogy az uvegkalitkat szetnyitottak lent, igy az szetesett, a betont kimosta a Duna, es kesz...egyszeru. Bar ez az en velemenyem.
-
Bazsesz
őstag
válasz
_Volkovy_ #79 üzenetére
Van egy olyan anyag, ami úgy néz ki, mintha beton lenne, de egy egyszerű hétköznapi újjal (igen, ami a kezeden van) simán benyomod. Kicsit hasonlít a hungarocellre (fehér hőszigetelő anyag, horgászok is használják, meg hülyegyerekek havat varázsolni vele 70 fokos nyárba). Nem elképzelhetetlen az, hogy megtalálható volt ez az anyag valamilyen formába... Majd este megkérdem apámat, hogy mi annak az anyagnak a neve. Amúgy meg ha jól belegondolunk, egy tökre megszáradt betonhoz igen nudli 3 perc duna, hogy szétszedje. Ahhoz valami vésőgép dukál.
Üdv: balu
Szerk: hozzáteszem nem láttam, megnéztem a mirigyet, és aludtam.
[Szerkesztve] -
Skylark
tag
Oh, csak lettem volna a közelben.... egy kis kötésgyorsítót észrevétlenül a betonhoz adagolni...vagy csak bízták volna rám a betonozást...
Ezt adni főműsoridőben, emiatt lezárni egy hidat..
Mellesleg én nem is gondoltam volna, hgy ez bárkit érdekelhet, de a fenti hsz.-okból kiderül, tévedtem.
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Ehe.
Beletoszták valami betonnak látszó sűrítménybe(nem vok benne biztos h ha megbillentették vona oldalra,nem folyik ki egy-az-egyben az egész cucc a kockából),leengedték,Duna 5mp alatt kimosta az egész cuccot,egy búvár 3mp alatt kivágta a rácsból,a mellényt(amiben felemelkedett),nos azt pedig onnan húzták elő,ahol Annus doppingtesztjét végezték.
Amúgy én is odavoltam tőle,nemnormális az ürge.És ez tetszik.
Marsi pedig monnyon le. -
I_Am
veterán
válasz
Flash (The Original) #76 üzenetére
Te meg azt hiszed, hogy például a vizimentőket saját zsebből fizette? (vagy vmi nagy cég szállt be hatalmas sponzori dijjal? Csak mert reklámot nem sokat láttam)
-
tiki
tag
Itt nem arról van szó, hogy igy nehéz meg ugy nehéz hanem a hűlyeség az értelmetlenség stb. Van ennek az országnak elég baja igy is nem még ilyen marhaságokkal tölteni az emberek fejét.Kiváncsi lennék ez mennyibe kerűlt csak ugy illuzioból.
Ja illuzió hát aki meg tudja nekem mondani azt, hogy ebben az országban hová tűnnek el , és kiknek a zsebébe a nagy pénzek csak ugy illuzioból akkor az maga a művész.Ezért tart itt az ország mert ilyen marhaságokra folyik el a pénz.
Kinek van erre szűkságse????????. -
Flash (The Original)
tag
válasz
TyborMan7 #66 üzenetére
Maximálisan egyetértek, hihetetlen hogy ilyen hsz-eket kell olvasnom, hogy milyen könnyű volt, meg hogy nem egy nagy dolog, meg hogy ennyi segítséggel más is megcsinálná. Ugyan már, akkor miért nem csinálja.
Egyébként kíváncsi lennék hogy mitől ilyen okos most mindenki (radarral bemérték alulról, légkalapács, magától szétrepedt...)
-
kretenallat
senior tag
csak annyi h tudhatnak a kedves epitesz epito kollegak kemiabol h a beton viz alatt is kot. de nem ennyi ido alatt monnyuk.
-
Roth
tag
Azért tényleg nem ártana már rendet tenni egy-két ''riporter-műsorvezető'' háza táján... illetve jól fenékbe billenteni őket... oszt' mehetnek Isten hírével
-
TyborMan7
csendes tag
Egy dolgot szerintem sokan elfelejtenek: ez egy trükk, illúzió... Tehát nem kell azt hinni, hogy Dávid barátunk megfeszítette az izmait, széttört a csontszáraz beton, foggal átharapta a fém keretet és felúszott a felszínre... Biztosan volt benne egy csomó trükk, szerintem a kamera sem ''véletlenül'' romlott el, az sem hiszem, hogy véletlen volt, hogy vagy 10 percet szendvedtek, amíg kihozták stb. stb., lehetne még sorolni... Csak egy kis összehasonlítás: David Copperfield is repült... de remélem, senki nem hiszi el, hogy feltalálta az antigravitációt... Ez mind-mind trükk és ez bennük a lényeg. Én jobban szeretem az olyan trükköt, ahol látom, hogy mit csinál az ipse és úgy ''ver át'', nem úgy, mint most, de azért ''nem volt rossz''... Mindenesetre aki azt mondja, hogy nem egy nagy wasistdas, az csak azt próbálja ki, hogy valaki lehúzza a víz alá és ott tartja fél percig... kellemetlen érzés... szóval ehhez baromi nagy fizikai és szellemi felkészülés kell...
A másik, hogy én is megvetem azokat, akik azzal próbálkoznak, hogy leleplezzenek egy-egy trükköt... Ugyanis pont a titok, ahogyan ezt csinálják, a lényeg a bűvészszakmában... Az, hogy kitalálják, hogyan lehet ilyen trükköket megvalósítani...
És végül néhány szó a kedves Marsi Anikóról... Remélem, hogy a mai produkciója után kicsit a körmére néznek, ugyanis ez katasztrófális volt... Én akkor feküdtem el, amikor Dávid kivette a fejpárnát a feje alól:
M.A: - Mit csinál? Kivette a fejpárnát a feje alól. Jézus. De ezt miért csinálta?
Építőipari szakértő: - Mert valószínűleg nincsen rá szüksége...
És amit ezután (és ezelőtt) művelt, siralmas volt... Én a rendező helyben kikevertem volna a hangját... -
Megint kimaradtam valamiből???
-
tiki
tag
Most már az is baj , hogy a jó öreg Maffiózók nak is löttek, mert ök aztán hiresek voltak arról, hogy kell egy embert bebetonozni. A másik nem tudom, hogy a média honnan vesz ennyi bátorságok arra , hogy ennyi embert hűlyének nézzenek a köritéssel egyűtt ami ott volt.
Személyem szerint én nem nézem semmibe ezt az egészet, csak egy erőltetett dolognak. és nem nevezném még művészetnek sem, csak egy ember hóbortos mániájának talán , vagy feltűnési viszketegségnek.
Na meg az anyuka megnyilvánulása sem tetszett, amikor azt nyilatkozta, hogy meg kellene bűntetni az olyan embereket akik meg gyalázzák a fiacskája mutatványát azzal ha elárulják a megoldását a trűkknek.Hát az ilyen inkább bujjon el aki ilyet nyilatkozik. Nagy arcu majmok -
ByB
addikt
Ebbe mi volt a nagy szám, én sem értem! Az már sokkal inkább Jackass, hogy ma egész nap 40-41 fokos volt a lázam és egyfolytában hűtőfürdőznöm kelllett...
-
sai
aktív tag
szerintem nagy kamu volt az egész!!!
-
MarKoo
addikt
Nekem egy másik sejtésem volt. Ha meg is szilárdult valamennyire a beton, akkor is lehet hogy a 75°C-os beton megreped amint beleengedik a hideg vízbe, főleg ha nincs teljesen megszilárdulva.
-
joe69
senior tag
a keze mindenesetre eleg durvan nezett ki utana
ja es Marsit tobbet ne engedjek kamera ele plzzzzzzzzzzzzz -
Juan G
veterán
C12-es beton:
''Környezeti hatásoknak (nedvesség, karbonátosodás, kloridhatás, fagyás/olvadás, kémiai korrózió, koptatóhatás vagy víznyomás) nem ellenálló beton.'' - egy másik fórumból...
hát...lehet nem semmi ez a dávid merlini gyerek, de láttátok volna az én hihetetlen menekülésemet, amikor sikerült kimásznom a HÍG FOS TENGERÉBŐL, ami a tv-ből elárasztotta a szobát...alig tudtam a távirányítóban megkapaszkodni, és elérni a kikapcs gombot ...köszönjük RTL... -
Roth
tag
Szerintem is így van... meg kellene becsülni ezt a srácot, nem pedig fikázni (sokan ezt teszik), attól függetlenül, hogy mindenki ''simán'' megcsinálná... nem nagy dolog + stb.
Ez igenis nagy és nehéz dolog, én nem lettem volna a helyében..
.... de a Marsi még mindig nagyon lol -
ToBeY
nagyúr
Vajon 10 óráig mig be volt zárva a wc-t hogy oldotta meg?Mert ivott rendesen mert melege volt!
-
Integra
titán
dehogynem tudtak volna mit csinálni..
mentőbúvárok várták, megfelelő felszereléssel.
bármit megcsinálnak ilyen trutyis vízben is ilyen sodrásnál.
ráadásul azért vol olyan sokáig belógatva a vízbe nyakig a dévid, hogy a radarukkal bemérjék és odamenjenek. aztán mikor megkapták a jelet az darushajón a búvároktól, hogy lent várják, akkor elkezdték leengedni, ennyi -
AND1
őstag
Nem hiszem, hogy búvárok vagy ilyesmi, mert a Duna elég zavaros, nem hiszem , hogy vmit tudtak volna ott csinálni.
Másik, meg a feneke milyen lehet? Gondolom nem sima, meg tele lehet szeméttel, vagy roncsokkal...szal nem hiszem, hogy fullra lement mert az tényleg életveszélyes lenne... -
Roth
tag
Szerintem csak a riporter(ek) rontották el a dolog összképét...
-
AND1
őstag
Ez a Marsi Anikó idegesítö volt nagyon!
Én nem filózok rajta,hogy csinálta. Copperfield is átment a Kínai falon, mindenki tudja, hogy trükk, mint ez is. Nem is izgat... -
Roth
tag
Sőt, kimondottan AMATŐR
-
Roth
tag
Azért maga a mutatvány nem semmi (próbálj meg 10 órán keresztül betoba öntve lenni), még akkor is, ha az nem szilárdult meg rendesen... viszont a Marsi Anikó... nos, egyszerűen kiborító volt, már-már AMATŐR!
-
süti5
őstag
Mi volt az a mentőmellény rajta a végén? Na az hogy a fenébe került rá, mert nem abban betonozták be, vagy igen?
Ha néztétek a ''betont'' üvegen keresztül, mikor engedték már be, hááát, elég laza volt és nagyon nedves. A Duna sodrása pillanat alatt kimosta, de legalábbis nagyon meglazította. -
törölt tag
Ezt beszéltük faterommal is. Arra jutottunk hogy megnéznénk hogyan szabadulna ki ha az ő ''betonja'' helyet frankó mixerbetonnal lett volna a kalitkája kiöntve.
Úgy rágyógyult volna hogy légkalapáccsal sem szedték volna le róla
-
harry
veterán
Ez a közvetítés, hát valami ritka sz@r volt
(a szabadulás tetszett, az rtlkubbal van bajom). Eleve, az a ritka hülye csaj (dávid anyja mondta - igen, valóban érdekes egybeesés, h az apját is Merlininek hívták, mint régen mertlint a nagy varázslót. - csaj: Hudini apját hívták merlininek? - na ez fájt).
Szegényt meg fél órán keresztűl lóbálták egy helikopteren, hogy egy hajóra tegyék utána. Holott elvileg tele volt a Duna mentőcsónakokkal csak nem tudtak oda menni a helikoptertől. Show elem. Mindvégig vizesen egy rövig gatya/pólóban. Nem csodálnám ha tüdőgyulladást kapna. -
ToBeY
nagyúr
Régebben volt az Rtl Klubbon olyan műsor hogy mágusok titkai,azt nem tudja valaki fent van-e neten és hol?
-
Sherman
tag
Szörnyű primitív egy műsor volt, parasztvakítás volt az egész. 10 óra alatt megköt a beton ''lol lol lol''. Csak azokat tudom sajnálni akik végignézték és hittek benne h vmi szörnyű történhet. (Az édesanya meg mint egy lakmuszpapír hűen jelzi a leghitelesebb érzelmeket...
)
[Szerkesztve] -
lol
senior tag
érdekes, hogy pont a végén szállt el a víz alatti kamera... sztem a 2 év gyakorlás meg az egyéb szövegelés csak körítés volt. Mert pl lenyilatkozta, hogy pár nappal ezelött jöttek rá a pontos beton keverési arányra, háát 2 év alatt nem is rossz!
-
drwho
tag
Hi!
Szerintem sem volt megkötve a beton. És a ruha is szerintem fel volt fújva levegővel, és amikor kimászott kiengedte a levegőt és volt helye.
+ Hozzávesszük a hogy a beton sem volt megkötve.
Hát eszelős egy műsor volt az biztos. -
jamez
senior tag
2 évig készültek rá de számomra semmi izgalom nem volt benne. Sokkal érdekesebb lett volna ha közben meg kellet volna innia 5-6 sört.
Vajon attól hogyan szabadult volna meg!
-
lesaux
veterán
Nem tudom, hogy csinálta, de a Marsi egy degenerált állat. Pont mint a Gönczi, vagy hogy hívták a másik kretént. Szerencsére nem láttam, de hallgatni épp elég volt.
-
Yutani
nagyúr
Ott kezdődik, hogy a beton nem köt meg ennyi idő alatt, tehát a Duna sodrása szépen ki tudja mosni a ketrecből, ha beengedik a vizet. Innentől kezdve akármit is tud csinálni. De ez szigorúan SZVSZ!
Szerk: márcsak azért sem tudott megkötni a beton, mivel 5 oldalról üveg vette körül, és a tetejére is ráengedtek valami anyagot, ami szerintem nem igazán hagyta kiszáradni.
Nekem ez a beton kimosás akkor ugrott be, amikor láttam félig beleeresztve a kalitkát, és az üvegen belül nedves volt a beton.
Aztán persze fene tudja, igazából hogyan csinálta...
[Szerkesztve] -
Vangelis
félisten
Ha valakinek van valami ötlete , hogy hogyan csinálta David barátunk a szabaduló mutatványát ossza meg velünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest