- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
aujjobba
addikt
válasz
frescho #88025 üzenetére
A jelölést (hFE, hfe, béta) tisztázza korábban a könyv.
Köszi, mindenesetre beküldtem egy jelentést nekik erről, hátha felkerülök az errata listára
Habár nem tudom mennyire tartják ezt naprakészen, legalábbis az ott felsorolt néhány hibát szúrópróbaszerűen megnéztem az én példányomban, és úgy tűnik ebben már javítva vannak (3. kiadás). -
aujjobba
addikt
válasz
frescho #88021 üzenetére
Nem emlékezik meg a 82k-ról egyáltalán.
Azért is fura, mert például korábban az emitterkövető számolási példában is úgy választott becsatoló kondit, hogy az a befelé néző impedanciaval felulatereszto szűrőt alkotva a kívánt frekvenciánál vágjon. Ez az impedancia pedig ott is a bázisosztó két ellenállása és a béta*emitterellenállás párhuzamos kombinációja.
Szóval tényleg nem értem most miért maradt le a 82k. Vagyis azt értem, hogy elhanyagolható, de ha valamit elhanyagolnak azt ebben a könyvben eddig mindig jelezték.
(Art of Electronics, harmadik javított kiadás) -
mezis
félisten
válasz
frescho #87897 üzenetére
Napelem, okos villanyóra:
Bizonyára megoldható lenne központból figyelni az elektromos hálózatra történő betáplálást és amikor az megközelíti a határértéket, akkor elkezdi letiltogatni a visszatáplálást (igazságosan, véletlenszerű kiválasztással). Aztán amikor már tud fogadni a rendszer betáplálást, akkor a letiltottaknak elkezdi engedélyezgetni a visszatáplálást.Olyan nagy ügy 2023-ban az okos vezérlés megvalósítása?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
frescho #87667 üzenetére
Köszönöm szépen.
Ha jól értem tehát, akkor az "RthJA" esetünkben azt mutatja, hogy Wattonként a környezetnél 50°C-al lesz melegebb, igaz?
De mit jelöl az "RthJC" (Thermal resistance junction-case)? Hogy a burkolat (hőleadó fém pad) hőmérsékleténél 5°C-al melegebb a belső?
Így ugyanis (azt hiszem) értem a "(RthJA+RthJC)*disszipálció" számítást.
(környezet-hőleadó közti különbség + hőleadó-belső közötti különbség)*disszipáció
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged