Hirdetés
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 9 – Az impulzusvásárlás is lehet tudatos
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: PassMark - Intel Core2 Quad Q9400
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
beloadjoker #47159 üzenetére
A rajzon 1. a GND, 2-3 a bal-jobb csatorna.
Ha a 2-3 pontot összekötöd, mindkét bemenet kap jelet, de amennyiben csak egy kimenet van rákötve, hiányos lesz a zenei jel, hiába szól mindkét hangszóró.
A kimenő négy szál vezetékből viszont (amiről már szó volt), csak akkor szabad kettőt összekötni GND gyanánt, ha azok eleve közösek, különben tönkremegy a fejhallgatóerősítő, amennyiben hídvégfokról van szó.
-
beloadjoker
őstag
válasz
beloadjoker #47159 üzenetére
Közben kipróbáltam, működik
/A bt headset hangszórója helyére kötöttem be a jack aljzat 1-es és 2-es pontját/
-
Kernel
nagyúr
válasz
beloadjoker #47156 üzenetére
Adott négy szál vezeték a fejhallgatóhoz. Meg kell nézni, hogy ezek között van-e olyan két szál, ahol a bal-jobb oldal között 0 ohm mérhető.
Ha ilyen található, az minden bizonnyal a táp negatív pontjához képest is 0 ohmot mutat. Mérés idejére az akku ne legyen rákötve az áramkörre.
-
Kernel
nagyúr
válasz
beloadjoker #47154 üzenetére
A fejhallgató meghajtása szempontjából tisztázni kell, hogy a végerősítő hídkapcsolásban, földfüggetlenül működteti azt, vagy közös GND pont van. Ez kiderül ellenállásméréssel is, ha valamelyik vezeték közös a két oldalon.
A hídkapcsolást azért szokták alkalmazni, hogy a rendelkezésre álló kevesebb tápfeszültségből is kinyerhető legyen a megfelelő teljesítmény, az adott terhelőimpedancián.
A 3,7V-os Li-ion akku véletlenül nagyon jól helyettesíthető 3 db soros 1,2 V-os akkuval, a töltő is jó hozzá. Li-ion akkut 4,2 V-ra tölti a saját töltője. 3,7 V a névleges / átlagos feszültség.
A másiknál 1,2V a névleges és kb. 1,4 V a töltési csúcs. 3 x 1,4 = 4,2.
Ez a gyakorlatban működik, én is töltöttem már 3 db soros 1,2 V-os akkut 4,2 V-os Li-ion töltővel, gond nélkül.
Az nem probléma, hogy több az Ah-kapacitás, legfeljebb tovább fog tartani a töltés (az eredeti töltővel), viszont több energiát tárol, így tovább fog működni az eszköz.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- OLED monitor topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Csak jövőre jelenik meg a Heroes of Might and Magic: Olden Era
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Acer Travelmate P214-53 - i5-1135G7 I 8GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia
- Ryzen 7 5800X Kèszleten! Kamatmentes rèszletre is!
- RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES ASUS Vivobook 17 X712EA-AU737W Notebook
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest