- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
[w]
őstag
válasz
sirdond #92200 üzenetére
árban tudunk még feljebb menni, ha nem jó
-
[w]
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sirdond #6217 üzenetére
Az eltérő ellenállás miatt gond lehet a hangerő szabályzásnál, mert nem lesz szimmetrikus a hang állítása, a hátsók jobban fognak erősödni az elsőknél. Hogy milyen mértékben, azt nem tudom, de valószínű, hogy minden hangerő állításnál újra kellene állítani a hangfalpárok hangerejének arányát is. Egyébként rákötni rákötheted őket.
KisBundi: magában a tápban van védelem, ami figyeli az 5V feszültségét (amennyire tudom), mert a többi feszt is ebből állítja elő, aztán rendellenesség esetén lelövi a tápot aszthiszem rövid zárral. De persze ez olyan, mint a villámvédős elosztók, visszab.ssza az égre a villámot.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sirdond #6205 üzenetére
A watt szám nem lényeg a hangszóróidnál. A lényeg, hogy az erősítőre a meglévőnél nagyobb ohm számú hangszórókat ráköthetsz, baja nem lesz tőle, ellenben mivel nagyobb az ellenállása, nem folyik rajta akkora áram mint kisebb testvérén, így valamivel kisebb teljesítmény jön létre a hangszórón, de mivel a Geniusnál lehet állítani a hangfalpárok hangerejét külön, ez nem jelent problémát.
Amennyire emlékszem a Genius belsejére, egy darab IC-ben van a 3*2 végfok, de ha tévednék, akkor max 3 darab 2 végfokot tartalmazó IC lehet benne. Hogy milyen hatásfokkal működik az erősítő, azt nem tudom, de ha mondjuk 70%-al, akkor úgy adódik, hogy a gyári adatai szerint 220V 0.5A a bemenő táp, azaz mostani hálózaton 115W (egyszerűen számolva), na ezt szorozd meg 0.7-el, majd a megmaradt számot oszd el 6 felé, kb. az lesz a csatornánkénti teljesítmény, jelen esetben 14W. Emlékeim szerint nem volt külön erősítője a szubnak.
mezis: szerintem belebújt a kisördög!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OLED TV topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged