Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
-
moha21
veterán
válasz
wxppro
üzenetére

Ja hát 5V-ból ennyivel elő lehet állítani 3.3 V-ot.
Egyébként nem kell elmenni messze elég, ha egy laptopot nézel az 1 feszültségből állít elő mindent.
Biztosan valamilyen alaplapi VRM állítja elő a RAM-nak a feszültséget csak kíváncsi lennék, hogy a 12V-ot használja -e.
(#16347) CPT.Pirk : Köszönöm!

-
moha21
veterán
válasz
wxppro
üzenetére
Én most csak konkrétan arra gondolok, hogy a memória modulok, fogyasztanak -e a 12V-os ágról egyáltalán valamit. Léptetőmotornak kell a 12V a HDD-ben, de kell az 5V is ( Ugye elég sok elektronikának kell az 5V, de más szerepe is van a HDD-ben ).
3.3 V azt hiszem a CPU-nak kellett ( a 486-nak ennyi volt a feszültsége ).
(#16342) totya694 : Jaja és mérni sem egyszerű ezeket a dolgokat.
-
válasz
wxppro
üzenetére
Mivel nem nagyon találkoztam még se milyen PC/noti kapcsolási rajzzal sem így inkább csak a következtetés marad és azok a tények amiket le tudunk olvasni innen-onnan.
Lompos PH társnak köszönhetően kaptam egyszer egy LCD monitor kapcsolási rajzot aminek meg is örültem nagyon. -
Lompos48
nagyúr
válasz
wxppro
üzenetére
Lehet, bár érteni nem értem az okát. A membrános hangszóróknak így is a legnagyobb "problémája" az, hogy a membrán nem "végtelen" és a szélei rögzítve vannak. Ezek már így is torzítást okoznak. Kérdés, hogy ha a mechanikai és elektromos (nulla jel) nyugalmi pontok nem esnek egybe az nem tetőzi ezt?
-
DonThomasino
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Router gondok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Direct One (műholdas és online TV)
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

ekkold