- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Kuponok....
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dave0825 #94057 üzenetére
Írtam, többször:
tegyél rá izzót próbára 21W, ha eltűnik a 7V, menj lejjebb, 15w, 10, 5... és ha így jó, egy ekkora ellenállást kell bekötni. ha így se jó átvezet benne a kapcsolóeszköz, ezt is írtam, fet a legvalószínűbb, azt cserélni a dobozba. Ha ez a baja és nincs kiöntve műgyantával akkor javítható.
Vagy ha nem javítható, ajánlották a relét, egy 5-6V relével sorbakötsz egy 7V zenert, kell még egy antiparalal dióda a lórugás miatt és ennyi.
Vagy ugyanez a megoldás, zener+tranzisztor ami vagy relét vezérel vagy egy P power fetet, az meg közvetlenül a féklámpát.
A lehetőségek tárháza végtelena 7V eltüntetésére.
-
Tamy
őstag
válasz
dave0825 #94057 üzenetére
Teljesen félreérted, én nem írtam ellened egyetlen rossz szót sem. Az első hozzászólásod valóban félreérthető volt, én sem értettem mi is a problémád pontosan, de utána leírtad világosan. A megoldást nem tudom, a hozzászólásom ViZion kollégának ment, ő értette félre, hogy a 12 V helyett van 7 V-od, amit pontosítottam korábban. Bár alapvetően az ellenállást csak legutolsó megoldásként választanám, inkább az okot szüntetném meg. Mi értelme a ledesítésnek, ha közben majdnem ugyanazt az áramot fogyasztod el a végén, csak a különbözetet ellenállásokon elfűtve?
Új hozzászólás Aktív témák
- ŐSZI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Lenovo Tab M10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- Apple Watch Ultra 2 GPS, LTE, 49mm // Számla+Garancia //
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest