- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
DonThomasino #85375 üzenetére
Akkor 10 Wattal több, nem hinném hogy nagyon meghatná.
szerk.: Én is tettem már 100 W-ost 60-asba, elkezdett lehámlani a festés a búráról a meleg miatt.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
DonThomasino #85375 üzenetére
Tettem már ilyenbe 100-as izzót is, műanyag foglalattal. Ezek persze nem hőre lágyuló anyagok, de attól még barnulhat, fáradhat az anyag, nem illik ilyet csinálni. Jól fel is forrósodott, más baja nem lett. Több órát is ment, néhány napig, garázsban.
Később szét is szedtem egy kis felújításra, mert a kapcsolója kikészült (nem feltétlen a túlterhelés miatt, régi lámpa, sokat volt használva), azt kiiktattam és a merev kábel helyett egy jobb, hajlékonyabb vezetéket építettem be (bontott TV-kábelt). A foglalatot megvizsgálva semmi gondot nem láttam.
70 W halogén is jó, mert nem sokkal fűt jobban, mint a 60-as, de a fényerő 100 W hagyományosnak felel meg, a gyártó felirata szerint. Porcelánnal még jobb.
Természetesen nem reklámozni akarom a szakszerűtlen használatot, és a tűzveszély kockázatát is mindenki maga mérje fel, de a gyakorlatban vannak azért bizonyos tűréshatárok. Elvileg a gyártónak is a legrosszabb körülményeket kell alapul venni, például a legforróbb környezet, ami reálisan előfordul (kánikulában, nem túl jó szellőzés mellett stb.) és azt is bírnia kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fanatec bázisok, Hub, Button Module, kormányok eladó
- HP Prodesk i3 120GB SSD 500GB HDD tökéletes
- AsRock B550M Steel Legend + AMD Ryzen 7 5700X + Corsair Vengeance LPX DDR4 3200 32 Gb
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Lian Li O11 Dynamic XL White (O11DXL-W) ROG CERTIFIED "szörnyeteg"
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3346, 100% Akkumulátor
- Xbox Series kontrollerek 1 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest