- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gregory91
senior tag
válasz
gregory91 #84728 üzenetére
#84732,#84733,#84735
Rááldoztam egy mai napot:szétszedtem,meg van a két lyuk de potinak semmi nyoma.De azért köszi a tippet nektek(illetve annak is aki ajánlotta de nem találtam a kommentjét).Ami történt még:van egy "Mekosonic music centre"(nem "center") szintén hasonló kazetta problémával.Itt is van két lyuk de a gumiszigeteléstől nem látom,de tovább nem tudom szétszedni mert a motor hátsó borítására(ahol a lyuk van) mintha rá lenne "szorítva" a motor kör alakú burkolata.
-
válasz
Nem jó.
A mezei vezérlő figyeli a motoráramot és a kimenőfeszültséget, még játszik az motorba ébredő ellen elektromotoros erő is ebből saccolja a fordulatszámot, ezt igyekszik tartani, és eléggé kicsi a tartomány.
Ezekbe van trimmer, valamennyit lehet állítani az alapjelen.
Ha meg olyan a motor amibe benne a centrifugál szabályzó, akkor sehogyse. -
válasz
Van egy magnó aminek a motorja az örök vadászmezőkre pörgött, találtam egy másikat amit épp "felgyorsít"(nincs ráírva de sejtem hogy kisebb lesz neki) ezért egy másik fogyasztót(kis égőt) teszek rá(soros kapcsolással) - így összekötve a kellemest a hasznossal.
Kazettás magnók "capstan" motorjai esetében fontos nagyon pontos fordulatszám, azokon általában van hátul egy kis lyuk, ami mögött egy kis trimmer poti van, amivel tudod állítani a fordulatszámot. Ha nincs rajta lyuk, akkor a motor vezérlőáramkörén keresd a potit.
Ha az eredetin volt lyuk, de az újon nincs, akkor passz, nem hiszem, hogy egy-az-egyben használható a régi helyett, módosítani kell hozzá a vezérlést.
Ha nem capstan motor, akkor a pontos fordulatszám nem érdekes, akkor kb. mindegy, hogy hogyan állítod a fordulatszámot.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
A kazettás magnók DC-motorjának drivere nem egyszerű feszültségstabilizátor és nem is áramgenerátor:
https://www.precisionmicrodrives.com/ab-026
DC motorok gyorsulása-lassulása.pdf
https://www.digchip.com/datasheets/download_datasheet.php?id=961318&part-number=TDA7275A
A motorban ébredő visszaható elektromotoros erő által indukált ellenirányú feszültséget figyeli a driver, ami arányos a fordulatszámmal, erre stabilizál a negatív visszacsatolás. A motorral izzót sorba kötni nincs értelme, elromlik a stabilitás. Az ellenállásosztót kell módosítani, a trimmer környékén.
#84729 aujjobba
https://elektrotanya.com/fahrenheit_28003_sch.pdf/download.html
Ez meg egy másik trükkös megoldás, noha nem egyedüli a pákák világában. Nincs a pákában külön hőelem vagy termisztor, hanem a fűtőszál hőfokfüggő ellenállását figyeli, arra stabilizál. Konkrétabban a fűtéssel soros R3 ellenálláson eső feszültség alapján a fűtőáramot méri, ami hőfokfüggő.
#84720 MasterMark
Ahogy írja, 3840 W és 240 V, eszerint egy 16 A-os relé lehet benne, ami elbír ennyi ohmos terhelést.
Induktív fogyasztók megszakításkor ívet húznak, amitől hosszabb távon beéghet az érintkező, ezért abból inkább kisebb terhelést érdemes használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GARANCIÁLIS BONTATLAN MINDEN MACBOOK AIR M4
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- Samsung Odyssey G5 S27CG554EU 27 QHD 165Hz Ívelt Gaming Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- Dualsense Edge PS5 kontroller
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3469, 95% Akkumulátor
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest