- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gregory91
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #87541 üzenetére
Tudom a különbségeket sőt egy másik mondatban már másként utaltam rá.Csak arra voltam kíváncsi hogy általánosan mennyi feszültség kell rá tölteni.
Ha tényleg változó akkor jöjjön egy pár adat:
Feszültség:4.2 V
Kapacitás(tényleges?): 8800mAh (most látom Li-ion oooh shiiii) -
gregory91
senior tag
Általános sablonkérdés: Olvasgatom a topikot de erre nem találtam választ.
Elemtöltés:Milyen y feszültséggel kellene/lehetne tölteni egy x feszültségű elemet,anélkül hogy bajok lennének? Melyek az elfogadottak az akkuk szempontjából? x értéktől hány %-tól térhetünk el?
A NICd típusúak már kevésbé "robbantgatnak"?
230V-os töltőktől eltekintek,alacsony feszültségű(pl kis napelem/USB, - töltés vezérlőáramkörrel- vegyítve) dolgokban gondolkozom. -
gregory91
senior tag
válasz
gregory91 #84728 üzenetére
#84732,#84733,#84735
Rááldoztam egy mai napot:szétszedtem,meg van a két lyuk de potinak semmi nyoma.De azért köszi a tippet nektek(illetve annak is aki ajánlotta de nem találtam a kommentjét).Ami történt még:van egy "Mekosonic music centre"(nem "center") szintén hasonló kazetta problémával.Itt is van két lyuk de a gumiszigeteléstől nem látom,de tovább nem tudom szétszedni mert a motor hátsó borítására(ahol a lyuk van) mintha rá lenne "szorítva" a motor kör alakú burkolata.
-
gregory91
senior tag
sziasztok!
Egy gyors kérdés:szerintetek ha egy áramkör kilő egy x V-ot akkor úgy is lehetne értelmezni mint egy tápegységet?
Szóval ha leterhelem fogyasztókkal akkor a elektronikai áramkört nem lehet tönkre tenni(tudtommal így van),persze kivétel ha fogyasztó nélkül akarom üzemeltetni(ezt nem is akarom).
Van egy magnó aminek a motorja az örök vadászmezőkre pörgött, találtam egy másikat amit épp "felgyorsít"(nincs ráírva de sejtem hogy kisebb lesz neki) ezért egy másik fogyasztót(kis égőt) teszek rá(soros kapcsolással) - így összekötve a kellemest a hasznossal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Proxmox VE
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tudományos Pandémia Klub
- Path of Exile 2
- iPhone topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- További aktív témák...
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Dell 27" U2722D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI USB-C 1 év gari több db!
- Eladó Lenovo G70-80 17.3" HD+ (1600x900) i3-5005U GeForce 920M 8GB 128GB+1TB magyar bill 1 hét gar
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- DELL Latitude 5400 CHROMEBOOK , i5-8. GEN 8GB/64GB CHROME OS, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, 27%ÁFÁS
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest