- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Nem a halmazállapot számít (van már mindenféle), hanem elektronikai célra ajánlott legyen a gyártó által.
Például a gyanta természetes állapotában lehet savas is, ezáltal kiszámíthatatlan, de amit elektronikai célra forgalmaznak, azt már a gyártó bevizsgálja, savtalanítja, vagy pontosan nem tudom, de úgy már vállalható. De így sem állítom, hogy én például nagyon félnék a natúr gyantától, van is nekem. Célfüggő is, hogy mire merem használni.
Az óngolyókat tartalmazó ónpaszta folyékony egyébként (vagy mondjuk, hogy határeset), már amíg ki nem szárad a tárolás során. Leteszünk egy darabot és szépen elfolyik, amikor még jó. Később is felhasználható ugyan, de már egyre korlátozottabban. Ajánlatos légmentesen zárható edényben tárolni (plusz fóliával is betekerem), úgy viszont elég sokáig folyós marad.
#83763 tlac
Gyakorláshoz nincs sok jelentősége, alkohollal is lemosható, vagy nagyon jó az Alkonek vízmentes denaturált szesz például. Utóbbi többféle célra is kihasználható, ezért sem árt, ha van kéznél.
Forrasztó paszta és ónpaszta, ha megnézzük, így is látszik a különbség (ha akadnak is keveredések):
-
tlac
nagyúr
SMD chiphez talán van olyan zselészerű folyasztószer, amiben apró óngömböcskék is benne vannak, nem kell külön forrasztó ón.
az a forrasztó paszta, nem?
amikor csak bekened a nyákod, ráteszed a chipet és hőlégfúvóval átmész rajta és be is forrde kezdek végképp elveszni
akkor végül is ha klasszikus fluxot akarok venni, mi kell nekem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- BMW topik
- Path of Exile (ARPG)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Medence topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest