Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Arc összefoglaló szerkesztés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Algieba: Nokia E61i 2025-ben
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
Szia And
- Akkor is melegszik az 555, ha a hangszóró nincs bekötve? - Ezt nem probaltam, ha lesz ra ido, a 7vegen megnezem ugy is
- Egészen biztosan jól van bekötve az 555 ?? Majdnem 100%, hogy igen. A PCB-n jelzik a kis iranyado bevagast a sockethez, ugy van beforrasztva ill. az 555-os ic is ugy van bepattintva, hogy a rajta levo bevagas a sockettel egyezo. A tobbit tobbszor el kellett olvasnom, de meprobalom megnezni,
Mod.: értve ez alatt, hogy az elemtartó pozitív / piros vezetéke összecseng az IC 8-as, a negatív / fekete vezetéke pedig az 1-es lábával, a terhelés (C4-essel soros hangszóró) pedig a 3-as lábra van kötve? Természetesen az elemek méréskor ne legyenek az elemtartóban.
- A nyugalmi (egyik gomb sincs lenyomva) tápáramot megmérted? Oszinten, nem? Meg nem. De ha a 2xAA elemen merek 3.1-3.2V-t, akkor hogy lehet tobblet feszultseg generalva?
- Hangszóró ellenállására rámértél? - Nem, jo otlet.
" Diodak, sarga kondik polaritasa ugye mindegy [..]"
Diódáké pont nem lenne mindegy, de olyat egy darabot sem látni a rajzon. Ize, diodak egyik oldalan van egy kis sav, ugy tudom, az jelzi a negativ felet, amit a PCB-n is jelolnek. Ugy hiszem, jol forrasztottam, tobbszor is ellenoriztem forrasztas elott. Amugy a rezisztorokra meg a sarga kondikra gondoltam, csak elirtam.
Udv
B
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC - RTX 3070, Ryzen 5 5600X, 16gb RAM
- DELL G5 25 5587 Gamer notebook
- Lenovo ThinkPad T14s Gen3 : i5-1240P/16GB/256GB NVMe SSD/14"FHD IPS, Matt/Win 11Pro
- ALKALMI ÁRON! - Vadonatúj állapotú Xbox Elite Series 2 Core Kontroller - 1 Év Alza Garanciával!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest