Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz Samus #64553 üzenetére

Csináltam már én is ilyen szakvéleményeket, az áramszolgáltatónak biztosítása van ilyen esetekre, simán kifizették. Noha annyiban más jellegű, hogy ők vétettek szerelési hibát, karbantartás során, amikor egy utcában sorozatos a kár, azt nehéz is lenne kimagyarázni.

Vagyis a nullaszakadás esete, amikor a fázisegyensúly eltolódása miatt 230 V feletti feszültség kerül a tápegységre.

Egyébként más esetben azzal szoktak védekezni, hogy az ő rendszerük nem rögzített hibát.

Jó védelem az öntartó relé, ami áramszünet esetén elejt, visszakapcsolni csak manuálisan lehet. Már amikor ez nem jár egyéb hátránnyal.

Nekem egy HDD is öntartóra van kötve, amiről a torrent, illetve mozi / sorozatnézés megy. Ezt csak estére kell indítani, egy nyomógomb segítségével, amitől meghúz egy relé és öntartásba kerül. Áramszünet esetén elenged, "magától" nem fog visszakapcsolni.

Fórumon lehetett olvasni ilyen esetről, amikor áramszünet ki-be és elszállt egy HDD. Valószínűleg belezavarodik a parkolásba, amitől letapadhat a fej.

• Lompos48

nagyúr

válasz Samus #64553 üzenetére

Ha a fogyasztót nem "zavarja" a triak fázishasítása, akkor elképzelhető. Ugyanakkor hirtelen (nem túl alaposan átgondolva) azt mondanám, hogy a D1 helyett valahogy egy hidat kellene oda befabrikálni, mert - ugye - a tirisztor csak egy irányban vezet, ami a triac-nak csak a pozitív félperiódusokban fog gyújtást biztosítani.

Új hozzászólás Aktív témák