Hirdetés
- Egy korszak vége
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
válasz varmi2 #50743 üzenetére
Ebben az esetben nrm érvényes az, amit írtam, az ólom akkukra vonatkozik. A Li akku kivehető kapacitása kisebb mértékben függ a terhelő áramtól.
Azt gondoltam, valami kis szünetmentes 'zselés' akkut akarsz hazsználni.
A Li akku igen nagy áram leadására képes, bár a különböző összetétel eltérő terhelhetőséget jelent.
Meg kell nézni az adatlapján, max mekkora áram leadására képes.Természetesen az akku szabályozó elektronikája az akku burkolatában van, az adapter egy normál kapcs üzemű tápegység, ha tudod biztosítani más forrásból a szükséges feszültséget és áramerőt, akkor mehet másról is.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
Kernel
nagyúr
válasz varmi2 #50743 üzenetére
Akkuban legfeljebb védelem szokott lenni, töltőelektronika nem.
Tehát itt látszik egy kis ellentmondás, 12 V-os tápegységnek tűnik (nem töltő) szerintem, de ez lehet az eladó hanyagsága is. Megnéztem még hasonló akkukat, másik eladónál például ez van:
A kép nagyítható, ez már egy 12,6 V-os töltő (nem tápegység). Töltő értelemszerűen azt jelenti, hogy tudja az áramgenerátoros módot és 12,6 V-ig emeli a feszültséget. Színváltó LED is szokott rajta lenni.
Ez így logikus, míg a felső (12 V-os) nem ésszerű, nem is szabad rákötni egyszerű dugasztápot ilyen akkura.
A számolás jónak néz ki, amper alapján is ez jön ki (1,25 A a szalag áramfelvétele):
3Ah /1,25A = 2,4 h
Természetesen ez nem garantálja a valóságot.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest