Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• beldeczki

aktív tag

válasz Kernel #42140 üzenetére

Az nem dekóderkártya, hanem a rádióvevő és demodulátor, szerintem. Ott van rajta az integrált antenna is. Mindebből következően, ha azt kiveszed, a rádióvételi képesség megszűnik.

Így gondoltam én is, ezért gondoltam, hogy azt kiforrasztom és akkor a rádiós vétel megszűnik.

A 8 lábú EEPROM elvileg a memóriája, tárolja a távirányító kódokat (6-ot tud) + a kapuszárnyak kezdő- és végpontját is ez tárolja el (mivel optikai úton felméri a "távolságot", a fogaskerék forgását).

Ha a külön vásárolt ugrókódos vevővel csak a Close/Start és Open kapcsolókat akarod átkötni és vezérelni, az úgy tűnik, megoldható. Vagy csak a panelon látható Start bemenetet.

Igazából mást nem is tud a panel, szóval csak a Close/Start funkció lesz rákötve, a Start bemenetre (jelenleg ugye egy kábel lóg ki, azt összeérinti ember, akkor indul nyitás/csukás). A külön vevőegység pedig ezt a bemenetet zárja.

Ugye a távirányító tanítás úgy van, hogy megnyomod a CODE LERN gombot, akkor világít LED, és ha távirányítón megnyomsz egy gombot, akkor a LED kialszik, ezzel jelezve, hogy megtanulta a kódot. De ugrókódos távirányítónál nem ezt csinálta, szóval nem tanulta meg "elvileg". Fixkódos adónál már így működött. Egyszer nyomkodtam az ugrókódos adó gombjait és elindult a kapu, ezért gondoltam, hogy a beépített vevőt kiiktatom, hogy ne kavarjon be később.

Amúgy az ugrókódos adóknál is, csak a 4 csatornással működött, azon belül is, csak az alsó két gombbal. Felső kettő nem csinál semmit, + a két csatornás adónál se működött egyik gomb se. Kihívtam egy erre szakosodott szakembert is, ő is azt mondta, hogy a két Nice adóm tuti nem fog vele működni, de valami véletlen folytán még is működik.

Lehet a hétvégén szétszedem az egész rendszert (a képek még összeszerelés előtt készültek), és kiszedem a kis panelt belőle. Amúgy a hatótávja meglepően jó, 20-30m visz külön antenna nélkül.

EEPROM

Alatta

Szerk.: RESET gomb csak újraindítja a panelt, adatokat nem töröl magából, ha DIP kapcsolókat állítod akkor kell nyomva tartani.

Túloldalt is van egy IC, sajnos a felirat nem látszik rajta.

• Kernel

nagyúr

válasz Kernel #42140 üzenetére

Vagy az inkább az antenna csatlakozása és illesztő vagy rezgőköri tekercs van integrálva.

Új hozzászólás Aktív témák