Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
beldeczki
üzenetére
x2 arra utal elvileg, hogy 2 db soros kondenzátor van benne, a közös pont pedig ki van vezetve egy harmadik vezetéken vagy a kondi fémházára, amit a motortestre kell kötni, illetve védőföldre, ha olyan a készülék.
Neked csak kétvezetékes, szimpla kondenzátor kell, de egyébként a duplát is fel lehet szerelni, ha nincs más. Akár még az átmenővezetékes zavarszűrőt is, legfeljebb körülményesebb a bekötés.
Egyszer nekem is elpukkant, automatát lenyomta. Kidobtam belőle a kondenzátort, hogy folytatni lehessen a munkát, később viszont már nem volt kedvem ismét szétszerelni, hogy pótoljam. Azóta is zavarszűrő nélkül van.
Manapság már nem hallgatnak AM-rádiót az emberek, a TV-kábelt sem tudja zavarni, gyakorlatilag nincs olyan nagy jelentősége. Szerintem a kommutátor szikrázását sem csökkenti, tehát még azt sem lehet mondani, hogy majd emiatt fog hamarabb tönkremenni. Egyébként tönkremehet bármikor a forgórész (ami a gyenge pontja ezeknek), de nem a zavarszűrő miatt.
-
Kernel
nagyúr
válasz
beldeczki
üzenetére
Háztartásigép-alkatrészekkel foglalkozó üzletekben kapható, miután gyakori hiba. A pontos kapacitásérték nem kritikus, lehet duplája is.
(#52896) darvinya
A tantál kondenzátorok polarizáltak, AC-ra alkalmatlan, meg itt látszik is, hogy tekercselt alufólia, papírszigeteléssel.
-
mezis
félisten
válasz
beldeczki
üzenetére
Zavarszűrő, szikraoltó kondenzátor. Legalább akkora feszültségű (? 250V ?), X1 kategóriájú, 100nF-os kondenzátorral pótolható.
-
Kernel
nagyúr
válasz
beldeczki
üzenetére
Az nem dekóderkártya, hanem a rádióvevő és demodulátor, szerintem. Ott van rajta az integrált antenna is. Mindebből következően, ha azt kiveszed, a rádióvételi képesség megszűnik.
Az alaplapon van a panelről érkező jel dekódolását végző áramkör, elvileg egy processzor és egy 8 lábú EEPROM. A fotón nem lehet látni a típusát. A dekódolás mellett ez intézi például az AutoClose és StartDelay funkciókat is, valamint a Close/Start és Open kapcsolók is a processzorra csatlakoznak, gondolom.
Ha a külön vásárolt ugrókódos vevővel csak a Close/Start és Open kapcsolókat akarod átkötni és vezérelni, az úgy tűnik, megoldható. Vagy csak a panelon látható Start bemenetet.
(eleve a technológia se passzol közöttük, plusz rátanítani se bírtam ez okból)
De megpróbáltad és valamit megtanult, amivel rapszodikusan, de működni kezdett, ez a technológia tökéletlenségéből adódik, szerintem. Reset talán kitörli azt is.
Új hozzászólás Aktív témák
- WD Blue SN570 1TB M.2 NVMe SSD - Garancia: 2028.04.17 ALZA - 100/99%
- Újszerű 10 magos Lenovo X13 Yoga G3 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Eladó Sony 55-210mm f/4.5-6.3 E OSS
- AORUS B450 ELITE 5800X3D 32GB DDR4 2 SSD RTX 4070S 12GB GAMER PC
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS 2x E5-2650L v2 96GB ECC 2x10Gbit
- LG 55UP76702LB 139 cm / 55 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold