Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Alapvetően engem sem gátolna a felhasználásban, ha nincs más lehetőség, csak a rend kedvéért gondoltam hozzátenni, hogy a hazai érintésvédelmi szabványoknak úgy tűnik, nem felel meg. De gyakorlati szempontból azért nem mindegy a felhasználási környezet, kimenet érinthetősége sem.
Középen a legnagyobb alkatrész a trafó, két példán tudnám megmutatni. Ezek ugyan vasmagos hálózati trafók, most ilyet találtam a neten, de ez mellékes.
Egyik megoldásnál biztonságos, kettős szigetelés választja el a hálózati és kimenő oldalt, ami még leégés esetén is jól véd az áramütéstől:
Itt viszont egyik tekercs a másikra van tekerve (általában belül a primer):
A kettő között itt is alkalmaznak természetesen külön szigetelőréteget, amivel a gyakorlatban nem is szokott gond lenni, de ez már kevésbé biztonságosnak minősül. Elvileg akár a kivezetéseknél is adódhatna probléma, áthúzás a másik tekercshez, ezért nálunk ilyet hivatalosan csak földelt dugós konstrukcióban engednek forgalmazni.
Nem véletlenül vannak egyes TV-k földelt, míg a másik csak "lapos" villásdugóval, ezekben másfajta a trafó is. Elsőre azt hinnénk, hogy TV = TV, azonos földelési szabály vonatkozna rá, de nem egészen. PC-táp szintén földelendő stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3490
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest