Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
fgabor87 #39967 üzenetére
van valami jelentősége, hogy 1uH vagy 100? Mert egy kapcsolási rajzban azt találtam, hogy 10-100 uH az ajánlott, az enyémben meg csak 1uH-s van.
Korábban a másik topikban is írtam a fojtótekercsről, hogy nem szabad kihagyni, egyébként az sem mindegy, hogy a tápfeladó milyen frekvenciára van méretezve, mert például egy autórádió esetében az URH-FM, sőt az AM-jelekkel szemben is kellő ellenállást kell tanúsítania, hogy azok vételét se rontsa.
Egyébként egy fojtótekercs minél nagyobb menetszámú, annál hatékonyabban fojtja a váltóáramot, ugyanakkor például TV-vétel esetében felesleges lenne a gyárilag beépített tekercs induktivitását tovább növelni, mert az úgy van méretezve, hogy az adott üzemi frekvencián gyakorlatilag végtelen ellenállást képez. Sőt, az értelmetlenül nagy induktivitásnak is lehet hátránya.
Hasonló fojtók tökéletesen végzik a dolgukat például a tunerek belsejében is, ahol kapcsolófeszültséget továbbít a sávváltásokhoz stb. Sőt, azok még szemre kisebbek is szoktak lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Logitech G923 PS4/PC kormány
- Segway Ninebot by F2 Plus! D 27% számlával - kiállítási
- Dell latitude 5411 i5-10400H/8gb ddr4/250gb m.2/ töltő ( szépséghibás laptop)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel I7 10610U
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest