Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kjani18
őstag
válasz
tzsolesz #23033 üzenetére
Néhány lehetőség, amivel már találkoztam és ilyen, vagy hasonló hibát okoztak:
- Hidegítő kondik átütése
- Testeletlenség, árnyékolatlanság ( érintkezési hiba a házon, v. felesleges érintkezés)
- Tranyók átütése
- Gerjedés, ami a hallható sávba megy át érintésre
- Ellenállás megnyúlása miatt, a feszültség adott ponton való megemelkedése elkó áthúzást okozhat.Továbbra is javaslom a teljes elkó készlet cseréjét! Ez sok elkót jelenthet, de nem drágák.
Üdv
Jani
-
Lompos48
nagyúr
válasz
tzsolesz #23033 üzenetére
Innen már csak a piszmogós miliméterről-miiméterre kutakodás hozhat eredményt. A fantázia leállt.
Egyetlen több évtizedes emlékem jön még elő. Naaaaagyon régen 2x30W-os erősítőt építettem (BDX35/36 végfokkal talán) majd használtam egy pár évig. Egyetlen "egyedisége" az volt, hogy a benne használt szénrétegellenállások mind ITT gyártmányúak voltak 1/4W-os kivitelben nagyrészt. Előállt egy olyan, hogy derült égből villámcsapásként elkezdett recsegni (talál hasonlő módon a felvételedhez) halkan, majd felerősödve, vagy egyből hangosan menydörögve). Kiderült (nagyon sokára), hogy az ellenálások szakadoztak meg időlegesen, anélkül, hogy bármi látható lett volna rajtuk. Egyenként cibálva csipesszel került(ek) meg a ludas(ok). Az összes cserélve lett. Utána visszaigazolódott, hogy típushiba volt. Nem hiszem hogy ez legyen, bár ki tudja?
Végülis az említett piszmogás/kutakodás ezt is kiderítheti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P14s "Kis Tervező Vágó" Notebook -50% Ryzen 7 Pro 4750U 32/512 Radeo 2GB FHD IPS
- kártyafüggetlen iPhone 16 Pro 128GB Natural Titanium + kiegészítők
- Apple AirPods Pro 2. generáció
- Apple iPhone Air, 256GB, fekete színben
- Bomba ár! Panasonic FZM1-3 Tablet - i5-7Y57 I 8GB I SSD, Adapter, Akkumulátor nélkül
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest