- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Barret001 #52607 üzenetére
Ha ismert a tápfeszültség, meg lehet mérni a felvett összáramot.
Utána ki kell találni a bekötést, hogy hány ágra oszlik ez az áram.
Feszültséget kell mérni a tokon, mert olyan is létezik, hogy egy tokban több LED van sorosan, tehát nem 3V körül van, hanem 6V stb.
Egyébként meg addig tolnám neki az áramot, amíg tűrhetően melegszik. Egy ökölszabály a szilícium-alapú félvezetőknél, ha kézzel elviselhető a hőmérséklet, illetve azon a határon van, hogy már nem bírom megfogni, az még biztonságosnak tekinthető.
Valójában ugyanis ennél még egy kicsivel többet is elbír általában.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Barret001 #52600 üzenetére
Minden toknak van egy jellemző disszipációs képessége, ami a fizikai tulajdonságokból adódik, az alapján lehet következtetni.
De azért ez nem minden esetben állja meg a helyét, vannak alacsonyabb teljesítményre specifikált típusok is.
Esetleg hőfokmérés alapján is (fokozatosan növelve az áramot), de azt is fenntartással kell kezelni. Konkrét hőfokot nem tudok, adatlapokat kellene nézni, hogy menyit bírnak általában.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Barret001 #51685 üzenetére
Pedig jól írta, az ellenállások párhuzamosan kapcsolódnak az 5V tápra:
Én is a fórumokon találkoztam ezzel, hogy sokan mennyire nem értik a soros és párhuzamos kapcsolásokat, amiről pedig azt hinné az ember, hogy alap dolog.
Persze, itt főleg olyan témákra gondolok, amikor laikusok írnak. Például egy szokványos, 12 V-os LED-szalag toldására azt hiszi, hogy sorba kötés. De akár egy párhuzamosított halogén sorra is rámondják, hogy sorba van kötve.
-
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Barret001 #51330 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
A lényeg én sem vagyok király és nem törekszem babérokra.
A lényeg az én tápom sem mai gyerek, csak egy Chieftec és régen állati számnak számított ha valakinek ilyen gyártmányú tápja volt, most sem ócsó de ez más téma.A mérési eredmények több éves tapasztalatai alapján írtam is meg, nem viccből írtam konkrét adatot hidd is el.
A szándékom csakis segíteni mindenkinek ha tudok, de ártani nem fogok sosem... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dropshipping - Elindult Magyarország első használt iPhone XML feedje! - Phonelist.eu
- Samsung S32R750UE monitor - 4K/UHD állítható magasság HDMI - asztalra csavarozható!
- Lenovo ThinkStation P510 Workstation , E5-1650v4 CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, M4000 8GB VGA, Win
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Gyári független / 12Hó Garancia
- Dell Precision 5820 Workstation , Xeon W-2133 CPU, 32GB DDR4, 1TB SSD SSD, P2000 5GB VGA, Win 11, Sz
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest