- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Ezeket a Ni-Cd akkukat szerszámgépekben egyszerű trafós-diódás-ellenállásos módszerrel szokták tölteni.
1500 mAh kapacitású akkut 150 mA árammal 15 óráig kell tölteni, de akár 24 óráig is maradhat rajta, mivel ennyi áramtól nem bír túlmelegedni.
Ez megoldható valamilyen DC-adapterrel is, ellenállással beállítva 150 mA áramot.
A Li-ion töltőmodul árama is konfigurálható a 122 jelzésű (1,2 kΩ) ellenállás értékének módosításával. Alapesetben 1 A árammal tölt, a végfeszültség eléréséig, de ha nem szükséges gyorstöltés, ez lejjebb is vehető.
Nekem is van egy 2,4 V-os csavarhúzóm, ehhez csak egy trafó van töltésnek és a csavarhúzóban van egy dióda, ennyi az egész. A trafó belső ellenállása biztosítja az áramkorlátot.
De nemrég átalakítottam Li-ion akkura, így sokkal jobb. A motorjának nem okoz gondot ez a kis túlfeszültség, úgyis túl lassú volt eddig, most pont jól forog.
Tehát arra próbálok kilyukadni, hogy ilyen átalakítás is szóba jöhet, az elavult Ni-Cd helyett.
2 db 16340 Li-ion akkut építettem be párhuzamos kötésben, de elfért volna 1 db 18650, csak ahhoz belül faragni kellett volna.
Ha esetleg mást is érdekel ilyen átalakítás, 18650 beépítéséhez azt a belső részt kellene kivágni, ahol nyíllal jelzett csavar átmegy. Ezután a csavar természetesen megszűnik, de egy kerékpárgumiból vágott darab pont ráhúzható a nyélre, ami a rögzítést hibátlanul megoldja. Csak nem akartam szétfaragni, egyelőre a 16340 akkukkal is jól működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest