- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWave
veterán
válasz
SunMount3r #7739 üzenetére
én is 2.0.8 at használom--- teljesen rendben van
-
SunMount3r
Topikgazda
Egyelőre egy valaki jelentette ezt a Futeko-n, de ő sem tesztelte alaposabban. Rákérdeztem, de még nem jött válasz másoktól. Majd belinkelem oda is a felirat tesztem angol változatát, hátha valaki hajlandó lesz majd azzal tesztelni.
Itt akkor senkinél nincs fent a 2.1.0-ás?
-
SunMount3r
Topikgazda
Erről inkább itt érdeklődj. Amúgy ha esetleg új erősítőt veszel, nyilván akkor mindenképp 4K / 60Hz / HDR "áteresztőset" nézzél. És mivel több ilyen HDMI bemenete szokott lenni ezeknek az erősítőknek, akkor a Splitter-t is megspórolod, mert arra rádugva/azon keresztül mehet a PS4 és lejátszó is, így gyak. az erősítő funkcionál mint Splitter.
-
Lumpy1
csendes tag
válasz
SunMount3r #7732 üzenetére
hu köszi, nem is gondoltam, hogy ennyi minden kellhet még a normális lejátszáshoz
az erősítőm jelenleg szervizben van, mert néha fogta magát és kikapcsolt...várom, hogy mennyi lesz a javítás. Ha sok akkor inkább lecserélem és veszek egy új AVR-t. Milyet ajánlanál ami már tudná a 4K, HDR, 60Hzet? Fontos, hogy ne legyen magas, mert pl Onkyo, Denon nem férnek el a tv asztalban...Egy ilyen hdmi osztót mindenképp beszerzek, hogy ne kelljen átdugdosnom
-
WaterWave
veterán
válasz
SunMount3r #7734 üzenetére
igen, de mai avr-ek már mind tudják
-
embe
nagyúr
válasz
SunMount3r #7726 üzenetére
Ezzel a "feliratproblémamegoldással" van már tapasztalat? Működik?
-
WaterWave
veterán
válasz
SunMount3r #7732 üzenetére
Ezt oldja meg majd meg a januári, vagy feburári eArc frissités tv oldalról
-
SunMount3r
Topikgazda
Ha az AVR-ed nem tud 4K/ 60Hz / HDR átengedést (viszont a HD hangokat tudja), akkor ott bonyolódik a dolog.
A legtöbb mai TV ARC-ján maximum csak az SD hangok (DD, DTS) mennek át az AVR felé, így ha a HD hangokat is szeretnéd, akkor ahhoz egy HDMI Splitter-re van szükséged. Erről bővebben itt.
Azért a lejátszó beszerzése után próbáld meg, hátha mégis átengedi a 4K / HDR-t. Ha nem akkor csak ez a megoldás van.
Ha egyelőre nem akarsz mégse majd Splitter-t hozzá, akkor pedig az ARC helyett akár direktben az optikain is összekötheted a lejátszót az AVR-el. HD hangok így ugyan nem lesznek (azt csak a HDMI viszi át), de DD és DTS továbbra is.
A HD hangokhoz a TV és az AVR között az újabb e-ARC támogatás kell és pár TV és AVR gyártó firmware frissítéssel ezt már megoldotta. Ennek neked kell majd utána járni/letesztelni, hogy (esetleg) a te készülékeidnél nincs e már rá támogatás, de erre semmi garancia nincsen.
A másik gond, ugye, hogy csak egy HDMI 2.0a bemenet van a TV-n. Ez esetben pedig egy HDMI switch-re lenne szükséged. Ez csak egy példa, nekem nincs vele tapasztalatom, de papíron tudja mindazt ami kell, de van még 100 fajta másik is az ilyen külföldi webshop-okban (GearBest, GeekBuying, Tomtop, Bangood, Ali, e-bay, Amazon), de lehet a hazai Házimozis webshop-okban is lehet kapni párat. Erre rákötheted a PS4-et és lejátszót is (meg még amit majd akarsz) és mindig kiválaszthatod melyiknek e képét vigye át a TV-d HDMI 2.0a bemenetére.
Itt is van pár biztosan működő fajta felsorolva.Így ezzel a kettővel a lejátszóból menne először a HDMI a Splitter-be, onnan a hangot vivő HDMI az AVR-be, a képet vivő HDMI meg a Switch-be, majd abból tovább a TV-be. (De fordítva is működhet.)
Persze a legegyszerűbb (és legdrágább) megoldás egy full AVR csere lenne.
-
Lumpy1
csendes tag
válasz
SunMount3r #7730 üzenetére
Köszi az infókat
Harman Kardon AVR151-es az erősítőm és hozzá 5.1 harman hangfalak vannak. Szerintem nem tudja a HDR, 4K 60Hz-et. Egyszer rákötöttem az erősítőre mindent, de a PS nem hozta a 4K-t. Ezért nincs is rákötve semmi, a tv a központi egységem, odamegy minden. Viszont tvmnek csak egy HDMI 2.0 csatija van amiben a PS4 pro megy a 4K HDR megjelenítés miatt. Gondolom ha használom a mediaboxot akkor át kell dugnom ebbe a 2.0 bemenetbe?!
-
SunMount3r
Topikgazda
Ezeket a formátumokat mind lejátsszák rendesen.
Igen, csak 1 HDMI kell a TV-ig, ha nincs külön erősítődőd.Ja, most olvasom, hogy van, pontosan milyen típus és milyen bemenetei vannak? Van HD hang támogatás és tudja a HDMI 2.0a (4K / 60HZ /HDR) átengedést?A Q10 Pro-n van még egy + külön Coax kimenet a hangnak az optikai mellett és belső HDD hely. De, ha Gigás a hálózatod és a PC háló csatlakozója is, akkor akár arról is lejátszhatod a hálózat segítségével a HiMedai Box-okkal a 4K videókat és nem kell később sem dugdosni semmit.
(Azért a TV-d "hangszórói" helyett ajánlott legalább egy olcsóbb sztereó hangfalpár beszerzése a filmezéshez, amit szintén rádughatsz a lejátszóra. Az ajánlott típusokról itt tájékozódhatsz. Hidd el, már a belépő típusok is nagyon megérik a TV hangszórókhoz képest.)->Ha van erősítőd, akkor gondolom van rendes hangfalszetted is már, sorry....És döntés előtt még azért olvasd át az összefoglalót is.
-
Lumpy1
csendes tag
Sziasztok
Egy LG49 UH7707-es tv-vel rendelkezem. 4k HDR tartalmat szeretnék lejátszani rajta. Sajnos a gépem videó kártyája nem elég hozzá így a plex megoldás nem vált be. Vettem egy külső 1 terrás usb 3.0-ás HDD-t amit közvetlenül a tv-re kötve van hogy lejátsza a 4k-t, van hogy kiírja ez a formátum nem lejátszható. Általában mkv, hdr, hevc, true hd filmeket szedek le. Olvastam más fórumokon, hogy tegyek fel vlc-t vagy mxplayert, de az LG app storejában ilyet nem találtam. Úgyhogy eljutottam odáig, hogy beszereznék egy ilyen kütyüt. Melyik típust ajánljátok 5 vagy 10 pro? Ahogy néztem nincs nagy különbség az árban. Jelenleg a tv-re van kötve egy erősítő HDMI ARC kimenetével, egy ps4 pro HDMI 2.0 bementettel és egy set top box az egyik HDMI 1.4-re, vmint LAN kábellel a PC. Sok csatlakozója van ennek a kütyünek így gondolom elég csak a HDMI 2.0-t összekötni a TV-vel és az USB portra mehet a külső vinyó. Válaszotokat előre is köszönöm. -
magicbox
senior tag
válasz
SunMount3r #7726 üzenetére
Ez klassz lenne, ha működne.
Békés, boldog karácsonyt minden fórumozónak
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Boldog karácsonyt kívánok minden fórumozónak, és családjának! -
SunMount3r
Topikgazda
Lehet áthidalható az .srt felirat kimaradós bug a 2.1.0-ás FW-en. Állítólag ha csak simán átnevezzük .srt-től .txt-re a kiterjesztést, akkor rendesen jeleníti meg őket, kihagyás nélkül. Még várok némi megerősítésre a Futeko-n, hogy tényleg működik e.
Addig is itt a régebbi felirat teszt pack-om, amibe most bele raktam egy külső .txt feliratot is. Itt van a részletes leírás mit és hogyan lehet tesztelni vele. A lényeg most az első részen van, tehát, hogy a .txt felirat esetén van e még sorkimaradás. Akinek 2.1.0 lenne fent az letesztelhetné. (És annak is örülnék, ha ugyan ezt a PGS feliratokkal is tesztelné valaki). (A mostani linkről töltsétek, a régi már nem él.)
Köszi!
-
Vindex
tag
Köszönöm a válaszokat, de úgy tűnik, hogy maradok a "bevált" kínai lejátszóknál. Szerintem anyival nem jobbak, mint amik most vannak, 35000 Ft (Q30), 47000 Ft (Q5 pro). Jelenleg a 4K-ra nincs igények és gubám. Az erősítő és a tv csere +a hangfalak benne lenne úgy 7-800000 Ft-ba.
-
SunMount3r
Topikgazda
Eddigi tapasztalatok a Q30-ról. Képminőség tekintetében nincsenek konkrét tesztek, hogy a Pro modellekhez viszonyítsuk (nem teljesen ugyan arra a SOC-ra épül és nyilván a firmware is más rajta egy kicsit). De az eddigiek alapján el lehetne mondani, hogy az általad leírt céloknak megfelelne.
Persze ha később szóba jönne a 4K videós hálózati lejátszás is, akkor inkább a Q5 Pro-t javasolnám, mert a Q30-on csak 100-as LAN csati van és a Wi-Fi-je is csak egysávos.
-
Vindex
tag
Melyiket érdemes megvenni HIMEDIA Q30 3D, vagy HIMEDIA Q5 PRO. Nincs 4K-s tv-m. Az erősítő is csak 5,1 DD-t és csak sima DTS-t tud. A tv csak egy G20-as Panasonic plazma. Egy 2Tb-os és egy 3Tb-os Winchester lenne rákötve. Mindkettőn 5-35 Gb-os filmek vannak. Lényeg, hogy mindkettőt állandóan lássa és folyamatos legyen a lejátszás. A távirányítót ne csak "mértani egyenes vonalban" vegye észre.A két készülék között 12000 Ft különbség van.
-
csocsoszán
őstag
válasz
SunMount3r #7720 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ez nekem nem egyszerű! Át kell jönni a digi routeren, aztán a dlinken engedélyezni kell! De ez még csak fél, mert ugye kívülről el kéne érni biztonságosan, a letöltött filmeket! Na agyalok hogyan.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Autós topik
- Hobby elektronika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest