- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bkercso #99549 üzenetére
Nos, nekem a személyes tapasztalatom:
A Magnum 160 lőfokban szólt egy adott opamp, amit anno 20 éve beletettek. Ezt az opampot cseréltem ki 827-esre. Kammerer szólt, hogy járatni kell, és jobb lesz sokkal a hangja az újnak, mit a régi volt, ezért nem kezdtem el felvagdosni az ereimet: ami volt a gyári opam-al térhatás, minimális szi npadkép, az mind ment a levesbe, pontszerűen szóltak a dobozok. Konkrétan járattam 2-3 hónapos szünetekkel a re ndszert, bár inkább hallgattam, igy, ebben az állapotban vittem el a rendszerem tapaizohoz is, hárásóhoz is, hárásónál kezdett megjönni a hangja, tapaizzonál még teljesen két mono volt a hatás, aminek vajmi köze volt egymáshoz.
Aztán januárban hallottam igazán változást, folyamatosan hajtottam akkor 3 napig a rendszert, és oly fokon megváltozott a hang, hogy ami sweetpontban is éppen elégséges volt, azt 3 nap után a helységből kilépve is hallottam, hatalmas visszhang lett a visszhangos, sok lecsengéssel össze rakott felvételeknél, jött szinpadkép, jött térhatás, sok lett a Tidal master felvétele, majdnem zavaróan sok...
Ennek az a lényege, hogy 2018-ban cseréltem opampot, aztán alig hallgattam a rendszert, 2019 januárjában voltam tapaizonál, utána 2-3 hónapig nem volt bekapcsolva a rendszer a külföldi munkám miatt, közte 8-10 napig hallgattam napi 2-4 órát, 2019 December 7-től 2020 január 27-éig voltam itthon, ekkor is napi 1-2-4 órát hallgattam a rendszert, és 2020 január 10-e körül volt pár nap alatt a napról napra változás. Eközben semmi nem változott. Lehet, hogy vannak opák, amig nem igénylik a járatást, de a 827-est ha valaki bevállalja, vagy a 627-est (ami lassan 3 hete éjjel nappal kikapcsolás nélkül járatva van jelenleg is), készüljön fel rá, hogy 250-300 óra használat után jön meg a rendszere hangja.
A fiam jelzése szerint már jól dolgozik az új opamp, de mondtam neki, hogy már ne kapcsolja ki, jövő héten megyek haza, hallani akarom a járatott hangját.
Egyébként a 627-es nem olyan rossz hangú nyersen sem, de elmaradt a 827-es bejáratott hangjától (pedig ugye árban és tudásban is a kettő között a 627-es fölötte áll a 827-nek).
Szóval van nyers, járatatlan állapot, megszenvedtem vele, több mint egy évig nem volt jó hangja a rendszeremnek a használatlanság és a nem kellő idejű járatás miatt, miközben tudtam, hogy a kis, belépő opamp milyen teresen szólt. Voltak álmatlan heteim emiatt.
U.i: én terheléssel járatom, azaz folyamatosan szól a hangrendszer 2-3 hete (kb mert nem emlékszem pontosan, a fiam kapcsolta be).
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- EAFC 25
- Otthoni időjárás-állomás
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest