Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• andorra

őstag

válasz Gelak #47112 üzenetére

Ha nem, mert a tömörítés eleve szűk keresztmetszet, akkor nem biztos, hogy van értelme beruházni...
    Így valóban nincs sok értelme. Nem azért, mert nem szólna jobban az mp3-as hanganyag jobb rendszeren, hanem mert értelmetlen jó minőségre törekedni az egyik oldalon, ugyanakkor lerontani a minőséget tömörítéssel a másikon. Szemléletváltásra is szükség van, ha tényleg jó hangminőséget szeretnél. Amúgy pedig el kell menni meghallgatni rendszereket, erre szakosodott bemutatóhelyekre, hogy valami fogalmad legyen a lehetőségekről és a számodra kívánatos irányról.

• Core2duo6600

veterán

Én is hozzád hasonlóan kezdtem el keresgélni.

Elösször azt szerettem volna, hogy legyen egy olyan 5.1 es rendszer, nem a teljesítmény volt elsődleges, mert kicsi a szoba, amin lehet rendes stereo zenét rádiót kazettát akármit hallgatni, de ha kell akkor a játékok is jöjjenek 5.1 ben.
    Aztán ahogy keresgéltem rá kellett jönnöm, és itt is tanácsolták, hogy amit keresek, az vagy nem létezik, vagy irreálisan drága még a HI-Fi n belül is.

Mostanra eljutottam oda, hogy van egy Marantz erősítőm, és egy Marantz tunerem, a deck az majd talán a héten jön meg, ha megnyerem az auckiót ...

Tehát én is azt az írányt követtem, amit itt is tanácsoltak.
    Elősször vettem egy erősítőt, majd egy tunert, hangfalat azóta is keresek, eddig még nem találtam olyat ami igazán tetszene.

Eddig 40 000 HUF ot költöttem.
    Szóval biztosan bele fér az általad megjelölt keretbe, de nem is kell feltétlen elkölteni mind a 300 000 HUF ot.
    Ha nem akarsz kazettát, bakelitet stb hallgatni, csak a gépről és a tv ről, akkor jó eséllyel sokkal kevesebből is kijöhet, persze tudni kéne, hogy mekkora teljesítmény szükséges számodra, ebben is tudnak itt a fórumon tanácsot adni, mekkora szobába kell stb.. ezt össze kellene foglalnod.

A hangfalak esetében csak a füledmek higgy, ne a ráirt adatoknak.
    És a pénzt inkább érdemes a hangfalakra költeni, mint erősítőre, mert egy "jó" hangfal egy kevésbé "jó" erősítővel is "jobban", "szebben" szól, mint egy abszolut felső erősítővel egy nem annyira "jó" hangfal.
    Nem véletlen vannak "" jelben, hiszem igencsak szubjektiv tulajdonságok, kinek mi tetszik, abban a kategóriában ahol te is én is keresgélek biztosan igy van.

Mindenkihez

Mik a tapasztalatok a Videoton hangdobozokkal ? ill. az Orionokkal ?
    Aki ismeri őket, leírhatná a legfontosabb tulajdonságaikat a típusuk alapján !!!
    Impedancia, méret teljesítmény, stb..
    Nekem formára bejönnek.

A bass relfex megléte /nem megléte / milyen hatással van a hangra ?

Ha már hangfalak, van valakinek tapasztalata a következőkkel ?

MISSION 704
    JAMO D-165 H
    Pioneer HPM 700
    Pioneer HPM 70

MK Discotechnika
    Skytec SHFT60B ? ill. MK Audio PRO-15 típusó hangfaláról ?

törölt tag

Mindenképp használtban gondolkozz, ha valóban jó minőséget akarsz elérni. Ennyiből vehetsz jó állapotút bőven. Akár garanciális egy éves hangdobozokat. Nézz körül alaposan, kezdj el mazsolázni, olvass itt vissza, mik az ajánlottak erősítőből, hangdobozokból, sokat és sokszor írtak már. Egy alap ismeretet muszáj szerezned. A használtaktól való félelmed pedig tedd félre, a HIFI világa nem olyan ördögtől való ilyen téren, mint pl az használt autó vásárlás: hallod, látod az állapotát, nincs "rejthető" hiba, mint a verdáknál: ha valami nem jó egy erősítőben (nem jó=hibás), hangdobozban, azt hallani fogod. Érdemes külön erősítő/DAC-ban gondolkoznod, mert ha nem tetszik a DAC, akkor tudod cserélni, erősítőre mindez megint igaz.
    Jó olvasgatást, ha megjönnek kérdéseid, akkor hajrá :)
    U.i: A hangminőség megléte mindig előny, az MP3 hallgatás is változhat idővel, s az MP3 is tud olyan minőséget adni, ahol kihallod a rendszer gyengeségeit.

Új hozzászólás Aktív témák