Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3175 üzenetére
Ne is mond , úgy felmentek az alkatrész árak , mintha , aranyat , gyémántot meg ki tudja , hogy mit termelnénk , de nem , kukoricát , búzát , repcét termelünk amit idáig röhej árba vették meg ( most hogy már nincs olajos repce , napraforgó , most ment az ára a menyekbe , kétszáz tíz , húsz Ft kilója , idáig amikor megtermett és oda adtuk 130-40 Ft volt ) ! Én ( mi ) még az öreg gépeket megjavitjuk de aki belement az új teknilógiába ők veszik az új alkatrészt és jön a szakszervíz ( hát azok is oda adnak minden számot az órabérhez , sőt a kiszállás is egy nagy összeg) ! Ha már így bele mentem ismerős aránylag öreg JD traktor 20 + éves , 170 lovas , a kipufogó komplett szét égett ( már a hegesztés hegesztés hátán sem tartotta össze , kérték több hejröl ár ajánlatot a legolcsóbb 1780$ , könyörgöm elhiszem , hogy dupla falú , körbe rács és szép fekete , de akkor is egy kipufogó ami lemezből van , de nem volt mit tenni megvették Az öreg 250 es Rába Steigeren pár éve cseréltem maga a hosszú cső a könyökkel 25000 Ft volt , a vége ami komoly anyag ( kibír 2-3 csövet ) és rajta van a záró kupak amit a kiömlő füst nyit ki az egy húszas volt , de biztos most az is drágább de messze jár a JD-től !! Még egy napra valóm van szántani , de holnapra esőt jósolnak ami kell is nagyon !