Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
makos0078
tag
Van valami képed vagy rajzod, hogy hogy állna ez össze? A szögvas keret és a rács két külön dolog lenne?
A porbeles egyáltalán nem gyenge, leegyszerűsítve csak a gép teljesítménye szab határt. A 3 mm még egy 120 Amperes gépnek is röhögve megy. A képen 2 mm zártszelvényhez hegesztettem 5 mm forgáspont vasat, a (papíron) 160 A-s Hyundai MIG-161 max. 3/4-ig volt feltekerve.
Én kb. 5 kg “pálca” után tértem át porbelesre. Százszor egyszerűbb vele. 6013 Lincoln Electric meg 7014 ER23 bevont elektródát használtam, később meg iWELD porbeles huzalt. Ha bármi hátrányt kéne mondanom a porbelesre, akkor az az, hogy beteríti a varrat környékét egy porszerű bevonattal, meg miniatűr cunderrel. Ha megnézed a “flux cored welding” videókat, akkor látod. Csavart szálas drótkoronggal 99%-ban letisztítható minden, csak férj oda vele. Kalapálva, vakarászva meg kézi drótkefével esélytelen mindent leszedni. Ezzel szemben egy jól sikerült MMA varratnál (első nap ilyet nem tud az ember) szinte egyben le lehet kopácsolni a salakot + néhány suhintás a drótkefével, és kb. tiszta is a terület. Persze itt meg nagyobb az esély néhány nagyobb cunderre, amit nem tudsz csak úgy lekopogtatni.
-
H-Zol
őstag
Egy ismerősöm pont egy ilyen [link] Lidl -is Parkside hegesztőt vett és komoly kerítés projektet csinált vele meg, ahhoz képest hogy olcsó nagyon jó megy a 3mm anyag meg sem kottyan neki

Nem nagy tanulás kell hozzá , viszont elektródával sokkal nehezebb , pláne ha sikerül jó nagy jukakat égetni vele de a porbelessel akár milyen jukat simán be lehet hegeszteni !!
Nekem van Co is és MMA is mind a kettő szépen muzsikál a kezem alatt de viszont amit lehet a Co val hegesztem meg , meg mint ahogy " Gyöször " koléga írja , hogy az MMA val ott marad a sok salak mire le vered ki derül, hogy ketté vált a hegesztés
de oda is befojt a salak és marad is , újra rá mész akkor már a két anyagot is itt ott ősze hegeszti de csak maradt hegesztettlen , ISMERŐS 
Én általában bázikus elektródát használok , nehezebben gyűlik be , hajlamos az oda ragadásra ( reszketős kezüek előnyben ) de sokkal jobban lehet irányitani és kevesebb a salak is ! -
Gyöször
senior tag
A porbelessel szerintem lehet lemezt is mókolni, de soha nem próbáltam. Nekem 0,9es van, telwin. Elég drága, először ilyet vettem vagy kaptam a géphez már nem tudom. De jók voltak a tapasztalatok, és mikor elfogyott az első pici tekercs láttam az obiban és vettem. 1kg vagy csak 0.8kg volt vagy 9 ezer 2 éve.
Na. Szerintem porbeles, én amit elektródával nem tudok hegeszteni az ez a 90 fokos szögben találkozó vasak. Mi ez PB pozíció vagy mi? Lehet rosszul tudom. De ezt útálom. Ott marad a salak. Két oldalt a két anyagon lesz egy egy varat amiknek semmi köze egymáshoz, hegesztés után leesik onnan amit oda akartam barmolni :-))))Vagy veszel valami cukiforce-ot és bundással addig bütykölsz ezen míg végül már nem szakad bele a kocsi és akkor megállapíthatjuk, hogy megtanultad a csínját :-))))
De amúgy ez a salak kopogtatás is egy idegölő munka. Engem ezzel a bundásos MMA dologgal a világból ki lehetne kergetni :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elektromos cigaretta 🔞
- VR topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Apple Homepod Mini
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest