Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• makos0078

tag

válasz setup #2098 üzenetére

Van valami képed vagy rajzod, hogy hogy állna ez össze? A szögvas keret és a rács két külön dolog lenne?

A porbeles egyáltalán nem gyenge, leegyszerűsítve csak a gép teljesítménye szab határt. A 3 mm még egy 120 Amperes gépnek is röhögve megy. A képen 2 mm zártszelvényhez hegesztettem 5 mm forgáspont vasat, a (papíron) 160 A-s Hyundai MIG-161 max. 3/4-ig volt feltekerve.
    Én kb. 5 kg “pálca” után tértem át porbelesre. Százszor egyszerűbb vele. 6013 Lincoln Electric meg 7014 ER23 bevont elektródát használtam, később meg iWELD porbeles huzalt. Ha bármi hátrányt kéne mondanom a porbelesre, akkor az az, hogy beteríti a varrat környékét egy porszerű bevonattal, meg miniatűr cunderrel. Ha megnézed a “flux cored welding” videókat, akkor látod. Csavart szálas drótkoronggal 99%-ban letisztítható minden, csak férj oda vele. Kalapálva, vakarászva meg kézi drótkefével esélytelen mindent leszedni. Ezzel szemben egy jól sikerült MMA varratnál (első nap ilyet nem tud az ember) szinte egyben le lehet kopácsolni a salakot + néhány suhintás a drótkefével, és kb. tiszta is a terület. Persze itt meg nagyobb az esély néhány nagyobb cunderre, amit nem tudsz csak úgy lekopogtatni.

• H-Zol

őstag

Egy ismerősöm pont egy ilyen [link] Lidl -is Parkside hegesztőt vett és komoly kerítés projektet csinált vele meg, ahhoz képest hogy olcsó nagyon jó megy a 3mm anyag meg sem kottyan neki :D
    Nem nagy tanulás kell hozzá , viszont elektródával sokkal nehezebb , pláne ha sikerül jó nagy jukakat égetni vele de a porbelessel akár milyen jukat simán be lehet hegeszteni !!
    Nekem van Co is és MMA is mind a kettő szépen muzsikál a kezem alatt de viszont amit lehet a Co val hegesztem meg , meg mint ahogy " Gyöször " koléga írja , hogy az MMA val ott marad a sok salak mire le vered ki derül, hogy ketté vált a hegesztés :D de oda is befojt a salak és marad is , újra rá mész akkor már a két anyagot is itt ott ősze hegeszti de csak maradt hegesztettlen , ISMERŐS :D
    Én általában bázikus elektródát használok , nehezebben gyűlik be , hajlamos az oda ragadásra ( reszketős kezüek előnyben ) de sokkal jobban lehet irányitani és kevesebb a salak is !

• Gyöször

senior tag

A porbelessel szerintem lehet lemezt is mókolni, de soha nem próbáltam. Nekem 0,9es van, telwin. Elég drága, először ilyet vettem vagy kaptam a géphez már nem tudom. De jók voltak a tapasztalatok, és mikor elfogyott az első pici tekercs láttam az obiban és vettem. 1kg vagy csak 0.8kg volt vagy 9 ezer 2 éve.
    Na. Szerintem porbeles, én amit elektródával nem tudok hegeszteni az ez a 90 fokos szögben találkozó vasak. Mi ez PB pozíció vagy mi? Lehet rosszul tudom. De ezt útálom. Ott marad a salak. Két oldalt a két anyagon lesz egy egy varat amiknek semmi köze egymáshoz, hegesztés után leesik onnan amit oda akartam barmolni :-))))

Vagy veszel valami cukiforce-ot és bundással addig bütykölsz ezen míg végül már nem szakad bele a kocsi és akkor megállapíthatjuk, hogy megtanultad a csínját :-))))

De amúgy ez a salak kopogtatás is egy idegölő munka. Engem ezzel a bundásos MMA dologgal a világból ki lehetne kergetni :-)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés