Hirdetés
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kunberci
senior tag
-
Revesz
aktív tag
Sziasztok,
Hobby hegesztéshez 2020-ban milyen automata pajzs az ami ajánlott?
Sajnos nem értek hozzá..., de a fix sötétnél nagyon zavar, hogy semmit sem látni benne zárt térben. -
Gyöször
senior tag
Este lett egy kis hegeszteni való a kistrakin, 50x10 laposvas darab került a kezembe, meg egy rövid darab 30x30x4. Egy kis erősítés kellett egy helyre, megszereztem nemrég a corgont, gondoltam kipróbálom. Kicseréltem a heghuzalt 1esre, potikat hasraütésszerűen ide oda tekergettem a megszokott pozícióból, mindezt olyan fejjel mintha értenék is hozzá :-)
Nem sikerült. Szép varrat nem lett, feszkót valószerűtlenül le a drótot meg fel kellett tekerni, de akkor sem sikerült tutira. Majd egy óra múlva fürdéskor nem is gondolkoztam rajta, csak bevillant, hogy DC- volt a pisztolyon mert előtte porbelessel bohóckodtam az egyik kapun.. :-) jó lesz ez, még jó,hogy spirált épp nem kellett cserélni a munkakábelben.
Corgonnal egy éve hegesztettem, most megint megdöbbentem rajta mennyire jó. Egy szikra nem repült el. Nem csöppent le.. érdekes így Co2 után. -
Gyöször
senior tag
válasz
kunberci #773 üzenetére
Én is így gondolkozom most, a gyűjteménnyel elleszek egy darabig. Lehet áram se lesz mire én ezeket elfújkálom.
Nem örületesen sok, nekem sok csak hobbistaként. Mert ami nagy munkáim voltak betervezve azt megcsináltam, persze tudom már, hogy a melót nekem nem kell keresni, mindig megtalál. A trakik meg jók ilyesmiben. Tud valaki öntvényt hegeszteni? Egy-két mondatban eldarálhatnátok hogy kell?
Azon kívül, hogy hozzá se fogjak, mert úgyse sikerül
-
kovyhun
tag
Ha tényleg nem akarják cserélni, talán majd valami szódás vagy tűzoltós cég rááll a Co2 töltésre. A többi gáz már problémásabb
-
kunberci
senior tag
Inkább érdemes saját palackot venni. Ha lesz rá kereslet, akkor úgy is ki lehet majd cserélni. Én meg azon az állásponton vagyok, hogy inkább legyen több palackod odahaza, amit most (megtöltesz), kicserélsz telire, mint fizetni a bérpalackért. Magyarán legyen otthon 3-4 tele palackod. Minden csoda 3 napig tart.
-
Gyöször
senior tag
50ezret sokallnék kiadni egy palackért, inkább aprón kellene próbálkozni. Pláne ha jövőre már ki sem lehet cserélni. Tegnap voltam egy messer telepen, és a néni panaszkodta, hogy jan elsejétől a cég kötelezi őket, hogy adják vissza a saját palackjaikat (amiket cserélgetünk), darabjáért 12ezret fognak kapni. Ha ez igaz (annak tűnt) akkor nemtom meg lehet-e venni tőlük akár most illetve ha igen, akkor azt nemtom minek? Lehet kidobott pénz lesz az is.
-
kunberci
senior tag
válasz
#20584850 #768 üzenetére
"Pl Újabban a palack x időnkénti bevizsgáltatása a töltés feltételhez?"
Nem! Félreértetted!
Az időnkénti bevizsgálást a szolgáltató végzi. Ekkor hitelesítik újra a palackot, (nyomás-próbázzák). A Messer-nél ez 10 év. Ha olyan állapotban van a palack, akkor újrafényezik, kicserélik a palackon a palackszelepet, és beütik a nyomáspróba dátumát a palackba. Ezt a szolgáltató intézi.Szerintem egy hobbi hegesztőnek a bérpalack a legdrágább, eddig úgy volt, hogy vettél kéz alatt egy palackot, és elvitted a szolgáltatóhoz, hogy ez a saját palackod, és a szolgáltató kicserélte Neked. Nem kellett bérelned a palackot, csak a csere díját fizetted ki. Januártól meg majd elválik, hogy milyen szigorítások lesznek.
Vegyél egy saját palackot inkább, aminek még egypár évig jó a nyomáspróbája.Nekem saját palackjaim vannak, nekem nem lesznek soha bérpalackjaim.
-
kunberci
senior tag
válasz
#20584850 #766 üzenetére
Nekem sincs bérpalackom, de a szolgáltató szemszögéből is érdemes megvizsgálni a dolgot. A szolgáltató a palackjait meghatározott időnként nyomás-próbázza, felújítja, palack-szelepet cserél benne, újrafesti. Abból nem él meg, hogy egy pl: 10 kg-os CO-2 palackot a 10 év alatt 3-4 szer kicseréli egy hobbi hegesztő 3-4 szeri csere díjért. A szolgáltató a palack költségeket, és a gáz árát is rá akarja varrni az ügyfélre.
-
peti_k
csendes tag
Sziasztok!
Én most gondolkozom mig hegesztő vásárlásán, így ma elmentem a legközelebb lévő Dabasi cseretelepre (Linde partner), hogy milyen árak vannak. A 20 kg-os co2 palack töltve 60 eFt + áfa, újratöltési díj 11 900 Ft bruttó, 7,1 l-es Corgon palack töltve 75 eFt + áfa, újratöltési díja 20 eFt bruttó. Co2 palackból van 5 és 10 kg-os is, ezeket is meg lehet venni (árat nem kérdeztem), de az 5 kg-os palack értékesítését jan 1-ével megszüntetik csak bérelni lehet, a vásárolt palackokat visszaveszik, de csak béreltet lehet tölteni/cserélni. Gondolom előbb-utóbb a 10 és 20 kg-osra is bevezetik ezt. Egyébként a palack bérlési díja évi 33 eFt (minden palackra, mérettől, típustól függetlenül). Ha havonta cserél az ember palackot, akkor még elviselhető összeg, de a palack árához képest drága.
Édesapám Békés megyében él és a helyi szódásnak adja oda a palackot és Ő kicseréli neki, árra már nem emlékszem pontosan, de az is kb 10 eFt (20 kg-os palack), azért adja a szódásnak, mert a városban csak valami műhely engedély birtokában lehet cserélni, neki meg az nincs. Nincs már meg a vállalkozása évek óta, jelenleg nyugdíjas és csak barkácsolgat. Egyébként meg van elégedve a szódás által cserélt gáz minőségével.
Neki még egy ezer éves hegesztője van, a gép kerekeken gurul és a hátulján van palack tároló, ha az udvaron kell hegeszteni, akkor a betonon kényelmesen, a füvön 2 ember is már kicsit nehezen tolja-húzza, de mozgatható. Messzire azért nem vinném, mert nagyon nehéz a gép és plusz még a palack súlya is ott van.
A gép vásárlási tervemben szerepelt az is, hogy veszek 1 db 5 kg-os palackot és házon kívüli (szomszéd, vagy messzebb) melóhoz azt használom, de mivel drága lesz a bérlési díja, így ez felejtős. Így marad a 10 vagy 20 kg-os palack vásárlása, esetleg mindkettő és akkor a 10 kg-os lesz a külsős melós, a 20 kg-os meg a falhoz rögzítve a műhelyben.
-
kunberci
senior tag
Az marha nagy biznisz idézőjelben a szolgáltatónak, ha nem bérpalackod van. 2-3 évente cseréled a palackodat, a szolgáltató intézi (fizeti) az időnkénti nyomáspróba díját. A hegesztőnek csak a csere (gáz) díját kell fizetni.
A bérpalacknál is olyan van, ha nem cseréled bizonyos időnként a palackot, akkor rád-vernek valamennyi zsetont.
Egy biztos a saját palack a szolgáltatónak nem bolt, neki a palackon is kell valamit keresni, és a gázon is, neki a bérpalack a biznisz.
Január elsejétől szigorítások is jöhetnek, azt rebesgetik, hogy majd a saját palackot ki se fogják cserélni egyik, másik szolgáltatónál.Én corgont használok, és az udvaron hegesztek, nagyon észreveszem, ha egy kicsit is fúj a szél.
-
Gyöször
senior tag
válasz
kunberci #762 üzenetére
Naja én is erre gondoltam, hogy készséggel eladják a bérpalackot.
Régebben a szomszéd esztergályos-lakatosomnál nagy lepedőkkel fogtam a szelet, az hogy van, hogy az enyém nem nagyon foglalkozik vele? elég nagy szellőkben hegesztettem már és olyan mint a műhelyben. Pedig direkt vettem porbeleset kaput stb hegeszteni. De inkább kigurítok egy palackot. Mondjuk szomszéd gázterelője a pisztolyon van vagy 20as, enyémen a gyári 14es. Nincs odahúzva a gáz, 0,8as dróthoz 8-9et szoktam, ahogy sikerül betekerni. Nem veszem észre ha 6-7 sikerül.. Néztem volna szomszéd mennyit fújat, de egyszer hanyatt esett a palackja és nem működnek az órák. Ő se tudja fülre nyomja, ha sziszeg, jó.. -
kunberci
senior tag
válasz
Mike Farrel #760 üzenetére
Akkor tényleg onnan kell palackot vásárolni. Azt írod, hogy ott a 20 kg-os palackok sorban állnak, akkor biztosan lehet ott kapni 10 kg-os palackot is kitelepülős munkához. Még mindig olcsóbb, mint a porbeles. A porbeles huzalt azért szokták szeretni, mert azzal szélben is lehet hegeszteni.
Azért, ha mész palackot vásárolni, a biztonság kedvéért kérdezz rá, hogy Te saját palackot szeretnél, és nem bérpalackot, nehogy valami félreértés legyen, aztán küldik a bérpalackról a számlát. -
Gyöször
senior tag
válasz
Mike Farrel #760 üzenetére
20kg palack a házi barkács hegesztő kocsimon semmi, gond nélkül gurul a garázsban, jól is áll a gép mögött. Olyan emeletes kocsit csináltam mint az iweld gyárija. Persze anyagból van, nem lehet összehajtogatni mint azt :-) Csak hátsó kerék legyen komoly alatta. Na offroadozni az udvarra nem indulnék el a 20 kg val,de a 10 kilos alacsony palackkal azt is megoldom gond nélkül. Ami gond lesz, hogy ha sikerül corgont szerezni az a 180cm magas palack lesz, azt biztos a sarokba állítom büntibe pár évre :-)) levegős gyorscsatlakozóval oldottam meg a reduktor és a gép közti védőgáz kapcsolatot, ezt ajánl mindenkinek, ha kitelepülés van jól jön. Illetve most a 20kg co2 is kiküldetésben van, vettem a lidibe egy tömlőt, kicsi vékony hajlékony, és szép kék, 2800 körül volt. Levegős szerszámhoz használhatatlanul vékony, semmire való kategória, de ide pont jó. Kipróbálva. De majd rámegyek szappanhabbal, mert élek a gyanúperrel, hogy kicsit ereszt.. nélküle napokig megmarad a tartály nyomás a reduktoron ha elzárom a palackot. Ezzel meg percekig :-))
Új hozzászólás Aktív témák
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2015 - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest