Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrbii
tag
-
nrbii
tag
Üdv mindenkinek!
Remélem, találok megoldást itt, eléggé tanácstalan vagyok.
Történt ugyanis, hogy valamelyik nap Linuxon letöltöttem valamit (zenék), amit aztán átmásoltam az adataimat tartalmazó NTFS fájlrendszerű partícióra. Windows XP-n épp kezdeném rendezni azokat a fájlokat (áthelyezni, ahova akarom, átnevezni ezt azt), majd egy 20 WAV-ot tartalmazó mappát törölni akartam. Total Commander, kijelöl, SHIFT+Delete. Erre két fájl bennemaradt. Az első kettő. Jó, egyenként megyek rá, hogy jobb klikk, SHIFT+Delete, Enter, valami olyasmit írt, hogy nem tudja elérni a fájlt, nem tudom már.
Az a lényeg, hogy feltűnt, hogy "?" volt a fájlnévbe, nem tudom, miért. Hát mondom majd a Linux-szal átnevezem, és jól letörlöm. Linux-szal átneveztem, de törölném is. Kiírja a Linux, kimeneti/bemeneti hiba. Hát mondom nagyon jó, na majd a Win. Előtte megpróbáltam terminálból, az kifagyott, amit muszáj voltam bezárni...

Bootolom be a Windowst, erre bejön nekem a Scandisk szép kék képernyővel, hogy ő majd ellenőrzi nekem a D: konzisztenciáját. Megszakítottam billentyűleütéssel, és megpróbáltam törölni a fájlt. Most már az van, átnevezni, áthelyezni, másolni tudom a fájlt, de törölni nem. Kitettem a D: gyökerébe, "D:\1\fájl.töröl"-ként. Ha SHIFT+Delete-vel törölni akarom, leenterezem, és nem ír semmi hibát, mintha sikerülne, de a fájlok ottmaradtak. Csökkentett módban ugyanez.
Tehát itt vagyok most egy 250 GB-s NTFS partíciómmal, rajta az összes életbevágóan fontos adataimmal, amikről jelen pillanatban nincs backup.
(Tönkrement a backupos HDD-m, nem tudtam még újat venni). Kérdésem: mit tegyek? Valami megsérülhetett a fájlrendszerben, nem tudja törölni azt a fájlt. Mi lehetne a megoldás?Egyébként Ubuntu Linux 9.10-et használok Linuxként.
Bármilyen segítség jól jönne, itt vagyok most egyedül a problémával...
Előre is köszönök mindent.
Üdv, Norbi
-
nrbii
tag
Van egy 4 hónapja telepített XP Prof SP2. Pár órája még teljesen gyors volt, minden kapásból indult, egyszerűen téynleg egy gyors rendszer volt. Egyszercsak az történt, hogy épp írtam egy CD-t, miközben egy majd' 1 GB-s fájlt csomagolam ki, szóval az történt, hogy kattant egyet a merevlemez, és ujraindult a gép, köv. bekapcsolásnál pedig a ''Rendszer súlyos hiba után állt helyre'' üzenet fogad. Gondoltam a legjobb családokban is megesik az iyan, majd futtatok egy memtestet... Jó, gondoltam folytatom a munkámat, nyitok egy Sajátgépet, és a kicsomagolt fájlt, ami időközben kicsomagolódott restart előtt (egy video volt), mondom megnyitom. Egyébént a Sajátgép eléggé lassú volt - csodálkoztam is) Elindul a videó, de kb 5sec-enként váltakozott a képkocska+hang akadozik. Nézek... Mi lehet a gond... Mondom nyitok egy Firefoxot, na de úgy lelassult, hogy ''nem válaszol'' volt, hollott még el se indult igazándiból... Nyomtam egy reset-et, de a helyzet még ugyanaz. Ok, mondom kiírok egy Live Linuxot, ami megy vinyó nélkül is (Puppy, arról vagyok most is), de még a Nero Betöltése közben ujraindult a gép, merevlemez kattan. A beapcsoláskor megjelenő információ, tehát hogy melyik IDE-csatornán milyen eszöz van, az általában pillanatok alatt betölt, de itt még hallattszott, hogy a merevlemez leállása után ujra felpörög, majd kiírja, hogy mi a neve. Ezzel azt akarom mondani, hogy az ujraindulásnál a merevlemez le is áll.
Na most, a merevlemez egy Maxtor 6y120m0 SATA, 2éves mult.. Elképzelhető, hogy kezdi megadni magát? Tele van fontos adattal, és szerintem le fogom menteni amint tudom (hétfőn)
Viszont olyat csinált az utóbbi időben, hogy a gép bekapcsolásakor megjelenő információ, mint amit említettem, szóval olyat is csinált, hogy a gép kikapcsolva, bekapcsolom, vinyó felpörög, de mire írná ki hogy ott van, leállt, majd megint felpörög, és felismeri.
Akkor ez a probléma, tehát a nagyon nagy lassulás, ujraindításokkal fűszerezve, ez RAM, vagy merevlemez, vagy mire vezethető vissza?
Huh, ez eléggé hosszú lett, de reménykedek abban, hogy végigolvassátok, és megoldjuk a problémát

Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 238 Ciklus - 88% akku - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918, 100% Akkumulátor
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Tárgytalan. Érdekes, valami nem működik, rákérdezek, egyből sikerül megoldani.
Ubuntu alól a "?" karaktert kivéve átnevezéssel a Windows már ki tudta törölni.