Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Algieba: Nokia E61i 2025-ben
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajog159
aktív tag
válasz
tpeter77 #44511 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, aki tanácsot adott gépház hűtő ventillátort illetően.
Végül is úgy megvan a megoldás, amivel kb. 10C-al lement a winchester hőfoka. Gondoltam leírom pár mondatban.
Vettem 1db 8cm-es olcsó, viszonylag halk ventillátort. Ezt beraktam táp alá, a hátsó falra, kifelé fújva. Így már kézzel is érzékelhető lett a táp- és az új ventillátorok együttes szívóhatása. Leragasztottam a ház oldalfal-lemez hátsó részen lévő perforált nyílásokat, így a házon belül a légáramlás elölről-->hátra irányba „kényszerült” és átment a winchesterek közötti térben. Ezzel megúsztam az első slim vetni beszerelését, ami az én gépház konstrukciónál nem lenne egyszerű és plusz költség is, persze. Az világos, hogy a fentiek messze nem univerzális megoldás, de az én esetemben működő és költséghatékonynak bizonyult.
Az eredmény jó látható az alábbi rajzon (az napi max hőfok). Három napja, 2016.06.02-án szereltem be a ventit és a HDD hőfok most már tartósan sem megy fel 35C fölé.
Üdv,
-
sajog159
aktív tag
válasz
tpeter77 #44511 üzenetére
(ez itt valóban off, át is mentem a Ventillátorok- ház hűtő topikba)
Kösz a tanácsot.
Ez valóban elég baráti ár (bár a levegő mennyiség nincs megadva ennél, az Nbase hónlap is elég szűkszavú).
A problémám ott van, hogy a HDD elé nem nagyon férne be egy ventilátor: ott van a külső házon a PC be/kikapcs. és reset gombok. Ha itt elférne egy 25mm vastagságú venti, nem törnék sokat a fejemet a megoldáson…
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Valami baja van a tápomnak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen autót vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- HPE Aruba switch, 48G PoE+, 4SFP+, L3, Smart managed
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest