Hirdetés
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: PassMark - Intel Core2 Quad Q9400
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
#62853120 #11625 üzenetére
Önálló rendszerpartícióhoz lehet nagyobb, valamit gyorsíthat rajta, némileg romló helykihasználással.
Adattároláshoz alapértelmezett is megfelel, de ha csak nagyméretű fájlokat tárolsz, akkor nagy foglalási egység sem okoz számottevő helyveszteséget, ellentétben a sok kis fájl tárolásától.
Például a képen látható, vegyes tartalmú meghajtón, amin 53000 fájl van, de ebből durván 400 db videofájl foglalja a hely nagyobbik részét, mindössze kb. 120 MB veszteség származik az alapértelmezett foglalási egység választása miatt. Ha kisebbre választottam volna, nem sokat nyerek, viszont lassabb lehetne a fájlrendszer kezelése.
Partícionáló programok a veszteségi arányokat diagramon is képesek kimutatni, ha utólag szeretnénk átméretezni a foglalási egységet, hogy az átméretezéssel mit nyerünk vagy vesztünk, ehhez persze adatnak is kell lenni rajta, mivel azon múlik.
De összességében nem egy érdekfeszítő téma, amúgy én sem szoktam ezzel foglalkozni, rendszerpartíción esetleg nagyobbra állítom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 645 G2 - AMD A10-8700B I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GB H610M i3 13100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Cooler Master MB320L ARGB ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3622, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest