Hirdetés
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
Új hozzászólás Aktív témák
-
chubby1980
csendes tag
válasz
GReddy #11546 üzenetére
Az a baj, hogy nem vagyok egy fizikus zseni, úgyhogy nekem mindent be lehet adni a feszültséggel meg tüskékkel. Az viszont tuti hogy 300-as tápom van, régebbi alaplap, asus k8n, amd sempron 3000+ proci és ami miatt nagyon gyanús, hogy 3 ide vinyó, 1 dvd-rw, és 1 sata vinyó (300 gigás).
Én is arra gyanakszom, hogy a táp nem bírja, de ez a gépem már néhány éve van, a sata vinyó csak nemrég lett hozzátéve. De ha a sata vinyót lehúzom, akkor oké (mondjuk a sata jumperelve van, lehet hogy ez is közrejátszik).
Haladva a korral, szerintem valszeg megérett a fejlesztés. Új alaplapban talán jumper nélkül használhatom a sata vinyót, ott már mondjuk csak 1 sata hdd, 1 ide hdd és 1 dvd-rw lenne. -
Kernel
nagyúr
válasz
GReddy #11546 üzenetére
Tápegységnél az +5 és +12 V csak együtt tud megjelenni (vagy elindulni, ha így mondjuk), mivel mindkettő egy közös trafó szekunder tekercsén keletkezik. A stabilizálás egyrészt a primer oldalon betáplált teljesítmény szabályzásával történik, továbbá az 5 V kimenet még saját szabályzókörrel is el van látva, a terheléskülönbségek kiegyenlítése végett.
A szabványok előírják, hogy a tápegységbe egy olyan ellenőrzőáramkört is be kell építeni, ami a bekapcsolás során vizsgálja a kimenőfeszültségeket, és amikor mindegyik beáll a kellő értékre, a tápegység Power Good érintkezőjén 5 V jelenik meg, értesítve ezzel az alaplapot, hogy minden rendben, táp OK, lehet indítani az alaplapi áramköröket.
Bekapcsolásnál a motorok felpörgése valóban meghúzza a 12 V-os ágat, ami a Power Good késlekedő megjelenését okozhatja, amit mondjuk az alaplap egy letiltással honorál. Tehát ez egy jó magyarázatnak tűnik a jelenségre, de azért nem árt odafigyelni, hogy milyen állapotban van az a tápegység, mert más esetben elhasználódó alkatrészek is kiválthatják ugyanezt a jelenséget, ami azért kellemetlen, mert idővel még károsodhat is emiatt a merevlemez, vagy bármi más.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
- HP Elite Dragonfly G2 2in1 i5-1135G7 16GB 512GB 13" FHD TouchScreen 100%sRGB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest