Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
siriq
őstag
válasz versionen #8552 üzenetére
Hali
Az egyik haverak is hasonlo a konfig. Amd sempron, 6600GT es XP. Milyen nv drivert hasznalsz az XP alatt? MPC-HC val is ment tokeletesen a dxva gyorsitas?
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
-
WonderCSabo
félisten
válasz versionen #8573 üzenetére
Jobban van a program megírva?
A színteres (pl. remap 16-235) shadereket felesleges használni, mert csak elrontja a képet. Inkább át kell állítani normális színtérre.
Ezt a cikket érdemes elolvasni, meg átfutni a kommenteket.
A HD 2xxx széria már elég régi, a benne lévő UVD sem tud teljes H.264 dekódolást, és ahogy látod, már 3 shadertől kiakad. Azt nem írtad, hogy pontosan milyen videókkal tesztelted (pl. bitráta)
-
WonderCSabo
félisten
válasz versionen #8621 üzenetére
Nem azt mondtuk, hogy XP alatt ninsc DXVA, hanem azt, hogy WIn7 alatt sokkal több lehetőség van, sokkal jobban megy a multimédia lejátszás.
MPC-HChez minek a sok külső kodek?
iMaverick: Nálam nem kerregeti a vinyót. A Chip magazin meg szégyelje magát, hogy ilyen blődségeket ír le. Aero nélkül jobban használja a procit, ne kérdezd miért, de így van.
-
iMaverick
addikt
Ezt próbáltad már XP alatt? mont-avatar.2009.int.bluray.1080p.dtsma.x264.hun-esir-sample.mkv
A melóhelyen próbáltam XP SP3 + HD3450 + Cat 10.4 + MPC HC legutolsó verzió (még pénteken, nemtudom melyik volt, de nem hiszem, hogy a 1862 lett volna.)
A Ghost szerintem teljesen jó rendszermentéshez, én is használom!
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
huskydog17
addikt
"Szerintem az nem igaz hogy az xp mint rendszer nem képes támogatni a dxva lejátszást.
Fenntebb írtam hogy xpsp3 lite foltozva és a netről frissítve a direktx lejátszotta a 720p fimleket, némelyik 1080i-t is ha nem volt túl magas a bitráta.
Van az xp-hez hekkelt vista EVRenderer, ezt még nem is tettem bele a rendszerbe.
Nyilván ha a neten utána néznék lenne néhány hasznos ötlet, hogy lehetne hatékonyabbá tenni a videokártya kihasználását xp alatt.A hárdver pedig borzalmas gyenge, P-III alapú celeron 1 ghz proc., 512 mb 133 mhz ram, a video nv gf 6600gt 128 mb rammal. A rendszer 128 mb rammal támogatja a videokártyát.
Ez elég gyenge gép ugye, AGP-s csatolófelülettel?"Ha jól értelmezem a szavaidat, akkor neked sikerült a Geforce 6600 GT kártyát befogni DXVA-ra WinXP alatt 720p filmekhez. Ha így van, akkor esedezem, hogy írd le, hogy hogy sikerült vagyis milyen lépéseket kell megtenni, hogy működjön, ugyanis ez engem nagyon érdekelne. Ha bármi, akár a legkisebb esély van rá, hogy a Geforce 7600-asomat befogjam 720p alatt DXVA-ra WinXP alatt, akkor tudni szeretnék róla. Csak mert én úgy tudom, hogy ez lehetetlen.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
band1103
őstag
válasz versionen #9238 üzenetére
Ha egy progi konkrétan csak nV-vel tudja a DXVA-t akkor valószínű hogy nem is DXVA-ról van szó hanem a CUDA-ról. Főleg hogy a Coreavc hathatós támogatása van jelen. Tehát nem DXVA-s az adott player hanem CUDA-s de attól még lehet jó. Csak azért írtam hogy ne kavarjuk.
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
válasz versionen #9243 üzenetére
A hsz.-em tényleg kifogásolható volt de szándékosan.
Az ok az volt hogy pontatlan volt a hsz.-ed és a hozzászólásommal erre akartam rávilágítani. Lehet hogy ez nem jött le de legalább sikerült rávennem téged arra hogy pontosítsd a hsz.-ed mert úgy ahogy volt több értelmű volt.
A #9240-as hsz.-el viszont mindent pontosítottál és ez szükség volt ahhoz hogy mindenki tisztán lásson ezért köszi."A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
veterán
válasz versionen #9681 üzenetére
"Oka a több éve elavult hárdver, és a minimális windows alapismeretek hiánya."
Sajnos sok embernek van még régi gépe, amiből valamit ki akar sajtolni, de ebben nagyjából igazad van. Mit értesz Win ismeretek alatt? A DXVA életre leheléséhez nincs szükség semmiféle beállításra az oprendszer terén, főleg nem Win7 alatt. Szerintem nem lehet így általánosítani. Egy 5870-nel vagy egy GTS 250-nel is lehet szívni, ha valaki nem tudja, hogyan állítsa be a lejátszóját vagy ha nem tudja, melyiket érdemes használni.
Mi itt az MPC-HC-t preferáljuk, mert nem kell külső kodekkel bajlódni, több magot is kezel, két-három kattintással megy a DXVA, vannak shaderek és kevés erőforrást igényel. Nyilván nem ez az egyetlen lejátszó, de sok felhasználó idegenkedik attól például, hogy egy filtert állítgasson, ami érthető is valahol. Ilyenkor felteszi a nagy kérdést itt, a fórumban, elirányítjuk az 1.hsz cikkéhez és általában minden meg is oldódik. Aztán ott a 24p probléma, a HD hangok, tv-re kötés, miegymás.
Átkódolgatni sem szeretnek sokan (főleg azok, akik tudják, hogy az veszteséggel jár) és ilyenkor árnyalódik a kép VGA-ra, CPU-ra, stb, ha nem szabványos egy film. Jön a "mit lehet vele kezdeni?" kérdés. Azért megy ez a topik ennyire, mert mindig van kérdés vagy újdonság, baráti csevej. Jó is ez így.
-
qdak
addikt
válasz versionen #10022 üzenetére
jo ez a progi, 1 ami nem tecik h a kb/s ok elöre adottak pl 264 be 15000kb/s a minimum pedig kb fele is elég lenne :$
mkv amit szerettem volna ott meg 2500kb/s a max, na az meg kevés[ Szerkesztve ]
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
versionen
csendes tag
válasz versionen #10033 üzenetére
Még valami, ha az átkódolandó film minősége nem engedi akkor a program nem képes csodákra. A kódek az alapja mindennek, a kódoló program csak használja.
Próbáld ki pl. 720p vagy 1080p film átkódolási beállításait a fentiek szerint, szinte minden opciót kedved szerint változtathatsz, mert az alapanyag minősége megvan hozzá. -
WonderCSabo
félisten
válasz versionen #10063 üzenetére
Nekem csak egy monitor kell, a 8800GTm még sokáig szolgáll majd.
- TFT Samsung 24" 2433LW 3 év gar: 44.990,-
- TFT Samsung 24" 2494HS DVI HDMI 3 év gar: 54.990,-
- TFT Samsung 24" 2494HM 3 év gar: 61.990,-
- TFT Samsung 23" P2350 3 év gar: 43.990,-
- TFT Samsung 24" P2450H 3 év gar: 52.500,-Ezeket néztem. Esetleg melyiket érdemes?
-
Joshi
titán
válasz versionen #10101 üzenetére
"Ma megjön az nv geforce 240gt kártya, majd mindenféle videóval jól letesztelem."
Nekem egy geforce 210 van de mindent visz ahogy az kell ráadásul passzív hűtésű. Amíg nem volt vga-m simán játszottam vele a Race07-el igaz csak minimum grafikai beállítással.
PuMbA: QHD videókat honnan lehet leszedni kipróbálás céljából?
-
veterán
válasz versionen #10101 üzenetére
"A lejátszó és kódoló programok 70%-a az nvidiát támogatja."
A codec-nek mindegy, hogy milyen hardverrel játszod le. Az MPC-HC egyébként akkor már inkább ATI párti, főleg ha megnézzük a képjavító lehetőségeket.
"ATI ha HD lejátszás terén fejleszti a processzorát, az kizárólag mindig a legfelső kategóriában érhető el, most csak az 5830-tól."
Nem egészen, az új UVD benne van minden 5000-res kártyában tudtommal.
"Az nvidia okosan csinálta amikor a cuda mag programozását elérhetővé tette külsős fejlesztők részére"
Igen, ez okos húzás volt. Reméljük, az ATI Stream is elterjed egyszer (meg az OpenCL)
"ezért van a programokban nagy nvidia fölény a támogatottságban."
Ez azért nem ok-okozati összefüggés (lásd játékgyártók lefizetése)
"Ma megjön az nv geforce 240gt kártya"
Grat, jó kis kártya! -
iMaverick
addikt
válasz versionen #10213 üzenetére
Ez OK is, csak az a bajom, hogy semmi esélyt sem látok a régebbi karik támogatására... Egyszerűen üzletileg nem éri meg nekik... A megoldás a kedves vásárló kezében van: vegyél újabb kártyát. Csak az a bajom, hogy nem gondolnék új kártyát venni pl. a Flash miatt. Pedig tényleg elkell a plussz kraft még ilyen téren is... (Pl. a melóhelyemen egy Core2Duo E2140-es proci darál a gépben. Hát volt már rá példa, hogy egy rendesen tele-flashelt (de szép szó ez így!) oldalon majdnem lehalt a Firefox. Amúgy meg ne kelljen már nekem is azt a Flash tiltó plugin-t használnom böngészés közben.
szerk: mondjuk ez a kártya csere megtagadása nem teljesen igaz, de még csak "kacsingatok" a komolyabb Ati felé.
[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
válasz versionen #10222 üzenetére
Azt nem mondanám, hogy felsőkategóriás kártyát kell venni: ott van a HD5450-es kártya is, pedig az aztán nem felsőkategória! Csak az a bajom vele, hogy nettó 11e-től indulnak! Na az ami baromi sok egy ilyen VGA-rt.
Stevve: az a baj, hogy amiket a felsorolás tartalmaz, mind az 5XXX-es szériához van.
-
WonderCSabo
félisten
válasz versionen #10311 üzenetére
Gratulálok neki!
Az MPC-HC is lejátssza. Az m2ts egy konténerformátum, ehhez nem kell kodek, csak splitter. Lehet benne MPEG-2, H.264, vagy VC-1 videostream.
Itt nem arról volt szó, h. a videó, vagy a hang nem jelenítődik meg, hanem a felirat nem. Azt csak a TMT3 tudja megjeleníteni m2ts esetén. Vissza kellett volna olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz versionen #12302 üzenetére
Rosszul számolsz.
1 byte = 8 bit, ezért a 10Mbit/s -es régi lan képes 1.25MByte/s-re, a 100Mbit/s -es meg 12.5MByte/s-re. Gigabites lan pedig 125MB/s.
Valahol 40-50Mbit -nél van a FullHD filmek csúcsa jelenleg, ami 6,25Mbyte/s, azt pedig a 100MBit/s -es átlagos lan, Cat5-ös UTP-n simán kibírja.
A QoS szolgáltatás szokott lefoglalni windowsnál 20%-ot a sávszélességből, azaz még mindig marad 10Mbyte/s a 100MBit/s -es lannál a filmre.Cat6-ra ritkán van szükség, összerkatunk egy IP kamerás rendszert egy vasszerkezeteket gyártó telephelyen, potom kb. 60 kamera, összesített adatforgalom valahol 20-40Mbit/s között mozog, sima Cat5-ös UTP tökéletesen megfelelt, pedig ott mindenfélével dolgoznak, ami zavart tud csinálni. Szal otthoni körülmények közé a Cat5e megfelelő, 1GBit/s -ig. Ha tényleg zavar van, akkor meg létezik FTP, STP verziója a sima UTP-k nek, amik árnyékoltak, mind 5,6,7-es szabványban.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
WonderCSabo
félisten
válasz versionen #12302 üzenetére
Előbb tanuld meg miről beszélsz, aztán oktass ki másokat.
megabites háló
Az mi? Gondolom a 10 Mbit/s névleges maximális sebességű hálózatra gondolsz. Ennek maximális sebessége 10Mbit/s == 1.25MByte/s. Ez természetesen nem elég.
Ami alkalmas az a gigabites hálózat, itt az átviteli sebesség 100 mb/s.
Nem. Gigabit == 1000Mbit/s == 125Mbyte az már bőven elegendő.
UTP5 kábelezés. Ha nagyon zajos a környezet UTP6 kábel szükséges.
Otthonra felesleges, senki se vezeti 100 métere az UTP kábelt.
A wlan pedig felejthető úgy ahogy van, szemfényvesztés ha HD tartalom továbbításról beszélünk.
A WLAN n-es változatának maximális sebessége már elegendő lenne, itt nem erről van szó, hanem arról, h. a vezeték nélküli technológiáiból adódóan az átviteli sebesség időnként drasztikusan leesik.
CPT.Pirk: Persze, csak arra akartam utalni, h. egy lakásban nagyságrenddel kisebb távolságok vannak, felesleges oda ilyen kábelt venni.
A gigabites lan csak 100Mbps-el tud feltölteni, nem?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- További aktív témák...
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest