Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3447) djyuri válasza iMaverick (#3445) üzenetére


djyuri
őstag

Rendben :) nem szándékoztam újraindítani.
Én mondjuk használok 6-7 éves vinyókat 90-100%-os healt-al...A mai jobb lemezeim már biztos tovább fognak tartani,de az akkori első generációs lemezek,amik nem tdk,verbatin,traxdata volt,azok már szinte mind meghaltak. Sorozat dvd-m pl szinte az első generációból is van,amikor még 30ezer alatt mégcsak eu-ban is alig kapható volt író és bizony a legtöbb lemezt már újra meg kellett szereznem. (ami nem tdk,verbatin, (50% arita/ridata) )

Én mondjuk teljesen úgy kezelném a HD film tárolásra szolgáló vinyót,hogy külső vezérlővel kötném a gépre és csak addig,amíg használom. Egy 3 éve működő rack vinyóm is van és már az kapott annyit az élettől és még mindig 90%-os...Jah és 2 évesen került bele a vinyó.

dvd-k továbbra is maradnak,de nekem több a hibázási lehetőség korongon,mint szivacsdobozba vinyón. A sima dvd-im is rendesen zárt kofferben vannak. És csak én vehetem ki és csak én olvastathatom. jelenleg ez a maximum,amit megtehetek az adatokért. (és a nyugalmamért)

Én mindössze a dual layer-ről mondok le. De ebben egyetértünk :)

egy kis összehasonlítás:
lemezekben elvesztett adataim: teljes bud spencer kollekció, 40% film dvd-k újramegszerzése(amit lehetett)...12dvd MP3...95-100 dvd sorozat újramegszerzése. 7dvd jéték image megszerzése. (ezek többnyire elöregedés vagy kölcsönadásból keletkezett)
Vinyón elvesztett adataim: Amíg maxtorom volt a kezdetek elején hetente 40GB,de akkor még minden megvolt minden haveromnak is. Azóta get data back és társai + Only Western Digital segítségével talán 100GB veszett el...amiből egyszer én ejtettem le a vinyót (20GB volt a vinyón)

és ez 2001 óta nézve. (az adatok 10%-ban eltérhetnek)

Amúgy adatfontosság nálam:
0.-!!! képek,dokumentációk (ez nem xxx és társai)
1.-MP3! (mind dvd) (legfontosabb örökké a gépemen)
2.-sorozat(ez mind DVD)
3.-Játék,programok(ezek fele dvd,fele dual layer (TDK)
4.-HD film (ennek kell most mindössze a megoldás)
5.- divx,mese,egyéb (ezek dvd-n vannak) (ezekért nem idegeskedem)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.