Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz WonderCSabo #12463 üzenetére
A DXVA azért nem megy, mert az mindig NV12-t köp ki, miközben a DVD-k és BD-k mind YV12 formátumban vannak kódolva. Ezért nem fogad el mást a madVR, a Microsoft viszont az NV12 mellett tette le a voksát.
Szerintem felesleges a DXVA-n erőlködni, ha viszi a CPU is. De ha nem, vagy valakinek az a szíve vágya, akkor ott a CUDA és az ATI Stream gyorsította dekódolás is.
Illetve lehet, hogy az Arcsoft dekóder az ki tud köpni YV12-t DXVA módban is (oda-vissza konvertálással, de ez elvileg lehet losless, a madVR csak egyéb megfontolásokat is összevonva van ennyire lekorlátozva.)A "kérésre" alatt én is PM-re gondoltam.
Szerintem nem lehet mindent maradéktalanul kikapcsolni, de magában az EVR-ben is van minimális képmanipulálás (valami 3D-sebb hatást keltő, maszatolósdi).
A különbség pedig akkor éleződik ki igazán, ha használsz 3DLUT-okat, amiket a monitoron végzett mérések alapján állítasz össze. Ilyenkor 16 bites precizitással korrigálod a megjelenítőd és az ideális megjelenítő közti eltéréseket.
Vagy ha nem egyeznek a felbontások (pl. 720p vagy DVD film FullHD kijelzőn), mert FullHD kijelzőn a BD filmnél csak a színtérképet kell felnagyítani, a képélességet jobban befolyásoló fényerő térkép már 1920-ban van, tehát mindegy hogy milyen jó a luma sampling. A chroma sampling viszont olyankor is kell, és azt is sokkal szebben oldja meg, bár ahhoz talán tényleg közelebbről kell nézegetni, hogy észrevehető legyen.
De a V-sync is sokkal pontosabb (bár sok babrálással az EVR is belőhető az MPC-ben).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest