- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gömbike
senior tag
st6969 fórumtárs tökéletesen összefoglalta.
Az AEG-Elux csoport gépeiből a lehetőségeimhez képest a magasabb sorozat számú gépeiből választok, a 7-es sorozatú AEG mosógép (74850a) 2011 januárja óta hibátlan, a mosogatógép ( esf66030x) 2008. februárja óta dolgozott, de épp ma fog jönni a szerelő, mert 18. éves korában gondolt egyet és leveri a FI relét.
A szárítógép is lassan 10 éves, egy normál kondenzációs Miele-t váltott, ami bőven elmúlt 20, mikor lecseréltük.
A gőzsütőnk is Elux, de most a másik konyhánkba Bosch 6. szériás sütőt vettem, és 6-os szériás indukciós főzőlapot.
Szóval én biztosan kihasználnám azt a samu a kedvezményt.
-
st6969
őstag
"És amúgy milyen márkák tekinthetők felső-, középső- és alsópolcosnak?"
Általában, minden márkán belül vannak különböző "polcok". A Boschnál pl. Serie 2, 4, 6, 8, másnál meg máshogy nevezik el. Én pl. egy 6-ost vettem, ami egy erős középkategória. Hogy pontosan miben különböznek, azt a hétköznapi vevő nem tudja teljeskörűen, legfeljebb reméli, hogy az alkatrészek is jobb minőségűek, de az is lehet, hogy csak több az elérhető funkció. Ezt azért sokszor jó lenne tudni, mert ha pl. egy Serie 2-esben ugyanazok az alkatrészek vannak, mint egy Serie 6-ban, csak az utóbbi mondjuk sütőben tud "pizza módot", a 2-es meg nem (ami annyi, hogy nem te tekered fel a max. hőmérsékletre, hanem van erre egy dedikált gomb), meg tud még pár felesleges/mellőzhető funkciót, akkor tökéletes lenne nekem a 2-es. Vagy mosógépben, szárítógépben több programot. Miközben szárítógépnél nálunk pl. 10 éve ugyanaz a program megy, hiába van még 10 másik is (minek?).
Lehet, hogy van olyan gyártó, ahol a szintek között eltérnek a fő alkatrész minőségek is, máshol meg csak a funkciók. Amit lehet, azt olcsósítanak, ebben legyél biztos. Innen nézve, szerintem egyre többnél inkább csak a funkciókban lehet különbség, az olcsóbban paraméterezhető.
Én is belevágnék a helyedben, ha jó áron meg tudod venni a Samsung cuccokat. Mosógépszerelő korábban többször mondta, hogy koreait vegyek, ha elromlik, ami van (LG vagy Samu). Persze, ebbe is bele lehet látni, hogy azért mondta, mert az hamar tönkre megy, de könnyen szerelhető, és majd kihívom őt, hogy legyen munkája
A Miele-re pl. azt mondta, hogy az, ha meghibásodik, el se vállalja, mert x óra szétszerelni, amiért annyit kellene kérnie, hogy nem akarnám kifizetni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- LG 29WP60G-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 1ms - AMD FreeSync - HDR10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3511
- Apple iPhone 15 pro 128Gb,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest