Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
Én egy szavazatot a Denon-ra adnék (esetleg H/K ? )
A JBL ES sorozat egy-két minőségi lépcsővel feljebb van a Balboánál, ezt az ára is tükrözi. Ha később még legalább egy 100-ast rá tudsz dobni a Sub-ra, akkor egyértelmű a választás.
Viszont a Balboa - részben a sub-jának köszönhetően - sokkal dübörgősebb (nekem pont ezért nem tetszett annyira), míg az ES finomabb, érzékenyebb darab. Elektronikus és rock zenéknél lehet, hogy emiatt kevésbé tűnhet ütősnek, bár ez már kicsit ízlés dolga. Az ES különösen a több hangszeres, bonyolultabb zenékben tud többet mutatni magából (pl. jazz), de azért a kiegyensúlyozottabb hangzása és a nagyon szép magasai máshol is (tul.képp mindenhol) jól jöhetnek (pl az elekrtonikusnál). Persze azért az ES-t sem kell félteni, ha egy kis dübörgésről van szó.
Biztos, hogy bármelyiket is választod, nagy élmény lesz otthon.CoVboy Forever!
-
WN31RD
addikt
Nem sok értelme van a HD hang miatt többet kiadni az erősítőre, mert az említett hangfalak mellett (de ha 5x annyiba kerülnének, akkor is) garantáltan nem a HD hang hiánya lesz a szűk keresztmetszet. Ezek a hangfalak még CD-n is elvéreznek, ha tudod, mire figyelj. Vedd inkább azt az erősítőt, amelyik jobban van összerakva, nagyobb a tápja stb.
Ami a hangfalakat illeti, én elmennék a helyedben valami jobb hifi/házimozi boltba, és meghallgatnék zenén valami olyan cuccot, amely egyértelműen az anyagi lehetőségeimen túl van. A te esetedben a két front legyen legalább 3-400e, és mivel dübörgős zenéhez keresel hangfalat, olyan legyen, amely kifejezetten abban jó*, ne jazzre meg klasszikusra valónak mondott finomkodó doboz. Ezzel meglesz a referenciapont, hasonlítsd aztán össze őket olcsóbb hangfalakkal, és így tudni fogod, hogy milyen kompromisszumot kötsz, mi az, ami hiányzik, és hol húzódik a számodra elfogadható hangzás határa.
Ezek után, ha esetleg a korábban kinézettnél drágább frontokhoz húz a szíved, vedd meg azokat, a többi ráér később. Zenén gyakorlatilag csak a frontok számítanak, és mozinál is azok a legfontosabbak (plusz esetleg a center). Amikor később összejön még egy kis pénz, azon megveheted a többi hangfalat, de a már meglevő és esetleg gyengének bizonyult fronton nem fogsz tudni javítani.
(Ezt a módszert egyébként árkategóriától függetlenül ajánlom.)
* Rocknál pl. egy olyan hangfal, amely nem csak összevissza dübörög, hanem egyszerre erőteljesen és precízen szól a mélyebb tartományban, nagyon sokat számít. Érdemes kipróbálni a hangfal plusz (vég)erősítő kombinációkat az általad preferáltnál nagyobb hangerőn is. Egy rockra illetve házimozira jó rendszert elsősorban arról lehet megismerni, hogy észre sem veszed, ha túl hangos, mert nem erőlködik, nem torzít. (Aztán persze figyelj oda, hogy ne hallgasd túl hangosan, ne süketítsd meg magad.) Nem csak rocknál, hanem házimozinál is fontos ez, mert amikor a robbanások meg egyebek óriási dinamikatartományt átfogó hangját kell hitelesen visszaadni, közelebb lesz a hangzás a moziteremben hallhatóhoz.
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
BBéci
legenda
Elektronikus zenére (zajra) és rockra inkább az Onkyót venném, viszont hangdobozokból az E80-asokat, amik finomságokra is képesek, nem csak "dübörgésre".
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
WN31RD
addikt
Nem kell feltétlenül minden kombinációt végigpróbálgatni, ha legalább néhányat megismersz, már azzal is sokkal előrébb leszel. De ne tíz low end cuccot hallgass meg, hanem mondjuk egy dübörgésre jobbnak mondott 400e Ft körüli hangfalpárt, egy 220e körülit, meg a 125e körülit, amit kinéztél, és mindjárt lesz némi perspektívád, rálátásod a dologra. Az erősítőnél pedig (a házimozi feature-öket nem számítva) gyakorlatilag csak az a fontos, hogy legyen benne elég erő, nem kell sok típust végigzongorázni, sem nagyon drága erősítőket nézegetni.
A HD hang az egyik legnagyobb parasztvakítás. Még a DVD hangját sem tudja normálisan megszólaltatni az átlagos házimozi rendszer. Tessék összehasonlítani egy régebbi, HD hang nélküli moziterem hangját az otthoni csúcsszuper Blu-ray rendszerével. Utóbbi egy vicc, sehol sincs, labdába sem rúghat, leginkább mert a hangfalak nem bírják, hacsak nem költöttél rá milliókat - és ez nem költői túlzás.
Ha úgy érzed, eláraszt a túl sok információ, szerintem várj egy kicsit, amíg leülepszik, mert sokkal jobb lesz néhány hét vagy hónap múlva egy jó rendszernek örülni, mint néhány héttel vagy hónappal később egy gyenge cucc miatt szomorkodni.
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
Vidala
senior tag
Valóban lehet variálni rendesen. A végső döntésnél mégis csak egy számít: neked tetszen. Vigyél olyan zenéket tesztelni, amiket szeretsz és sokat hallgatsz.
Bocsi a félreolvasásért, de a lényeg kb. ua. maradt. Ahogy BBéci mondja, az E80-as frontok (is) lényegesen jobbak a Balboánál, zenéhez pedig azok kellenek.
Hogy más kérdésedre is válaszoljak: a Denon-ra én 2 dolog miatt szavaztam (1) a 1610-es EISA díjat kapott (2) személyes tapasztalataim elég jók a Denon-okkal, magyarul tetszik a "hangjuk", de az Onkyo-val sem nyúlhatsz túlzottan mellé. Ebben a konfigban a hangfalak lesznek a mérvadók. A megadott paramétereket pedig csak mérsékelten fiirtassuk, de erről már egy csomószor beszéltünk. Nemigazán lehet két gyártót a W-ok, meg THD-k stb. alapján összemérni. Akkor pl. H/K-t senki se venne.WN31RD:
Teljesen egyetértek, korrekt okfejtés, de "hivatalból" vitatkoznék kicsit.
Műfaj: Ha szigorúan vesszük, mindegy milyen zenéhez lesz a hangfal, mert a lényeg mindegyiknél ugyanaz. Minél torzításmentesebb, tisztább (szárazabb érzés) ööö .... akarom mondani hangzás. Mégis kialakult - talán nem indokolatlanul - egy ilyen irányú megközelítés is. Ebben pedig nem a rock-nak és az elektronikus zenének vannak a legnagyobb igényei, egyszerűen a zene felépítéséből adódóan. Persze lehet kontrázni, mert a műfaj sok esetben is csak iránymutató lehet. Pl. én Heavy Metal alatt valahogy nem a KISS-re és hasonlókra gondolok elsősorban, hanem Deep Purple, Uriah Heep vagy épp King Krimson jut eszembe. Nagyon más.
HD hang: Azért egy ilyen szetten már lehet hallani. Én már azzal is bajban vagyok, hogy 2 CD vagy koncert között is iszonyú különbség van felvétel minőségétől függően. Ezek a cuccok már értékelhetővé teszik a különbséget, még ha nem is olyan mértékben, mint egy komolyabb szett. Szerintem megéri erre is odafigyelni.CoVboy Forever!
-
nyunyu
félisten
Úgy tervezd, hogy bővíteni is tudd a rendszert!
Milyen igaz.
En is csak azert akarom nemsokara lecserelni az Onkyo 474-et, mert elavult, meg dts dekoder sincs benne, nem hogy hdmi bemenet...
Mondjuk amikor megvettem 8 eve, akkor meg egyik sem elvezett tul nagy prioritast
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dewil666
őstag
Köszönöm !!! Én erre nem is gondoltam! És most hogy írtad igen 1G nél nagyobb filmeknél csinálta ezt esetleg tudnál linkelni progit amivel fel tudom darabolni? (persze ami jó is és esetleg magyar)
Nagyon köszönöm a SEGÍTSÉGET!!!!KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
Nagyon szépen köszönöm!! Ma délután ki is fogom próbálni!
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Gabor970
addikt
Köszönöm a válaszokat!
A denon user manualjat olvasgattam, ott én is ezt vettem ki, hogy lehet különböző is a forrás. Azért ez nem rossz dolog.
Bár annyit agyalok, és közben néha az jön be, hogy vennék valami bármilyen erősítőt házimozihoz, legyen nagy csinn-bumm, oszt jóvan, a szetereót meg át lehetne telepíteni a hálószobába. Használtban attól tartok, már 50e körül kaphatok olyan sztereó erősítőt, aminek egyik általam nézegetett sok.1-es házimozi sem tudja hozni a hangminőségét.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
nebulo5
senior tag
Igen! Ez egy nagyon kényelmes megoldás! Nekem is ezt ajánlották, és már egy éve használom.
AVX en árultak ilyesmit. Esetleg vedd fel a kapcsolatot a tulajjal, vagy írj egy igénylő hirdetést. 15000-et nagyon megéri, ha kiszámolod a hozzávalókat (nem is csúcsminőségi), bőven többe kerülne.Bocsi! partymacinak szántam a választ.
[ Szerkesztve ]
Üdv: nebulo
-
Gergőke88
addikt
Köszi a segítséget. Esetleg van itt a forumon valaki akinek ilyen rendszere van? Most a Media Marktban 799900Ft-ért megvehető, véleményem szerint ennyit megér. Jelen állapotban egy 10m^2 szobában lenne használva, filmnézésre egy Wd tv live lenne rákötve.
A későbbiekben mondjuk egy Mission mv8-as szettet meg tudna hajtani az erősítő?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Nem szidom az E-ket, de nekem még mozira is több kell, mint amit magukból kiadni képesek, ám attól még kiváló ár/érték arányú dobozok.
Valamikor 10 évvel ezelőtt jól ismert filmmel teszteltem egy hangdobozszettet és megdöbbentem, mennyi olyan apró részlet került elő a háttérsugárzókból, amik létezéséről addig fogalmam sem volt. Ezek nélkül is lehet élvezni egy filmet, de ha már hallottál ilyet, utána hiányozni fog.
Zenére fokozottan érvényes.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cekkk
veterán
Szia!
itt írtam róla, és ott van a linkek közt a szerver és a számítógépre veló lejátszó is , így ki tudod próbálni is otthon, azelőtt, hogy nem veszel lejátszót. Egyébként Android, Apple , és Nokiára is van azt hiszem alkalmazás.bajnokpityu
Este még össze hasonlítottam, úgy is, hogy barátnőmet le ültettem, és ő nem tudta melyik szól, neki kicsit jobban tetszett a Dune hangja. . Bár én arra jutottam inkább másabb, mind a kettő hangja de minimálisan. Talán a Dune hangja dinamikusabb, itt azt értem, hogy több basszust rak a zenéhez. A Classic meg lehet nem olyan tolakodó. Bár ez lehet egy más rendszeren másképp lenne Viszont majd egy tápot én is beszerzek hozzá valamikor, mert tényleg egy gagyi vacak amit adtak hozzá. Vagy egy ilyen laptoposat, vagy majd otthon szétnézek a műhelyben, hogy mik vannak, és egy toroid-s tápot össze rakni. Csak ritkán vagyok otthon
Ezen a CLassicon sincs még semmi usb, csak a két digitális kimenet meg analóg. Meg Ethernet.
Az avforumon végig olvasta a topicját, és ott raktak mellé Dacokat, elég drágákat is , és szerintük nem hozott akkora változás, hogy megérje , szóval ezekbe is még egész jó DAC van, viszont én úgy tudom a Touchban és a Duettben is már gyengébb DAC került.Én teljesen elégedett vagyok egyébként vele, ennyiért nagyon jó vétel volt, és ha a Dune ezeket tudná mint amit a squeezebox, akkor eszembe sem jutott volna venni, de ők nem nagyon akarnak ebbe az irányba elindulni, én meg tévét nem akarok állandóan kapcsolgatni ha zenét hallgatok. Mert hiába van kijelzőjük, és hiába vannak szép sorba a zenék, kínlódás csak azt használni.
A tageléshez ajánlom ez a programot http://www.xdlab.ru/en/,
ügyes, okos, tud magyarul, de én mire végig értem a közel 9000 számomon, azt hittem megkopaszodok, nem egy napos meló volt, de megérte, mert szépen beírta a hiányzó adatokat, a képeket, és a telón is megjelennek lejátszás közben ezek az adatok, meg így tud szépen stílus szerint is random mixeket csinálni, vagy év stb szerint. Érdemes vele molyolni ha nincsenek tagelve a számok.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Azonnali játékos kérdések órája
- OLED TV topic
- Szólánc.
- Projektor topic
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Milyen mosógépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest