Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab1ka
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Szerintem rosszul közelítesz meg pár dolgot, míg a mondandód első felével nagyjából egyet értek és bizonyos megállapításokat ezzel a levétellel kapcsolatban én sem nagyon értek ahogy korábban írtam is.Két dolgot viszont kiemelnék.
Kizárólag a saját nevemben beszélve, az egyik, hogy a 75dB-re én nem hiszem hogy sokan alkalmaznának szintén 75dB-re belőtt subot (lásd pld Harman curve), legalábbis sokszor látni hogy teljesen normális, ahogy a legtöbben 5-15 vagy akár többel emelik. Esetemben ez pontosan 10dB ami mindig annyi mert lecsekkolom, ha a subot csak úgy hasracsapva az egekbe csavarnám, akkor fogalmam sem lenne róla hogy most pontosan az mekkora hangnyomás is, lehet hogy akkor tényleg azt kapnám a pénzemért amit az eszköz koppanásig hajtva tud és nem maradna "elpazarolt" teljesítményem, de kétlem hogy ez a valóságban is éppen idális lenne az akkor pont birtokomban lévő többi hangszóróval párosítva.
A másik pedig, hogy amikor az ember feljebb lép, különösen a belépő de még sokszor egy középkategóriáról is, akkor nem csak wattokat kap cserébe dupla áron (amit utána visszateker) hanem technikaliag szélesebb tudást, önbemérőt, mélyebb frekvenciák megszólaltatását stb.Konkrét példa az én esetem, szerettem volna megtapasztalni milyen is egy olyan sub ami 19-20Hz-et is képes kipréselni magából, ami erre képes azok rendre teljesítményben is jóval combosabbak a meglévőmnél, azaz azt még jobban lejjebb tekertem volna.A szükséges tulajdonságokat meg nem lehet tetszőlegesen kiválasztani sajnos.Csak hogy értsd hogy nem ellened, hanem téged megértve beszélek a témáról, én pontosan ezért akartam és fogom is nemsokára eladni a subomat, mert régóta zavar hogy negyed állásban alig dolgozik, akkor meg minek.Aztán jön a felismerés hogy a fele ekkora kockácskát nem lesz elég majd félállásba tenni hogy ugyanott legyek féláron.Volt is a helyén kísérletképp egy huppogó kis vacak, na az full hangerőn sem adott ki magából olyat mint a mostani a szemet bántó negyeden..Másnál is huppog azóta..

-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Annó mikor avr-m volt, méréskor 75db értékre kellett állítani a szubot, ahhoz hogy a mérés lefusson.
Akkor ezek szerint utána , csak fel kellett volna csavarni a gain-t csutkára, és az avr-be a kimenő jelszintet meg amit bír🤔🤔🤔.
És kánaán?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3299,100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax STORM Black Adata 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest