Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dagidög
senior tag
válasz BBéci #110941 üzenetére
Igen, kevernek.
Nem vitatom, hogy az általad listázott tulajdonságok fontosak, sőt! Most főleg az infrahangok hatása érdekel, az viszont majd' minden mással szemben szerencsére könnyen előrevetíthető specifikációk alapján is, így a patinás JL Audio szubjait emiatt ejtettem ki.
Az ő termékeik közül is szívesen meghallgatnék számos darabot, de az egy másik történet lesz. -
Dagidög
senior tag
válasz liszi70 #110943 üzenetére
"Jobban járnál reálisabb célokkal, semmi értelme annak, amit most a fejedbe vettél." - valamerre el kell indulni, más nem menet közben pontosítok.
"Te csak azt gondolod. A specifikációt kell legkevésbé komolyan és figyelembe venni. Jó hangdobozt nem csak adatok alapján kell választani. Még az elvileg könnyen mérhető alsó frekvencia-érték is nagyon becsapós. Csak egy példa. A Monitor Audio RSW12 papír szerint 21Hz-től indul, mégis (például) az SVS SB 12 NSD pince-mély és gyomorrengető hozzá képest, holott papír szerint "csak" 23Hz-től indul." - francba, azt hittem legalább ez a része könnyebben azonosítható. Akkor megyek a fülem után, kénytelen leszek többet hallgatózni.
(#110949) Sanci38: "Minden rosszindulat nélkül: látom neked is van még hová fejlődnöd:" - Nem történt semmi, pont ezért járok ide érdeklődni.
Ez tudod mit jelent fogalmilag??... - bár szám szerint ilyen pontosan nem vagyok tisztában vele, de hallgatással tapasztaltam. Alsóbb frekvenciákban éppen az általad leírt űrt szeretném kitölteni, de a magyar használt piac ebben a kategóriában már eléggé limitált.
Az infrahangok ismerete külön vonal, amit hirtelen találtam ki, ez alapján szűrtem az előzőekben a szubokat.(#110950) carpediem007: 'FHD kép szebb UHD TVn.' - Ez a jelenlegi felskálázi algoritmusok mellett csak valamilyen mesterséges "varázslat" eredménye lehet, az eredeti képet már nem úgy kapod meg, ahogy azt kéne.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz xtremetuning #110960 üzenetére
Akkor maga a gyártó ezt miért nem tünteti fel?
Olyan szubot keresek meghallgatásra, ami az infratartomány minél nagyobb szeletét meg tudja szólaltatni, mivel tudni szeretném, hogy ez mennyiben nyújt pluszt moziélményben.Mielőtt többen kihangsúlyozzátok, hogy nem (csak) az infrahangoktól lesz mozi a mozi: köszönöm a jó tanácsokat, de most ez az a fő paraméter, amit jobban meg szeretnék ismerni.
(#110961) luckyman: Nem ismertem ezt a megoldást, viszont nem ezt keresem, én nem az ülést szeretném ily' módon rezgetni.
(#110962) BBéci: Tudtommal elég sok film tartalmazza őket. A legutóbbi Hulk jó példa rá. A spektogramon látszik.
-
Dagidög
senior tag
válasz Dorian #110969 üzenetére
Eme költői kérdést én is feltettem magamnak, de éppen a nagy zöld szörny jött szembe először, én meg nem mertem helyette mást választani.
(#110970) BBéci: Értelek, viszont a mellbimbómat már ismerem, ellenben az infrahangokat jóval kevésbé. Ha aktuális lesz, beszámolok róluk. Mármint az infrahangokról.
"Sokan örülnénk annak, ha a 20 Hz meglenne -3 dB-lel. " - ezzel a kritériummal Te milyen szubokat ajánlasz szívesen? -
Dagidög
senior tag
válasz luckyman #110986 üzenetére
A korábbi linked (#110961-ben) egy olyan eszközre mutat, ami 20 Hz fölött dolgozik. A 20 Hz alatti hangokat nem lehet reprodukálni semmilyen módon 20 Hz felett.
Az infrahangoknak van hangnyomása, ami hatással van a hallgató teljes környezetére, míg a bass shakerek csak az ülőgarnitúrán keresztül adnak le plusz rezonanciát. Bár a poén kedvéért kiprbálnék egyet, de gyanítom, hogy jobban megéri beforgatni az árát egy drágább mélynyomóba.
Minden esetre köszönöm a tippeket. -
Dagidög
senior tag
válasz lemmy9 #110988 üzenetére
Én megbízható forrásból tudom, hogy az összes infrahang megszólaltatására képes mélynyomó az illuminátusok, a gyíkemberek és az idegenek által közösen alapított titkos konzorcium fejlesztése és manipulatív célzattal készítik azokat.
Szerencsére Magyarországon nem gyártanak, mert a magyarok munkáját nem vehetik el.(#110989) Norbi 72: Ha kipróbáltam és megítélésem alapján valódi pluszt nyújt, akkor olvasataim szerint úgy 1 millió Ft környékén lehet érdemes nézelődni. Amennyiben BBéci állítása beigazolódik, úgy a többi paramétert kell majd űznöm. Addig is legyen meg értékelhető keretek között a 20 Hz.
-
Dagidög
senior tag
válasz vadászlak #110994 üzenetére
A hozzászólásaidhoz egyben válaszolok:
Ez engem miben korlátozhat?
Pontosan azt szeretném, hogy majd a "milliós" szub szakember segítségével akusztikai szempontok alapján aprólékosan megtervezett házimozi szobában legyen elhelyezve.
Egyelőre tesztelek, szeretném látni, hogy merre érdemes továbbmenni.Jól megkergetem a mély hangokat! Miért ne tegyem? Lehet, hogy nekem olyan élményfaktort jelent, amit Neked, BBécinek vagy bárki másnak soha nem fog és akkor én már jól jártam. Ellenkező esetben meg igazat adok Nektek.
Egy szubbal kiegyenlített hangteret nem igazán lehet hallani. Egy ülőpozícióhoz még csak-csak finomhangolod, de mi lesz a többi nézővel?
-
Dagidög
senior tag
válasz #09634560 #111046 üzenetére
BBéci és vadászlak azt írták, hogy felesleges az infrahangokat űznöm és én erre reagáltam az általad kiemelt résszel (is).
A dupla mélynyomó nekem szimpatikus megoldás, de előbb inkább legyen egy olyanom, ami igazán minőségi.
A remegtetőt kipróbálnám, mert még nem tettem, bár attól tartok, hogy műmegoldás. Majd kiderül ez is. -
Dagidög
senior tag
válasz MasterMark #111695 üzenetére
Nekem eddig az Interstellarral mutatta meg a legjobban a rendszerem, hogy mit tud, nagyon tetszett. A mélyek nagyon rendben voltak, teljesen át lehetett érezni sok helyzetet (pl. amikor belép a légkörbe az űrből a sikló, akkor a fém terhelése fenomenálisan átjön).
-
Dagidög
senior tag
Polk PSW 110 egész kellemes áron, ha valaki ilyet keresne.
-
Dagidög
senior tag
Mindenki költse arra a pénzét, ami neki jól esik.
(Most jöhet az, hogy én márpedig ne utasítgassak senkit).Hogy érdemben is hozzászóljak: ez az ELMŰ szökevény belül tömény fém? A csatlakozóknál levő "szűkebb" rész nem szűk keresztmetszet ahhoz, hogy a köztes részt ennyire kiszélesítsék?
Többszöri ajánlásra és pozitív olvasataim alapján tegnap megnéztem a Drive c. filmet, szörnyű volt.
(#111954) xtremetuning: Korrekt hozzáállás.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz xtremetuning #111957 üzenetére
Így már értem és érdekesnek találom a koncepciót.
(#111958) xxlongikaxx: A zene nekem is tetszett, nagyon összhangban van a filmmel, főleg a jól felépített, progresszív jeleneteknél. Amik számomra felborították az egészet, azok a feleslegesen túlnyújtott párbeszédek és a felejthető karakterek.
-
Dagidög
senior tag
válasz dolfikavik #112682 üzenetére
A falra tudsz rögzíteni különböző anyagokat, pl. falapot, aminek a megfelelő kialakításával szépen, igényesen el tudod vezetni a kábeleket. Főleg tv-k mögött szokták alkalmazni. Itt egy példa.
(#112684) xxlongikaxx: A házimozi remek táptalaja a marketing sallangoknak, de ezt persze tudjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz taknyí #112908 üzenetére
A Roth-nál egy kis elírás: Frequency Response: 40Hz~500KHz Nekem még a hivatalos 500 Hz is soknak tűnik. (Csak, mint érdekesség)
A Made in Hungaria hangja zseniális, már lossy kódolással is nagyon bejött, a DTS-HD MA a Blu-ray verzión meg egyenesen csúcs! A kép viszont hatalmas csalódás, 1080i-vel adták ki, ami számomra érthetetlen. Undorító az a csíkozódás, Kodiban akármilyen deinterlace-t állítok neki.
-
Dagidög
senior tag
válasz z123456789 #112953 üzenetére
Én is nézegettem, de sajnos nem az én színem.
-
Dagidög
senior tag
Én szoktam szinkronosan és eredeti nyelven is nézni filmeket. A régebbi filmeknél valóban olyan is előfordul, hogy lekörözi a magyar hang az eredetit - kifejezőbb, a fogalmazásmód is jobban passzol a jelenethez vagy a karakterhez.
Sajnos az újabb filmeknél én ilyennel már nem találkozom, az igényes szinkronszínészek köre egyre csökken, ezért egy színészt egyre több szinkronhoz használnak és egyre több az amatőr. Néha olyan kifejezéstelen fahangon mondják fel a szinkront, hogy az elszörnyülködtető.
Engem a feliratok mindig zavartak, megosztják az ember figyelmét, ezzel elterelve azt a lényegről. Most, 15 év angollal a hátam mögött már nincs szükségem feliratra, de így is vallom, hogy az embernek az anyanyelvét hallani a legkedvesebb.
Azt tartom még sajnálatosnak, hogy magyar hangot szinte kivétel nélkül csak veszteséges formátumban hallhatunk.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz Mankó #113118 üzenetére
A ventilátor adott hőfokon be kell, hogy kapcsoljon. Jó kérdés, hogy esetedben az erősítő nem éri el a küszöbértéket vagy a ventilátor, illetve a vezérlése nem üzemel megfelelően.
Ha nagyon félrekalibrál az Audyssey, akkor végezd el újra a méréseket. Az első mérés a hallgatói pozícióban történjen fejmagasságban, a másik kettő közel hozzá (pl. szomszédos ülőhelyeken) - ezeknél már variálhatod a magasságot.
Nálam az egyik front a sarokhoz van közel, míg a másikat számottevő távolságban csak egy fal határolja, ezért jöttek ki más-más értékek rájuk. A mért távolság nem mindig egyezik a valós távolsággal, ami azzal magyarázható, hogy a rendszer az akusztikát, a fázisokat és a késleltetést is korrigálja és ezek valamelyike jelentősen eltérhet az optimálistól, ami a végső számokban így mutatkozik meg. A fentiek miatt a suboknál lehet leggyakrabban látni érdekes eredményeket. -
Dagidög
senior tag
válasz devil-k #113167 üzenetére
Azért tűnhet a színvilág helyenként giccsesnek, mert a rendező így akarta megmutatni, hogy abban az elcseszett poszt-apokaliptikus világban az embereknek mi tűnhet szépnek (sok lehetőségük nem maradt).
(#113170) Mezga Aladár: A filmet a sivatagban vették fel, így ezt túlzás kijelenteni. Mellékszereplő is akadt benne szép számmal.
Cseréltem a Onkyo 607-et 818-ra. Tetszik, érdemi előrelépés volt. Már csak egy komolyabb hangfalszett kell, amivel megmutatja a foga fehérjét...
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz Bence01 #113932 üzenetére
Én a termék teljes épségének megőrzése érdekében nem szeretem azt hurcibálni, nagyobb értéknél meg a tolvajok is aggasztanak.
Nekem az eddigi csúcs az egyik mélynyomóm volt: méretre, illetve tömegre kézben még csak-csak szállítható lenne, de mivel alul volt a fedetlen membrán, ezért a fogása mindenhogyan szörnyű volt, Ikeás szatyorban meg a méretei miatt volt baromi kényelmetlen. Szerencsére csak 200m-t kellett vinni.[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz rayoliviero #114041 üzenetére
PC-ről bizonyos programok alapbeállításon csak sztereóban küldik ki a jelet az erősítőnek. A zenék alapból két csatornára vannak keverve, így nem csoda, hogy hátulról nem szólnak.
Először bizonyosodj meg róla, hogy amit hallgatni akarsz, az valóban többcsatornás anyag-e. Filmlejátszásra ajánlott a Kodi vagy az MPC-HC. Megfelelő konfigurálással minden úgy fog szólni, ahogy kell neki. -
Dagidög
senior tag
válasz adamssss #114470 üzenetére
Csak gari nélküli, használt erősítőim voltak. Sokat elárulhat az esztétikai állapot, illetve az eladó hozzáértése, figyelme (pl. nem dugdossa a kábeleket bekapcsolt állapotban, láthatóan vigyáz a cuccaira, stb.), valamint a segítőkészsége.
Azt is érdemes megnézni, hogy az adott termékről általánosságban miket írnak a neten, mik a hibái, azok milyen gyakran jöhetnek elő, így kiszűrheted a könnyen elhalálozó termékeket és könnyebben juthatsz olyanhoz, amely tartós.
Vásárlás előtt próbáld ki, olyankor a nyilvánvaló hibák úgy is előjöhetnek, a rejtetteket meg úgy sem szűröd ki. -
Dagidög
senior tag
válasz xxlongikaxx #114473 üzenetére
Ezen teljesen átsiklottam, mert alapvetőnek veszem ezen kiegészítők meglétét. Egyedül a doboz hiánya nem vág földhöz.
(#114477) Mankó: A nagy döngés inkább a dynamic EQ használatától van. Nagyon dögös hangzást varázsol, de elveszted vele a kiegyenlítettséget.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz Mankó #114481 üzenetére
Ha magyaráznak a szomszédok, akkor biztos nem kevés, csak hozzászokhattál a kiegyenlítetlen hanghoz vagy nem stimmel a hallgatói pozíciód vagy talán a subod elhelyezése a rossz. Esetleg a kalibrálás?
Ezekből a paraméterekből nem lehet megállapítani. A 250p-t sokan kedvelik, de meg kell hallgatni, nincs mese.(#114482) Dorian: Mármint adja hozzá Hz-ben, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz Mankó #114489 üzenetére
Az elhelyezését miben befolyásolja, hogy lefelé sugároz?
Jó vételek mindig vannak, csak egy kis türelem kell hozzájuk. Magasabb kategóriában meg még több.
Én - bár elégedett vagyok vele, de - szívesen cserélném le a jelenlegi subomat, de fél éve nem találok olyat, ami szimpatikus és jó árban lenne. -
Dagidög
senior tag
válasz PrinceHerceg #114750 üzenetére
Lehet, hogy csak a hatásfoka borzasztó.
-
Dagidög
senior tag
válasz MasterMark #115448 üzenetére
Ok, hogy beállítja a 75 dB-es pontra, de az (a referencia hangerő?) utána pontosan hol lesz? Ha feltekerem az erősítőt 0 dB-re?
-
Dagidög
senior tag
-
Dagidög
senior tag
válasz Norbi 72 #115730 üzenetére
Elküldöd a legjobbakat priviben?
Többiek, tőletek is szívesen fogadok basszustesztre zeneszámokat!
Hogy témánál maradjak: elkezdtem tesztelgetni az MP3-FLAC közti különbséget. A Onkyo 818-cal már komolyan kihallható, nem is kell különösebben fülelni.
Monitor Audio Platinum szériával kapcsolatban mik a tapasztalatok? Megéri az árát?
-
Dagidög
senior tag
válasz bulgesz777 #115904 üzenetére
A Onkyo-k között vannak igencsak melegedős darabok, így ez normálisnak mondható. Én a helyedben nem szorítanám be az erősítőt.
Nekem nyáron tudott durván fűteni a Onkyo 607, pedig volt helye bőven szellőzni. A Onkyo 818 viszont már csak langymelegnek mondható a legrosszabb esetben is. -
Dagidög
senior tag
válasz Lacielvtárs #119476 üzenetére
Akadnak veszteségmentes magyar hanggal rendelkező filmek: A Faun labirintusa, Éjjeli féreg, A Wall street farkasa, Kontroll, Made in Hungaria.
Ezek most így hirtelen jutottak eszembe és az én ízlésemet tükrözik, így találhatsz még másokat is. -
Dagidög
senior tag
válasz BBéci #119481 üzenetére
Valóban az, már veszteséges formátumban is nagyon szépen szól, viszont a képe förmedvény, csíkozós 1080i, amit a mai napig nem értek,hogy kerülhetett rá. Koncertfelvételek esetében is szinte mindig váltottsoros a kép.
Én a szájmozgással kapcsolatban viszonylag toleráns vagyok, de ezt is filmje válogatja, hogy melyiknél sikerült jobban vagy kevésbé rápasszintani a magyar szöveget a színészek szájmozgására.Műfajtól függetlenül tudtok nekem ajánlani koncertfelvételeket, amelyeknek kiváló a hangjuk? Legutóbb Robbie Williamst kerestem, de csupa rosszat olvastam a kiadványairól.
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz Nemir Ombe #120901 üzenetére
Erre már régóta kíváncsi vagyok.
Ha lesz dobozom hozzá, le fogom tesztelni kimondottan olyan anyaggal, amelyben vannak 20 kHz feletti hangok, majd ugyan ebből az anyagból készítek egy verziót, amelynél 20 kHz felett minden le lesz csípve, de alatta minden marad az eredetiben. -
Dagidög
senior tag
válasz vendingo #121474 üzenetére
Feltétlenül mérd újra a subbal a rendszert. Ha bejáratós, akkor időszakosan többször is újra mérheted, mivel el fog mászni a hangja.
Nekem a legutóbbi sub cserémnél bemérés előtt az új sub semmivel sem szólt jobban,mint a régi, utána viszont máris sokkal jobb lett (Polk PSW110 -> Jamo 550).
[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
18 hangszórót építettek a Philips Atmos támogatású hangprojektorába
Én meg itt szenvedek ezzel a sok dobozzal... -
Dagidög
senior tag
válasz dgyuri0123 #123208 üzenetére
Minél jobban ismerem az Audyssey működését, annál kevésbé értem ezeket a kijelentéseket ebben a topikban. A szoba is egy equalizer, belenyúl a hangba, az Audyssey csak igyekszik visszaállítani ezt. Ha egy szoba teljesen kezelve van akusztikai szempontból, akkor persze más a helyzet.
-
Dagidög
senior tag
válasz Nemir Ombe #123215 üzenetére
Épp ellenkezőleg: a jól beállított bemérő rendszerek többnyire eltüntetik a loudnesses beütést. Sokan beállítanak vagy bekapcsolva hagynak több kiegészítő funkciót is, amelyek valóban torzzá, pontatlanná teszik a hangot, de ez már a rendszer ismeretének hiányából fakad.
(#123222) dgyuri0123: Hogy lenne az Audyssey loudnesses, amikor éppen a lineáris hanggörbe visszaadására törekszik? Van bőven mérés előtti és utáni grafikon a neten, mind magáért beszél.
"Előre telepített hangképek vannak, amiket variálhatsz, de ennek semmi köze a szobád akusztikájához." - Hogyne lenne, adott frekvenciatartományban méri a hangerőszinteket és ezeket a szoba nagyban befolyásolja.[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz xxlongikaxx #123860 üzenetére
A SUB-ot ki kéne venni a kanapé mögül. Egy próbát megérne a kanapé és a TV felőli oszlop közötti üres falrész előtt, ha nem fér be a frontokhoz.
A rajz szerinti alsó surroundot felrakhatnád a kanapé alsó sarkához egy falikonzollal és akkor meglesz a szimmetriád.(#123879) Peak: Én a SUB 650-t ismerem (ami elvileg nagyon hasonló a 660-hoz), az a használtpiaci árán - 75-85 - eléggé rendben van. Azért hallgasd meg saját füllel is.
-
Dagidög
senior tag
Norbi, nem ilyet keresel?
-
Dagidög
senior tag
(Nem csak Joshinak).
Bár kevésszer nyilvánulok meg itt a topikban, de régóta követem már és a következőt látom:
Vannak, akik jelentős tapasztalatokkal bírnak, sok komponenst, rendszert hallottak már és az az érdekes bennük, hogy azt állítják, olyan komponenseknél is látnak vagy hallanak különbségeket, amelyeknél bizonyos elviek alapján nem is lehetne, de ők az okokat jellemzően már nem tudják megmagyarázni.
A másik csoport az elméletet, a tudományos alapokat megragadva - általában releváns tapasztalatok nélkül - ostromolja az első csoportot.Kérdem én, hogy miért nincs itt senki, aki rendelkezik az első csoport tapasztalataival és mégis azt mondja, hogy "Én kipróbáltam mindent és ezek a srácok hülyék, hát tényleg semmi különbség nincs x és y kábel között, parasztvakítás az egész!"?
1: A "profik", ha jobbnak hallják vagy látják az anyagot azért, mert kicseréltek egy kábelt (vagy bármi mást) egy jóval drágábbra, azzal semmi baj nincs, hadd élvezzék, az ő dolguk. Hogy mitől hallják jobbnak, azt a többségük pont le fogja szarni. Rajtuk kívül mindenki másnak is le kéne...
2: ...mert a lényeg, hogy Te mit hallasz. Próbáld ki, ha bejött, akkor élvezd, írd be a topikba, hogy döbbenet, tényleg igaza volt a népnek, ha nincs különbség, akkor Te lehetsz az első, aki saját tapasztalattal megy szembe az árral (mióta itt vagyok, azóta ilyet még nem láttam).Én régen azt nem bírtam ép ésszel felfogni, hogy mi a francnak költ bárki 100e Ft-ot bármiféle házimozira, hát még komponensekre. Aztán érdeklődtem, utánaolvastam, kipróbáltam. Végül csak nem maradtam a kis Logitech szettemnél (pedig mennyire szerettem ).
Szerintem egy-egy Bud Spencer-pofon után bármit is hallgatsz, bántó magassal fog csengeni a füled.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest