Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
törölt tag
válasz
Parson
üzenetére
Ebben persze igazad van,de ennek ellenére sosem látok az ajánlások között csak olyan cuccot,amivel az ajánló rendelkezik.Itt van például ez használtan [link] .Elölről,oldalról és hátulról is úgy elfúj egy itt szokás szerint ajánlott csillió forintos rendszert,hogy csak pernye marad belőle

-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
Parson
üzenetére
Nem Mikisys volt az első akitől a villanyvezeték használatát hangfalkábelnek hallottam.
Sőt ki is próbáltam és nem volt rossz az eredmény.
Csak esztétikai okokból nem tartottam meg.
Mielőtt leszarozod próbáld ki és meg fogsz lepődni,de csak akkor ha a fejedből kivered azt a berögzített téveszmét,hogy ami olcsó az nem lehet jó! -
BBéci
legenda
válasz
Parson
üzenetére
Bevallom, sosem mértem, mennyi áramot fogyaszt a CEC, de ezentúl az is a tesztelések része lesz. Szerintem sem annak, sem a HDMI átengedésnek a használata nem ajánlott, éppen a feleslegesen magas készenléti áramfelvétel miatt. Az egyáltalán nem izgat, mennyit eszik egy készülék, amikor használom, de üzemen kívül érje be fél wattal!
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Parson
üzenetére
Az is lehet, hogy fordítva ülök a lovon, de soha meg sem fordult a fejemben, hogy a set top box ne direkt a tévéhez kapcsolódjon. Annak a kevés műsornak a hangját, ami 5.1, azt a koaxiális is vidáman eljuttatja az erősítőbe, cserébe nem kell HDMI átengedéssel vacakolnom. És áramot sem pazarlok.
Az 5x100 W köztudottan nem igaz, mert Onkyóék az egy időben egyetlen csatornán leadott és mért teljesítményt adják meg és eléírják az 5x-et. A valóság legjobb esetben 5x60 W lehet.
Az ilyen inkorrekt sumákolás miatt kényszerültek hazugságra a korábban tisztességes (NAD, H/K) gyártók. -
cekkk
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Pedig ez a legegyszerűbb.
Nem kell feltétlenül mindent elhinni annak amit mondanak, mert lásd amit írtam, hogy az erősítőt 5*100wosként hirdetik de a max felvétele 300W.
És a használatijában sem volt egyértelműen leírva, hogy bekapcsolt funkció mellett ha az erősítő nem kap sehonnan jelet a fogyasztás 0.03 amikor meg jelet kap és csak akkor 31W.Ha Debreceni lennél már ott kopogtatnék nálad, hogy na merjük csak meg azt

-
cekkk
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Akkor is érdekel ez a dolog, mert míg a denon 1912nél ami megint nem 80 ezer forintos erősítő úgy oldották meg ahogy Béci írta de ott is marad egy 5-6W-s fogyasztás, és ezért gyanús nekem az itt bekapcsolt opció mellett vissza ugorna 0.03ra.

És ezért sem hiszek sokszor a használatijában nem mert ő 300W max teljesítményt ír közben meg 5X100W teljesítménnyel árulják, szóval még termeli is neked az áramot. -
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Mert egy méréshez nagyon nagy tudás kell, ellenben itt még mindig nem látom azt, hogy kikapcsolt tv mellett visszaugrana a fogyasztás.
Ellenben ha bekapcsolod azt az erősítőt nem fog 300Wot fogyasztani, mint ahogy írtad tegnap
Az a maximális teljesítmény felvétele lesz inkább.Onkyo 608, ismerősnek van egy ilyen majd ma ha lesz ideje megméri.

-
cekkk
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Én most néztem az angol használatit és a 49. oldalon ennyit találtam:
Standby power consumption:
In the following cases, the power consumption may
reach up to a maximum of 31 W:
– “HDMI Ctrl (RIHD)” setting is set to “On”.
(Depending on the TV status, the AV receiver
will enter Standby mode as usual.)Máshol nem találtam semmi utalást, hogy 31W lenne és arra sem, hogy vissza csökkenne 0.03Wra vagy mire.
Letudnád ez fényképezni a magyar használatijában?
Egyébként, hogy van kiépítve neked a rendszer az erősítőből megy a jel a TVbe, de mi megy az az erősítőbe, mivel veszed a TV adásokat? A tv tunerjával?
Mondom én mértem, és nem a kis fejemből pattant ki.

-
cekkk
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Ezt írta Béci:
A Denon AVR-1912 egyik újítása volt a plusz pici kapcsolóüzemű táp a HDMI jel átengedés számára, amivel jelentős áramfogyasztást spóroltak meg. Pontosan nem emlékszem, de olyankor valami 5-6 W körüli a készenléti teljesítményfelvétele.
Szóval 2012es modelleknél 5-6W volt a fogyasztás a Denonnál ha bevolt kapcsolva ez a funkció. A régebbieknél meg gondolom annyi amennyi-t írt a használati.
Szóval ha régebbi onkyo hidd el felveszi az a 31W-t kikapcsolt állapotban és nem 0.03 vagy mennyit. -
BBéci
legenda
válasz
Parson
üzenetére
Nálam másképp működik a rendszer. A TV hangszóróit kizárólag beszélgetős tévéműsorokhoz, híradóhoz tudom elviselni. Bármi mást nézek, működik az erősítő, szólnak a hangdobozok. Még hajnali kettőkor is.
Feleségem nagyon sok műsort néz a merevlemezes felvevőről, ezért az HDMI-vel közvetlenül csatlakozik a TV-hez, plusz koax kábellel az erősítőhöz. Utóbbi akkor kap szerepet, ha én is a TV elé ülök, mert Ő többnyire beéri a TV hangszóróinak prüntyögésével.
Tehát az átengedést nem használom. Abban biztos vagyok, hogy cekkknek van igaza, már a HDMI jelátengedés engedélyezése is megnöveli az áramfelvételt, nem kell ahhoz valóban használni a szolgáltatást. -
cekkk
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Én mértem, és azért tudom ezt !

Mert az HDMI bemenet van a TV-n és nem küld vissza jelet, max ha ARC képes az erősítő és a TV

Szerk:
Mint mondtam nálam volt próbára és akkor mértem le, most nincs nálam, de kérj nyugodtan kölcsön valakitől egy fogyasztásmérőt.
Melyik onkyo-d van?
-
cekkk
veterán
válasz
Parson
üzenetére
1. minden ki van kapcsolva, erősitő fogyasztása 0.03 [W] - az opció be van kapcsolva !
2. TV be van kapcsolva, erősitő nincs bekapcsolva - megugrik a fogyasztás 31 [W]-ra - az opció be van kapcsolvaAmikor nálam járt egy onkyo, akkor ha bekapcsoltam ezt az opciót hiába volt kikapcsolva minden, attól függetlenül vette felfele a 30W körüli értéket pont azért, hogy ha jel érkezik akkor tudja tovább ereszteni, és nem volt neki ilyen 1-2Wos fogyasztása. Pont írta BBéci, hogy a Denon 1912nél van 5-6Wos ilyen fogyasztás ha be van kapcsolva ez az opció és közben minden ki van. Nem hinném, hogy az onkyo főleg egy régebbi meg 0.1et fogyasztana.
-
cekkk
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Pont ezt nem írtad le eddig értelmesen amit most meg tettél. Én kérdeztem de meg fél mondatokat vagdostál.
Tudod talán ha értelmesen írnál akkor megértené az ember, lehet nem 8 órát filmezéssel kellene tölteni

(#37914) bajnokpityu
Hülyén számoltam, mert én ott abba a számításban csak azt a 16órát vettem alapul ha be lett volna kapcsolva az a funkció, mert eddig ő nem írta le azt, hogy mindig bekapcsolja az erősítőt és aktiválja a funkciót majd kikapcsolja az erősítőt és így nézi 8 órán keresztül, majd megint bekapcsolja és deaktiválja a funkciót és megint kikapcsolja az erősítőt. Én abba a 16 órába csak azt számoltam, hogy amikor áll az erősítő és be van kapcsolva az a funkció. De ezek szerint nincs bekapcsolva. -
cekkk
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Mi ebben az ellentmondás az évi 10-12 ezer alsó hangon, azért az nem kevés pénz szerintem, főleg ha napi 1 vagy 2 sorozatot néz meg így az ember. Itt most nem arról beszélek, hogy megy a rendszer pár órát max fogyasztással a filmezés közben. Használatiban igen, de egy leírásban nem láttam még, már mint honlapokon ahol ezeket árulják.
(#37891) bajnokpityu
És filmeknél van jelentősége(gondolom zenénél van)? Mert én ha megnézek egymás után mondjuk két filmet nem veszem észre, hogy attól, hogy bemelegedett jobban szólna. Na most eltudom képzelni, hogy egy millió feletti vagy annál drágább rendszernél érezhető de nálam nem
-
z123456789
addikt
válasz
Parson
üzenetére
(#37717) BBéci
(#37718) Sefter
Akkor mégis csak muszáj lesz neki veselkedni.
10/1-em van.Bőven kiszolgál majd engem ez a megoldás.Gondolom ez kezel sok terrás vinyót is.Nem falom a filmeket, de ha már nézek valamit, akkor azt jobb minőségben szeretném.Most is kiszolgál az 1 TB-s, szerintem eztán is elég lesz a média lejátszóba egy akkora.(#37727) Parson
Nem is értem miről beszélsz?Rohadtul nem kell NAS, és Blu Ray-t se fogadjon.Arra Pio LX 55-öt tervezem, mivel ahogy tudom jobb ha külön erre specializálódott diszk lejátszót használ az ember.
A DUNE HD TV 303D tökéletes lenne, ha lenne benne torrent kliens, mivel nem akarok PC-t járatni egész nap.Az áramfelvételt sem tudom honnan szedted hogy 0-ás legyen.Nem spórolni akarok, hanem jót. -
Parson
addikt
válasz
Parson
üzenetére
No megjött a fejes, a következő a szitu:
TV-be dugva a hosszabbitó kábel kapásból azt eredényezi, hogy elmegy a hang, igy ez a kimenet nem jó az 'ágyban fekvős, felrakom a fejemre a fejest és átkapcsolom a hangot a hangszóróról a fejesre' c történethez.
HT erősítőn ugyanez a helyzet, a (#36491) MasterMark hsz-ben lévő madzagos szituja meg viccnek is rossz...
HT erősítő 'B' hangfalkimenetére kötni meg nem tudom, hogy mennyire lenne okos megoldás, bár azt a stereo kimenetet táirányítóról lehetne vezérelni...
Vkinek vmi ötlet esetleg?

-
BBéci
legenda
válasz
Parson
üzenetére
Már 20 centi távolság is javítaná a surround hangzást. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ezt miért nem lehet megvalósítani.

Percek óta ezen gondolkozom, fejben végigjártam legalább 10 ismerősöm, családtagom lakását és sehol nincs akadálya annak, hogy 20 centivel előrébb húzzák a kanapéjukat. Még a tévéhez is közelebb lennél. -
BBéci
legenda
válasz
Parson
üzenetére
Mi akadályoz meg benne? Nincs senki a közelben, aki segítene előrehúzni?

(#36633) nyurga82
Az erősítő menüjében be kell állítani, hogy melyik bemeneten kívánod hallani a tévéből ARC-n érkező hangot. Arra teszed, amelyik szimpatikus, illetve amelyikhez még nem rendeltél hozzá semmit. -
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Parson
üzenetére
Én olyan egy méteres állványokat használok és kb 1 méterrel vannak mögöttem a háttérsugárzók. Sajnos egy sarokajtó miatt nem tudom falra szerelni, így az egyik oldalt pakolgatnom kell az állványt használattól függően. Nem túl szerencsés közvetlenül a hátsó fal előtt ülni, de tudom, sok helyen nem megoldható az, hogy ide-oda tologassunk egy ülőgarnitúrát. Én nem is szeretnék ilyen helyzetbe kerülni.
Próbáld meg azt, amit Dorian is javasolt. -
Dorian
félisten
válasz
Parson
üzenetére
Próbálgatni kell, sajna ezt távolról senki nem tudja megmondani. Tapasztalatom szerint mindenképp valamennyivel fülmagasság fölé kell tenni a surround dobozokat (Itt ha centikről beszélünk, mindig a magassugárzótól mérünk). Ha túl lent van, túl direkt szól a füledbe, ha túl fent akkor elveszik a surround tér java. Minél messzebb sikerül elhelyezned, annál feljebb mehet. Az én "füleim" vízszintesen kb. 60cm-re vannak a hátsó faltól, a (beforgatott) surroundoktól átlóban 140-150cm-re, és ha jól emlékszem, fülmagasságtól felfelé a magassugárzó olyan 65cm-re van.
-
Toobee
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Még jó, hogy annak idején nem hallgattál ránk
Én azt javaslom, hogy add el az egészet és régebbi vasat vásárolj helyette. 100e Ft körül, jó vételek szoktak feltűnni. Most volt 125e-ért 807-es Onkyo, vagy ott van az a 300-as Arcam. Dobozokra nincs javaslatom, tudni kéne, hogy a változtatásra mennyit szánsz. -
válasz
Parson
üzenetére
A szubokon lévő potméter az a bennük lévő alul-áteresztő szűrő potmétere. A beállított érték alatti frekvenciákat engedi a hangszóróra. (A másik poti általában a hengerő, de lehet egy harmadik is a fázisnak.)
Ha az AVR szabályoz, akkor ahogy Dorian is írta "kiesik" ez a funkció. De csak akkor, ha a poti magasabb frekvenciára van beállítva, mint amit az AVR ráküld. Ha az AVR adta frekvenciánál kisebb értékre lövöd be a potival a mélyládát, akkor kétszer szűröd a mélyhangokat és lesz egy "lyuk" a hangzásban. A kettő közötti frekvenciák szinte eltűnnek.
Ezért kell AVR esetén max-ra tekerni a vágási frekit, hogy ez ne következzen be.
A potméter akkor hasznos, ha pl. egy sztereó erősítőről (pre out kimenetről, vagy nagy jelszintűről) kapja a jelet a mélynyomó, ilyenkor hasznos a poti, mert így be tudjuk állítani, hogy honnantól szóljon a láda, honnantól egészítse ki a többi dobozt a mély.
-
Dorian
félisten
válasz
Parson
üzenetére
Potméter, o-val: potenciométer. Nem pótol az semmit.
Ha az erősítőben állítható a vágási freki, akkor a sub hátulján lévő poti értelmét veszti. Azért érdemes max-közeli értékbe csavarni, hogy ha ilyenkor a sub elektronikája nem iktatja ezt az áramkört ki, akkor véletlenül se keverjen be. Alulról korlátozásnak semmi értelme nics, mélynyomóról lévén szó.DjKoxi:
Persze, h van különbség. Csak az nem mindegy, hogy az mekkora. -
BBéci
legenda
válasz
Parson
üzenetére
A "Main" szubláda nélküli, 5.0 hangdobozszett esetén alkalmazandó.
A Main/Sub akkor használható, ha a szubláda karcsú, viszont a frontok mélyben erősek, van bennük mondjuk legalább egy 20 centis, vagy 2 db 17-18 centis mélysugárzó. Ez a már számtalanszor leírt okok miatt nem szerencsés. Sokáig én is alkalmaztam, mivel a frontjaim névleg 28 hertztől dolgoznak (teszt szerint 40-ig lineáris) a szubot 40-en vágtam. Aztán kipróbáltam a THX ajánlotta 80-at és az maradt. Ekkor kell a harmadik beállítási lehetőséget, a Sub-ot választani. Akkor .1 csatorna jelét csak a szubláda kapja.
Aztán ott a "sub management" nevezetű okosság, ami tovább bonyolítja a helyzetet, de azt most hagyjuk!(#35165) Edgeri
Igen, van minőségromlás, ezt (AirPlay-t is) teszteltük tavaly az Octogon Audio demószobájában. Az AptX valamit javít a Bluetooth hangján, de a vezetékes minőségét az sem éri el. -
BBéci
legenda
válasz
Parson
üzenetére
Nem hinném, hogy foglalkozni kellene azzal, milyen sorrendbe tette a menü tervezője az opciókat. talán a hasára ütött. Nincs jelentősége.
Semmiféle frontsugárzók esetben nem javaslom a Front/Main állást, mert a THX előírásait tartom irányadónak, az vált be az általam kipróbált és meghallgatott rendszerekben. 80 Hz alatt csak a mélyláda (mélyládák) szóljanak!
De ha valakinek más beállítás tetszik használja úgy. -
BBéci
legenda
válasz
Parson
üzenetére
Kisméretű hangdobozok esetén a SUB állást kell választani. Ha nagyméretű, álló frontjaid lennének, akkor a MAIN/SUB is elfogadható, de nem ajánlott. MAIN csak abban az esetben, ha nincs szubláda a rendszerben.
(#35140) Ed Parker
Disztribútoroknak szánt demó példányok. Még nem volt kedvem és időm bekötni a SpeakerFlux helyett. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Parson
üzenetére
"Elnézést a többiektől, én sem akarom tovább papripkázni a dolgot"
Akkor nem kellett volna ezt sem megírni. Főleg miután kértem ....
Most már tényleg fejezzétek be! Mindenki!
Nem akarok több hsz-t törölgetni!
Nem igaz, hogy mindenki magának akarja az utolsó szót, nem vagytok már gyerekek.Nem lesz senki eltávolítva!
-
Dorian
félisten
válasz
Parson
üzenetére
"Mi van akkor, ha a hangfalat mégis közel teszed a falhoz, de a falat mondjuk akkusztikailag módositod, hogy kevésbé verjen vissza hanghullámokat?"
Hogy képzeled el ezt a módosítást? (nem lehet)
Magas (esetleg közép)frekis hangok ellen még lehet csillapítani, mélyeket nem igazán.[ Módosította: Tamoo ]
-
BBéci
legenda
válasz
Parson
üzenetére
Nem jó a számításod, mert használt alkotóelemekből, 300000 forintért olyan szettet lehet összeállítani, ami már HD képes. Ha nem fontos a HD, 200000 is elegendő, amit kétszerezve még mindig nagyon messze vagyunk a milliótól.
(#33302) gyurczy
Lehetne legózni az Emotiva végfokokkal.
Fogalmam sincs, mennyivel szól jobban sztereóban az XPA-2, mint az XPA-5. Ezt kellene elsőként kipróbálni!
A kisebbekben nem tetszik a 4 és a 8 ohmra megadott teljesítmény közötti csekély - 100 ill. 80 W - különbség.
Az XPA-5 esetében ez 300 ill. 200 W, ami már jobban hangzik. Az igazán komoly tápegységgel rendelkező erősítők esetében duplázódni szokott a teljesítmény. A Norma Revo IPA-140 2x280 ill. 2x140. -
törölt tag
válasz
Parson
üzenetére
EZT néztem most ki, de a félreértések elkerülése végett nem fogom cserélgetni a cuccokat, azért szeretnék venni egy viszonylag jobbat, nem nagyon érdekel, hogy belépő szint vagy sem.Mint mondtam csak egy panelről van szó, nem kell szétszedni a házat(igaz a hangminőség itt sem másodlagos ez miatt)Egy olyat szeretnék ami már nagyon is vállalható.Tudom, hogy az ilyen prohardveres topikokban mindig egy picit magasra teszik a mércét(abszolút jogosan, ha már veszünk valamit az tényleg legyen nagyon jó), de ez a házimozi téma teljesen más.Itt határ a csillagos ég.Egy abszolút vállalható HD hangos szettet szeretnék építeni vagy akár egyben megvenni

Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP 250 G9 - i5-1235U I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- LED Happy Birthday felirat USB áramforrás / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- SK Hynix 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Én azt javaslom, hogy add el az egészet és régebbi vasat vásárolj helyette. 100e Ft körül, jó vételek szoktak feltűnni. Most volt 125e-ért 807-es Onkyo, vagy ott van az a 300-as Arcam. Dobozokra nincs javaslatom, tudni kéne, hogy a változtatásra mennyit szánsz.

Van némi fogalomzavar.