Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hooper
őstag
Sziasztok,
Költözés miatt új hangfalak vásárlása előtt állok (a régiek maradnak a lakásban, ez a tulajé.) 5.1re lenne szükségem, front L/R esetnén maradnom kell a bookshelf méretnél, álló nem fér be.
Erősítőm van egy Onkyo 807 személyében.
Jelenleg régi magnat hangfalak (4utas álló elöl és 2 utas hátul) és egy cerwin vega front van rajta. A sub az egy régi kis sony
Nem komoly darabok de mozira meg voltam elégedve velük, zenét nem hallgatok rajta.
Jelenlegieket linkeltem, mert ez alatt a "minőség" alatt nem szeretnék, de mivel ezeket se én vettem a hangfal választásban teljesen tapasztalatlan vagyok.
Tudom az erősítőhöz komolyabb rendszer illene, de anyagilag egyenlőre az nem fér bele, ezt meg jó áron szereztem.Használtakat keztdtem el nézegetni, de a választásban ötletem sincs. Régi dobozokról tesztek és vélemények is alig vannak.
Segítséget szeretnék kérni h merre induljak el.
Első körben régebbi ELAC dobozok felé kacsingattam.
A keret max80. ezért nézek használtan.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
válasz Hooper #13634 üzenetére
Sziasztok,
Új lakásba költözünk, és új 5.1es rendszer beszerzésén vagyok (a jelenlegi marad a kecóban).
Paraméterek:
Tégla társasház a nappaliban kialakított mozisarok 3m széles és 4.85 hosszu (A tér sokkal nagyobb de a vászon és vele szemben a kanapé ekkora helyen van)
Csempe burkolat van, ide vastag szőnyeg kerül.
Jobb oldalt közvetlenül fal van, a bal oldal nyitott, de oda nem tudok már terjeszkedni.
240széles vásznam lesz leengedve földtől kb 75-80cmre, ezért álló frontok kiestek meg a szélesség hiánya miatt is.
A hátsók a kanapé mögé kerülnek fej mögé kb 50cmre, 20-30cmel magasabban.
A subnak van kb 80cm hely (jobbra tv szekrény balra 1m üresen erkélyajtó), de sajnos szintén a vászon alatt.
90%ban film, zene max háttér lenne.Erősítő Onkyo 807.
Jelenleg régi magnatok vannak bekötve (4utas álló elöl 2utas hátul) egy 60w sony sub és egy cerwin vega centerEzek azonos alapterületen szóltak, mozira meg voltam elégedve velük.
Csak kiindulási alapként írtam össze őket.Az uj kecóba ezért ennél gyengébbet nem szeretnék, de árban most egy jó darabig nagyon meg van kötve a kezem (80k max)
Használtan nézek pont ezért, de semmi tapasztalatom nincs a rengeteg márka megannyi terméke között.
egy fülest azért kaptam, elac régi dobozai felé terelt egy ismerős, de több infó nem jutott hozzám.Szeretném segítségeteket kérni hogy merre induljak el a nézelődésben.
köszönöm előre is! -
Hooper
őstag
válasz Norbi 72 #13767 üzenetére
40cm lenne a tv állvány a vászon alatt. Arra tenném (gondolom illene alá valami ami elnyeli a rezgést) vagy esetleg kisebb állványra.
35-40cm magas ahogy néztem az átlag méret. Az beférne alá így. De lehet rossz az elhondolás.
Vászonnal persze picit tudok játszani. De most olyan 110cm-en van, ezt magasnak érzem, nem kényelmes.Szerk:
De találtam most pl olyat h Elac el 75 II , az 60magas[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
Szia,
Igen rettenetes, sajnos ez van. ennyi helyem van, itt szeretném megoldani a lehetőségeimhez mértem a dolgokat.
Mindamellett ez egy "házimozi belépő szinten" topik..nem pedig az h thx szabvány és 20.000Ft/méter ár alatti hangszórókábellel rendelkezőkkel szóba se állunk topik.Gondolom itt mindenkinek legalább ilyen szintű mozi szobája van:
És akinek a lehetőségei -mind kialakításban, mind anyagilag- nem ütik meg ezt a mércét azok továbbra is csak ipadaen nézhetnek HBOGo-t
Sajnos van egy 106"os motoros vásznam és vetítőm van aminek a képét szeretem. Mivel a nézési távolságom (~3,85) ehhez megvan (tudom hogy az optimális 4 m lenne, remélem nem köveztek meg hogy a szabványtól 20centivel eltérek, kipróbáltam a 4métert is nekem kicsit közelebb jobban tetszik) nem szeretnék kisebbet. Ha sarkoktól, falaktól megfelelő távolságra szeretnék álló tornyot rakni max 80"nak lenne helyem, amit nem szeretnék.
Ha ez előzményt elolvasod -amit már 2szer beírtam de reakciót még nem kaptam- leírtam mindent pontosan.
Most lemértem, 80cm re van a földtől a fülem.
kb 70centinél lenne a polcsugárzó magas dómja ha az eddig nézegetett hagnfalak magasságát nézem.
Én nem tartom annyira rettenetesnek, de lehet én vagyok igénytelen.
Most 110es állók vannak és a vászon is 110re van leengedve a földtől. nekem ez tul magas, nem kényelmes. ha választanom kell inkább az ideális magasságon nézem a képet.
Mindamellett most a frontok is egyenesen állnak és nem beforgatva a néző felé 45-60fokban.. ez se olyan jó.. erre itt legalább lenne lehetőségem. És egymástól több mint 2 méterre elhelyezve nem egy 40"os tv mellé beszorítva.Elgondolásom ebből fakadt.
Köszönöm hogy elolvastad.
[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
Köszönöm, ezzel például nem voltam tisztában. Bal
Oldalt par centit a lehet tudok nyerni, de akkor is mar lehet h 106 alá kell menjek.
Jobb oldalt erkély ajtó van, mellette mar szekrény (120 magas) annak a tetejére esetleg tudok rakni hangfalat. A távolságot a hangerővel gondolom lehet korrigálni (1metertel kerülne messzebb)
De a jobb oldali akkor eléggé falra lenne szorítva.
Lehet praktikusabb ezt a kb 75-80cm magasságot tartani front polcokkal..
Vagy sokkal kisebb vászon :/ -
Hooper
őstag
HKTS helyett Magnat vector 203 polcsugárzó frontnak?
Magnat és yamaha hasonló (gondolom belépő, alsóközép) kategóriás dobozaihoz lehet jó áron hozzájutok
center meg valami hasonló kategória, esetleg használtan egy ES25C?[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
JBL SCS 178 esetleg ha mást nem találok?
Az erősítő onkyo 807, a szoba nagy, de a "mozisarok" 15nm.jbl es30 + es25c + es20 amire utána olvasás után rátaláltam mint lehetséges jó megoldás.
de ilyet még nem találtam használtban.
178 ahoz képest mennyire gyengébb? vagy kár azzal vacakolnom? átmenetileg akkor logitech z5500 lenne bekötve .. :/ -
Hooper
őstag
Jo ez a kábel szerintetek?
[link]
Valahol autohifi kábel között szerepel, nem tudom számít-e.
Gondolom csak jobb mint s jelenlegi Kacsa 2x0.75
A fentebb linket és hama 2x2.5 között lehet különbség? -
Hooper
őstag
Sziasztok! Segítsetek kicsit képbe kerülni, hogy műküdik az ilyen típusú sub, és h jól gondolom e az elképzelést:
Adott egy JBL 178 szett és a hozzá tartozó SUB aminek ilyen a hátoldala.
Van ugye 2 Line in csatlakozás (LFE és RCA), és ha jol gondolom 2 sztereo front speaker Level out piros feketéje (az IN-t nem sikerült kitalálnom mire jó)Tud olyat a SUB hogy LFE kábellel az erősítőre van kötve (ugye a többi 5 hangfallal) az L/R RCAval pedig a számítógépre egyszerre? gondolom ahonnan jelet kap azt szólaltatja meg.
Ha a PCről menne rá a jel RCAval akkor szólna a SUB hátuljára kötött 2 sztereo?Az az elképzelés h a sub kiszolgálja a mozizást is erősítőről és a zenehallgatást tőle függetlenül (természetesen nem egyszerre) PCről a rá kötött 2 fronttal. A sub elhelyezése mindkettőnek megfelelő ezért lenne öröm, és akkor feleslegessé válhatna a PCre "kötött" sub,
Segítsetek ha tévedek,
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
válasz Hooper #17064 üzenetére
Fáradt vagyok, lehet rosszul fogalmaztam meg de magamat értem második olvasásra is
Kicsit elment a kérdésem offolásba az első rá érkező hszre reagálva ami nem nem annyira a kérdésemre irányul.johnywalker igen, írtam is h erősítő van most jelenleg rákötve. sub kimenet > LFEre. De ugye ott van melette a 2 RCA (gondolom stereo).
Számítógépen (amúgy Xonar D1 kártyával) nem az LFEt akarom rákötni hanem az RCAt,
RCA > Jack kábellel a kártya 2CH stereo kimenetére."A sub pedig sosem tud önmagában házimozi élményt nyújtani" ezt nem értem.
PCről zene menne róla gondolom 2.1be ha Level Outra kötök a SUb hátán 2 frontot és a jelet RCAn kapja PC felől nem LFEn az erősítő felől. -
Hooper
őstag
De lehet akkor spekuláció helyett simán kérdezek:
Level in L/R és az LFE miben különbözik? lehet egyszerre két kábel rákötve? LFEvel az erősítő és RCAval egy PC?
Hihg level in és out mire szolgál?
Ha kap jelet RCAn az erősítő PC hanggártyáról jack > rca kábellel, a kártyán a front kimentre kötve akkor mi történik? a High level outra kötött frontok + a sub is megszólal?Tudom probáljam ki, de jack rca jelenleg nincs itthon, és mivel nem tudom mi történik nem akarom tönkrevágni
köszönöm
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne hogy van bármi pro/kontra ha régebbi erősítőt Chromecast-al "okosítom fel"? Illetve az "újabban" megjelent gyárilag Cast-al szerelt erősítők többet/mást tudnak mint ha külső eszközt használnék a régebbi modellen?
Néztem, hogy van HDMI vagy optikai csatlakozású megoldás is. Spotyfy, Airplay lenne legfontosabb elsőkörben -nem tudom pl netflix streamelhető-e), pontosan nem ismerem mit tud még, de biztos találok más, számomra hasznosat
Onkyo 807em van, a dlna kicsit kínszenvedős mást meg nem tud...[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
sziasztok!
Kérhetek Pioneer vsx 1311-ről esetleg pro/kontra véleményeket?
Cast szolgáltatásia mennyire stabilak, használhatók?
(fhd projektorral lenne összekötve a forrás himedia q5pro NASról játszva és jelenleg gyengébbekcske hangfalakkal a sub az nem rossz de idővel fejlesztek)
Jól tudom h Onkyo belső van benne? HDMI/DPS probléma itt is előfordulhat vagy az már lejárt lemez?[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
válasz #09634560 #51266 üzenetére
Köszönöm!
Onkyo TX-NR 676 -on gondolkozom még mellette..talán azt jobbnak "érzem", de nem sok difit látok.[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
válasz #09634560 #51268 üzenetére
Másodszor romlik el 6ev alatt a DSP panel. Most megjavíttatom épp aztán eladom.
Költözés óta csak egy JBL SCS 187 szett van csak rákötve és a jelenlegi kecóban sokkal nagyobb lehet nem is kerül rá.. nem ez volt a terv..azért is vettem nagyobb erősítőt korábban mert komolyabb dobozokat szántam mellé de végül ez fért bele akkor.Mozira egyebként meglepően hallgatható..társasház amugy sem viselne el sokkal többet. a ceterrel mondjuk nem vagyok kibékülve
max egy JBL ES 80 vagy árban/tudásban hasonló szint amivel kiegésziteném..csak meg van kötve a kezem mert az álló hangfal sehogy nem fér el igazán értelmesen.. "bookshelf" méretben meg nem tudom lenne e érdemben drasztikus előre lépés komolyabb ráköltés nélkül - de bevallom annyira még nem jártam utána.
A subbal (+hozzá egy jobbfajta kábel) egyébkent meg vagyok elégedve..a hátsó is maradhat.
Egy jobb centerre mondjuk vadászok első körben mert a beszédhangg lehetne sokkal jobb (használt árban kb 50et költenék rá már ha az ér valamit).. aztán a két front.
(Lejátszó az himedia Q5 a proji benqw1300 107"es motorors grandview vászonnal)
Szóval a 807el nem szeretnék többet "vesződni", hiába lesz most 3-4évig min megint jó (lehet amugy az "új" se bírja tovább )..
Fhd projektorral egyebként maximálisan megvagyok elégedve, a tvn max sorozatot nézünk, oda se erdekes a 4K. meg a 107es vaszon nézési távjánál van a 43"os tv..amugy se lászana onnan a 4k előnyeA lehetőségekhez mért hangfalak esetében lehet nem jönne ki a 807 tudása a másik kettő ellenében, vagy rosszul látom?
árban meg most ezek férnek bele.. gondoltam a fenti hangfalak mellet kevésbé lesz visszalépés.[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
válasz #09634560 #51271 üzenetére
Jogos az egységes hangkép elv, arra figyelek!
Gondoltam javítva, garisan csábítóbb lesz ezért döntöttem az eladásnál vagy most vagy soha alapon.
Akkor jól értem, hogy a 807 tudása a meglévő/lehetséges hangfalaknál nem fog megnyilvánulni, lényegében kiszolgálja ezeket a kinézett alsó közép/közép kategória is?
Onkyo TXNR 676 vs Pioneer vsx 1131 közül Te melyikre szavaznál?
Egy árban van a kettő (használtan 100), és 1-2 napon belül lenne lehetőségem megvenni.
ebben az árkategóriában lehet más alternatíva? (2 HDMI kimenet és Chromecast /streaming ami szempont) -
Hooper
őstag
Sziasztok!
Mi okozhatja a következő jelenséget?
Működés közben az erősítőre kötött aktív sub (JBL SCS 178) pukkanó hangot ad amikor egy, a lakásban lévő másik fogyasztót lekapcsoljuk (konyhai szagelszívó).
Semmi más nem vált ki ilyet a lakásban.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen routert?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Külpolitika
- OLED TV topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik