Hirdetés
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
windows alapra milyen FTP szerverprogit tudtok ajánlani? leginkább LAN-on lenne használva.
Uez a kérdés Xubuntura is.
Szempontok: gépet minimálisan terhelje 2db gigabites kapcsolatnál is, ne legyen tele biztonsági résekkel. Ingyenesség szempont, de lehet fizetős is, ha lényegesen jobb az ingyenmegoldásoknál.
-
-
-
-
-
A linuxos kodin még (?) nem megy a 3D framepacked (=eredeti, tömörítetlen 3DBD) tartalom - legalábbis ezt mondták a topicjában, magam nem ellenőriztem.
. Elvileg fejlesztenek ebbe az irányba (pár spéci build már tudja), úgyh reménykedem. Semmiképp sem fűlik a fogam win10 alapú szervert futtatásához(
).
-
-
-
-
"Quad GbE LAN ports" - ezt komálni fogja a kolléga 6db winyód, ha párhuzamosan szeretnéd őket elérni
. Ez kihasználható vajon egy sima 8-portos gigabites routerrel, vagy érdemes pár felhasználót direktbe rádrótozni?
Az Atom proci érdekes modell, frekije alapján kb annyit tudhat, mint egy n3700-as penya.
-
Valaki használt/látott valakit, aki hallott róla hogy vki használt OpenUPS-t? Praktikus megoldásnak tűnik, de nem találok infót, mennyire megbízható a koncepció. Nem sok értelmét látom a 240VAC->12VDC->240VAC (általában tökéletlen szinusz) normál szünetmentes üzemmódnak, amikor a gép pont olyan feszültséget eszik (12VDC) ami az akksiban van.
-
-
-
-
Sajna nincs a kezem alatt ilyen cucc, a manualok ritkán ilyen részletesek, de keresgetek még - főleg NUC érdekel, a pici mérete miatt. Mondjuk a szoftverezés érdekes kérdés, gondolom csak parancssorból lehet egy ilyen rendszert irányítani, vagy a kliensgépnek kell biztosítani az összes grafikát - ami egy szimpla ubuntunál elég sok körüljárást kíván.
-
-
-
válasz
Szicskeee #3492 üzenetére
Erre mindenképp elég kell, hogy legyen a Braswell. Esetleg régebbi/celeronos lapot is nézhetsz, ha sikerül lényegesen olcsóbban kifogni, bár nem valószínű. Az Asrock N3700-ITX 30-33e körül már kapható, ezalatt 25-26ért kapod az N3150-es cerkával szereltet, ill 20k körül a 2magos N3050-ös lapot. 2db Braswell mag SzVSz már kevés lehet.
-
-
-
válasz
sanzi89 #3486 üzenetére
Igen, ennél tény, hogy olcsóbban jösz ki egy i3 6100(T) proci (34eFt) + mini -ITX lap (20eFt) kombóval. Ez sacc/kb átlag 3-5W-tal eszik többet a Broadwell NUC + SO-DIMM NUC-nál, ami a magyar árakat nézve évi <2eFt, azaz tényleg nem éri meg
Fogyasztásmérő: normál (=tesztoldalakon, ld anand, PH lemért) konfikat építve sztem nincs értelme vele pepecselni. Anno a bányászkorszakban vettem egy Voltcraft mérőt, hogy mennyit eszik a melózó CF r9 290, a skála "alján" elég értelmesnek látszó értékeket mutat pl egy 10W körül pusztító eeePC-re és wifi modemrouterre. Utóbbiból kiderült, hogy nálunk a modemrouter a legnagyobb rezidens energiazabáló, 15W körüli fogyasztással, amin a wifi kikapcsolása sem segít túl sokat.
Elgondolkoztam rajta, hogy az előző szolgáltatótól kapott modemet és egy soványabb routert szerelnék be, de #1: nem vok biztos benne, hogy idegen modemet is kezel a rendszer, #2: második dobozkát beépítve (muszáj, a kicsinek csak egy ethernet csatija van) értelmes fogyasztáscsökkenés érhető el.
-
válasz
sanzi89 #3475 üzenetére
Szia! Ha a fogyasztás fontos, esetleg a Broadwell alapú NUC-okat érdemes megnézni, ezek ténylegesen kevesebbet esznek az asztali prociknál (T-sorozat incl.). Ritkán adnak külön NUC lapot, de azért akad. A hozzávaló házat persze fabrikálni kell, én is ilyenen töröm a fejem.
Hogy az összes követelménynek megfelel-e jó kérdés, a youtube kemény dió lesz, ha a közeljövőben átállnak VP9-re (ezt csak a Kaby Lake fogja kezelni kb idén ősztől). A többit egy lebutított (BIOS-ban magletiltás, órajel-visszavétel) asztali géppel tudod szimulálni, hogy működne-e. Alkalmasint 4 feladatot ellátni egyidejűleg nem kis dolog: OS (incl. védelem), transmission, megosztás + asztali gép funkció (legigényesebb: fHD+ youtube).
-
Köszi
No, kialakult a ház: Streacom F1CWS, ezzel 1db 3.5-ös winyóval helyben lehet kezdeni, és ha muszáj, ITX lap is belefér (bár akkor kétlem, hogy 2db winyót bele lehetne moddolni). Lap kérdésben még vacillálok, hogy NUC vagy STX legyen-e.
-
-
-
Közben érdekesség a kicsi szervergépek építőinek, kijöttek az intel STX megoldások, upgradelhető CPU-val. Több teljesítményt nyújtanak és olcsóbbak a NUC-oknál, nagyobb fogyasztásért cserébe. (ha idle közelében pörög a rendszer szerverüzemben, akkor 4w környékén van a különbség, ami évi <2kFt)
#3443: Köszi
-
Jól néz ki ez az U-nas, de ahogy nézem, importálni kell, ahhoz kicsit nagyocska
Rendelhető skylake-es NUC lapot láttam már, csak intel fronton asszem várnom kell az utódjára, hogy rendesen kiszolgálja a HEVC lejátszást is, ami a nem is túl távoli jövő. Ezért gondolkodtam AMD-n, hátha 7köznapi halandó is vehet pl a gigabyte brix-hez használt lapocskákból. Ha ez nem jön össze, akkor megvárom a Kaby-s NUC-lapokat, nem annyira sürgős a projekt.
"Gyakorlásképpen" gondoltam, hogy a házat be lehetne szerezni előre, és a jó öreg eeePC-mből kioperálnám az alaplapját, amit megfelelő erősebb cuccra cserélnék. NAS-nak elballagna így is.
-
Elgondolkodtam egy minimálméretű NAS-HTPC kombó sajátkezű összedobásán. Ehhez két dolog hiányzik egyelőre: egy pici alaplap (nano-ITX lenne ideális, SO-DIMM slotokkal) egy új AMD APU-val (esetleg intel Skylake is belefér) és egy kicsi, de azért 2db 3.5"-os winyónak helyet engedő ház.
#1: gyárt valaki nano-ITX lapokat, vagy bármit mini-ITX alatt?
#2: gyárt valaki minőségi NAS házat, ahol a kicsi méret mellett fontos, hogy elférjenek a winyók?(szoftveres kérdések majd később, ha egyáltalán esély van a vasra)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest