- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Nekem van egy ilyen, percenkent lefut -- lecsukja a gepet, ha kevesebb, mint 5 perc tartalek van az UPS-ben (adaptalhato a te UPS-edhez, nyilvan):
API_URL="https://localhost:8210/api/PowerAssist"THRESHOLD_MINUTES=5THRESHOLD_SECONDS=$((THRESHOLD_MINUTES * 60))LOG_TAG="ups-monitor"export PATH="/usr/bin:/bin:/usr/sbin:/sbin"if ! command -v jq &> /dev/null; thenlogger -t "$LOG_TAG" "CRITICAL: 'jq' command not found. Please install jq."exit 1fiif ! command -v curl &> /dev/null; thenlogger -t "$LOG_TAG" "CRITICAL: 'curl' command not found. Please install curl."exit 1fiAPI_DATA=""HTTP_STATUS=""API_DATA=$(curl --silent --fail -k "$API_URL" --write-out 'HTTP_CODE:%{http_code}')HTTP_STATUS=$(echo "$API_DATA" | awk -F 'HTTP_CODE:' '{print $2}')JSON_BODY=$(echo "$API_DATA" | sed -e 's/HTTP_CODE:.*//')if [ "$HTTP_STATUS" -ne 200 ]; thenlogger -t "$LOG_TAG" "ERROR: Failed to fetch UPS data. HTTP Status: $HTTP_STATUS"exit 1fiRUNTIME_SEC=""RUNTIME_SEC=$(echo "$JSON_BODY" | jq '.[0].status.runTimeToEmptyInSeconds')if [[ ! "$RUNTIME_SEC" =~ ^[0-9]+$ ]]; thenlogger -t "$LOG_TAG" "ERROR: Failed to parse runtime from JSON. Received: '$RUNTIME_SEC'"exit 1fiif [ "$RUNTIME_SEC" -lt "$THRESHOLD_SECONDS" ]; thenlogger -t "$LOG_TAG" "CRITICAL: UPS runtime ($RUNTIME_SEC s) is below threshold ($THRESHOLD_SECONDS s). Initiating shutdown NOW."wall "UPS runtime is critically low ($RUNTIME_SEC s). System is shutting down NOW."/usr/sbin/shutdown -h nowelselogger -t "$LOG_TAG" "OK: UPS runtime is $RUNTIME_SEC s. Threshold is $THRESHOLD_SECONDS s."fiexit 0 -
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Ja, dehat ugye barmi mas alatt is hasznalhatsz hypervisort (Truenas, Unraid, sima Debian, barmi). Ami nekem fontos a Proxmoxban:
- a beepitett backup lehetosegek kivaloak, foleg ha (akar a fo Proxmox ala) feldobsz egy PBS-t (backup server), ami tud block-level dedupot, stb. stb.
- kivalo LXC tamogatas -- en nagyon kedvelem az LXC-t, es a HAOS-en kivul mindenem LXC-n belul van (egy kis hack-kel, mert az egyik LXC kontenerben Portainer fut a Dockernek). -
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Nem _annyira_ sok. UI, illetve hogy az alapbeallitasokat 'mukodnek'. Pelda: egy Timemachine backup-hoz be kell allitani par dolgot a Samba szerveren, hogy mukodjon, ez nemi keresgelest igenyel. Unraid elonye talan a 'mover' (azaz hogy ossze tudsz kapcsolni pl. SSD es HDD tarhelyeket tiering-hez). OMV-nek sok ertelme nincs szvsz. Proxmox virtualizaciora nagyon jo, ha az kezzel le akarod masolni, az orult sok ido.
Nekem a Proxmox jott be a legjobban, de kinek mi.
-
emvy
félisten
Unraidnek az ara teljesen oke (hosszutavra veszed), csak szerintem csomo mindenkinek nem optimalis megoldas. Jol ki kell talalni, hogy mi a cel. NAS-nak tenyleg jo, foleg, ha sok vegyes hattertarad van. TrueNAS szinten tok jo dedikalt NAS-nak. En Proxmoxot hasznalok, mert fontos, hogy tudjak VM-eket meg kontenereket backupolni, stb.
-
emvy
félisten
Van pont nekem itthon egy csomo Noctua, amik szuper halkak.
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Uj home szervert raktam ossze magamnak, es vettem hozza egy hasznalt NAS-nak epitett gepet. Hat, ehhez hasonlot nem sokat lattam
Supermicro Sys-5029c a haz, ami egy kifejezetten kismeretu cucc. Ilyesmi:
Namost boot utan alig hittem a szememnek, hogy tenyleg volt benne konkretan 12 darab SSD
rohogve mondtam a haveromnak, hogy az egyiket 10 perc keresgeles utan talaltam meg a hazban
illetve 10 SSD, es 2 db Intel Optane, az egyik nem mukodott... vegul raktam bele 4 HDD-t, 4 SSD-t meg maradt a mukodo kicsi (32G) Optane boot drivenak. -
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Az vanik, hogy van itthon egy Microserver G8, 16G RAM, Xeon 1265L, 4x6 TB 3.5" WD Red-del ZFS-sel; aztán van egy HP mini PC 32G/6 core i5. Lesz még vszeg 8 2.5"-ös SATA HDD (kb 2 TB/db) meg 8x800G SAS SSD, meg talán 2x HP 360 G9 (8x2.5 hellyel).
Ezekből kellene itthonra konszolidálni valamit, hogy kevesebb hardver legyen, de a storage egy része legyen esetleg SSD. Amire használom: média szerver, archiválás, VM snapshotok, 3 IP kamera streamjenek tárolása, torrent, ilyesmi. Ha lenne 10Gbe a szerveren akkor még jobban tudnám hasznalni a PC-ről.
Kérdés, hogy lehet ezt a legjobban, legkevesebb hardverrel és energiafogyasztással elérni. Van egy olyan verzió, hogy megtartom a Microservert, rakok bele egy SAS kártyát, és egy külső JBOD házat teszek mellé. Vagy építek egy Silverstone házba valami újat, és a meglévő cuccokat eladom.
Lehetnek külön szobában, zaj nem akkora ügy.
-
emvy
félisten
Ki tud olyan szerver házat, szervert vagy NASt amiben sok 2.5" hely van, és a lehető legkisebb? Egy rakat 2.5"-ös HDD-t meg SSD-t akarnék belerakni.
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
Igazabol az van, hogy van egy Gen8 Microserverem meg egy Elitedesk G4-em, ami egy mini-PC. Az elozo ugye regebbi Xeon 16G RAM-mal, az utobbi i5-8500 32G RAM-mal. Utobbinak van USB 3.1 kimenete.
Azon filozok, hogy a Microserver helyett inkabb hasznalnam a mini-PC-t, mert az i5-8500 sokkal erosebb, mint a Xeon, masreszt tamogat hardveres videoenkodolast is. Erre keresek valami megoldast.
-
emvy
félisten
-
emvy
félisten
USB 3.1-en keresztul szeretnek JBOD hazat csatlakoztatni a gephez. A diszkek sima HDD-kent fognak megjelenni az OS szamara?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- OLED TV topic
- World of Warships
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- PlayStation 5
- Diablo IV
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- Gamer félgép - GIGABYTE B450 AORUS + Ryzen 5 5600X + Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz + ID-COOLING SE-214
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- GAMER PC RTX 4080 SUPER, Ryzen 7 7800X3D, 1TB SSD, 32GB RAM
- Alienware Aurora R13 Gaming! i7-12700KF / RTX 3080 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1TB HDD! BeszámítOK
- I7 2600K - RX 580 4Gb - 16Gb DDR3
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 PCi-e videokártya 2xDP, 1xDVI
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

rohogve mondtam a haveromnak, hogy az egyiket 10 perc keresgeles utan talaltam meg a hazban
illetve 10 SSD, es 2 db Intel Optane, az egyik nem mukodott... vegul raktam bele 4 HDD-t, 4 SSD-t meg maradt a mukodo kicsi (32G) Optane boot drivenak.