- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Hu valamit nagyon félreértesz.
A split domain ahhoz kell, hogy amikor megadod a saját plex domained, mondjuk plex.valami.hu, akkor az ne a külső publikus WAN IP-det oldja fel a helyi hálón, hanem az unraid szervered IP-jét.
Ezzel saját hálón nem úgy mész vissza magadhoz, hogy router - nat - router - unraid szerver, hanem közvetlen az unraid szerverhez mész.
Ehhez semmit nem kell változtatni semmilyen porton.
-
MasterMark
titán
Szerintem nem hálózat gond. iowait-et néztél a gépen? Unraid appoknál dobd fel a Netdata-t az egy csomó mindent mutatni fog, és nézd meg hol van a szűk keresztmetszet.
Amit megpróbálhatsz, hogy kiveszed a reverse proxy mögül, és közvetlen mész a jellyfinre.
Split DNS ugye van, szóval saját hálóról nem a publikus címmel mész vissza magadhoz?
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Nekem két ST4000VX013 van RAID 0-ban, és működni működik a torrent, de nagyobb torrentnél nagyon durván belassul.
Ha teheted kerüld el az SMR vinyókat, az sehova nem jó igazából.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Inkább ML szériát nézz és ne DL-t, mert a DL az hangos. Az LFF meg ritka lesz.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Mert nem a a lemezre írta. Pl. torrentből ha töröltél egy filmet, akkor ottmaradtak a felirat fájlok. Írtam végül rá egy scritpet, hogy takarítsa ki azokat a mappákat amikben csak felirat fájl maradt, de ez is csak plusz egy dolog hozzá.
Persze ez előny is lehet akár, ha nem csak plexből van nézve a tartalom, akkor más lejátszó is látja mellette, de a takarítást akkor is meg kell oldani.
Bazarrt nagyon régen próbáltam, lehet majd megint ránézek, ha elkezdem megcsinálni a jellyfin-t. Én mindenképp szerver oldalon akarnám megoldani a feliratot, ne a kliensen kelljen szenvedni vele.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Plex-hez szerver oldalon megoldani a feliratot a Sub-zero plugin volt a legjobb, csak ugye kinyírták a pluginezést...
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
A DL max tesztelésre jó szerintem, ha nem megy 0-24-ben. Az ML elmegy otthon is, az egyáltalán nem hangos, ha csak HP cuccok kerülnek bele.
Tápból elég csak az egyiket használni egyszerre, a másikat ki kell venni.
szerk.: Viszont az SFF szerintem szívás otthonra, hacsak nem csak SSD-k lesznek benne.
-
MasterMark
titán
Persze, tisztában vagyok vele, így inkább csak ki van hagyva a *arr, mert amikor próbáltam inkább több volt vele a nyűg, mint amikor azt csinálta amit akartunk.
Valószínűleg lehetett volna jobban konfigolni, de nem láttam értelmét úgy ahogy mi használjuk.De ez amolyan felhasználás függő is, hogy kinek mi kényelmes.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Egyébként fent van az OMV ssd-n, így már tök jól működik. Sikerült felhúzni dockerben az új unifi controllert is, azért elszenvedtem vele egy darabig, mert a régi HP Microserver procija nem tud AVX-et, az új mongodb-hez meg kell, de a régivel meg nem volt jó a hozzáadott init script, aztán meg nem is akart kapcsolódni egymáshoz.
De egyelőre tetszik, úgy néz ki ez marad.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Hát akkor hogy?
Nem mindegy, hogy én írom be a parancsot, vagy megnyomok egy gombot ami beírja a parancsot? Ha akarok utána bele lehet nyúlni kézzel is, és van amikor kell.
Ez csak időt spórol, hogy nem kell minden egyes alkalommal googlézgatni, hogy akkor hogy is volt a samba share, meg a docker akármi parancs amikor nem nyúltam hozzá fél éve.
Ráadásul egy csomó dolog előre kész van és nem fél óra googlizás kell hozzá, vagy másfél óra próbálgatás.Hétvégén debian lehalt ugye és boot közben elakadt, csináltam egy fsck-t rajta, majd újra akartam indítani. Pár percig próbálgattam, hogy shutdown, reboot, restart, halt, poweroff, systemctl shutdown, poweroff, mittomén. Nem működött semmi. A gépen a gombbal nyomtam ki. Nyilván az én szegénységi bizonyítványom, de erre kinek van ereje meg ideje?
Még amit tudtam az se jó semmire, mert az ifconfiggal együtt az egész régi network configot lecserélték valami másra egyszercsak.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Igen, ezt az OpenMediaVault-ot érzem a megfelelőnek a célra, csak kicsit döcögősen indul a kapcsolatom vele.

Hozok SSD-t, arra még fel fogom rakni mégegyszer. 2 nap alatt ez már a negyedik reinstall lesz...
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
NAS-ra milyen oprendszert raknátok?
Dodcker kéne, meg SMB kb.
Xpenology-t néztem legelőszőr, de ez egy tákolt fos, letölteni se lehet sehonnan, és az egész olyan mint egy barkácsdolog tesztelgetésre, nem pedig egy működő valami.
TrueNAS ezen ha jól tudom csak kubernetes van, az meg nem kell.
OpenMediaVault-tal próbálkozom most. Tegnap felraktam, de éjjel korruptálta magát és nem bootolt ma már... Újraraktam, de úgy néz ki a 4GB pendrive nem elég neki.
Ezzel még teszek egy próbát egy nagyobb SSD-re, eddig látom benne a fantáziát, kb. ez elég lenne arra mi most nekem kell.A rendes szerveremen Unraid van, viszont most néztem, hogy változott a lincencelés, és új kulcsnál már csak 1 évre adnak updatet... Ezzel gyakorlatilag előfizetéses lett.
-
MasterMark
titán
How to set up WireGuard VPN on TP-Link wireless router
How to access my USB storage device on the TP-Link Routers from my Android and iOS phone (Internetre ne rakd ki se az SMB-t, se az FTP-t.)
-
MasterMark
titán
Nincs kirakva netre, pont ez a VPN lényege.
Nyilván a VPN ki van rakva, de egy OpenVPN vagy Wireguard-dal nem nagyon van mitől félni, nagyon biztonságosak.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Nem más, ugyanaz a wireguard, csak nem neked kell kézzel felkonfigolni hanem UI megoldja.
Plusz ugye a publikus gatewayek miatt nem gond ha minden végpont NAT mögött van.
-
MasterMark
titán
Az ugyanúgy wireguard.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
A lemez van túlterhelve. Azért is droppol.
Az iowait az mindig valamilyen hardverre várás.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Ezek direkt így vannak kitalálva.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Elárulod mi volt a gond az előző problémánál?

-
MasterMark
titán
Amúgy most azt várod, hogy addig találgassunk amíg véletlen el nem találjuk mi a gond?
Valami info jól jönne hogy mi lassú. A DNS feloldás lassú? Vagy már az oldalon vagy csak fehér képet látsz? Vagy mi történik? F12 a böngészőben és network résznél mit látsz, konzol részen mit látsz, stb. stb.
-
MasterMark
titán
Mindkettőt saját magadnál próbálod? Ha kintről próbálod, akkor ténylegesen egy teljesen külön külső hálóból próbáld.
Amúgy tippre valami mss clamping vagy MTU problémának tűnik.
-
MasterMark
titán
Akkor pontosan mi is lassú?
-
MasterMark
titán
Lassú az interneted?
-
MasterMark
titán
Nem tudom milyen hipervizor van azon, de ez egy nagyon régi módszer így fixen szétosztani az erőforrásokat. Azóta már sokkal jobban működnek ezek. A vendég gép virtuális magokat lát, azt a hipervizor pedig dinamikusan tudja allokálni amennyi kell. RAM is kb. ugyanúgy. Pláne hogy most már nagyon sok hardveres gyorsítás és segítség van a virtualizáláshoz.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Vagy HP MicroServer vagy egy HP ProLiant ML szériás kisebb gép, pl ML30, ML110 vagy nagyobbak, minimum Gen8, Gen9, és újabb.
-
MasterMark
titán
Jobb gomb másolás, jobb gomb beillesztés.

-
MasterMark
titán
xpenology-ról van szó? Ott mi nem volt jó?
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Nem csak a backup-nál van ez, hanem a magas rendelkezésre állásnál is kell földrajzilag is szétosztani ugyanúgy.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
BTRFS vagy ZFS raid0-ra? Utóbbi most jobban tetszik, de nem annyira ismerem egyiket sem.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- !AKCIÓ+GARI! GAMER PC Intel Core i5-14400F/ASUS TUF Gaming B760M/RTX 4070 12GB/32 GB DDR5 5200 MHz
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Eladó Gamer PC 9700X + RX9070
- Gigabyte H77M-D3H + Core I7 2600 + 4x4GB DDR3 RAM (Félkonfig)
- Motorola Edge 50 Pro 512GB Black Beauty Karcmentes állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Asus ROG Strix GAMER PC! Ryzen 3700X / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)