Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3051) qisqaqas válasza hemaka (#3050) üzenetére


qisqaqas
senior tag

Többnyire elég. Webszervízt érdemes lehet átnyálazni hogyan lehetne biztonságosabbá tenni.

Ha paranoid vagy akkor ráfoghatod a routerre hogy törhető meg van kulcsa hozzá az NSAnak stb. Gépet is célszerű megtűzfalazni.

iptables ismert tűzfal, laikusnak elsőre vudunak tűnhet de nem az. INPUT láncon 80as és 22es portot kiengeded többire DROP. OUTPUT láncon pedig port ranget kell tiltani(common portok egy jó része), de ez már tényleg paranoia.

Spambotot pedig nem fogsz üzemeltetni azok másképp működnek. Ellenben DDOSos zombi még lehet :DD Spamek általában kiszivárgott/ellopott userdatokat felhasználva authentikálnak levelezőszerverekre(ennek elég sok kitétele van: fixIP, normális reverzbeállítás stb különben a jól beállított fogadó fél csípőből hajítja el a levelet) meg vannak biztonsági réses szolgáltatói routerek, nem védett világhálósgépek stb. Otthonról esélyes hogy a 25ös port is zárva van szolgáltató részről

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#3052) bambano válasza hemaka (#3050) üzenetére


bambano
titán

szerintem ehhez a felálláshoz felesleges a tűzfal. végigscanneled a külső interfészt, megnézed, hány nyitott port van rajta, és ha csak a 80-as meg a 22-es, akkor értelmetlen tűzfalat rakni rá.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3053) hemaka válasza bambano (#3052) üzenetére


hemaka
nagyúr

Nem tudom mennyire megbízhatóak ezek a port checkelő oldalak, de ezt dobták. Akkor ezek szerint nagyon nem kell tűzfalazgatnom.

(#3054) Primary92


Primary92
senior tag

Az OpenMediaVault-on meglehet oldani a egyszerűen a VPN-t (helyi hálóra kijárat, plusz internet elérés)? Arra gondolok, hogy ne kelljen parancssorban bűvészkedni.

(#3055) Joshua76


Joshua76
csendes tag

Hello,

segítséget szeretnék kérni. Kizárólag renderelésre kellene egy gép. Felmerült a lehetősége egy 4 procis Opteron 6276 munkaállomás beszerzésének. Youtube-on találtam egy pár tesztet hasonló konfiggal és meglepően jó eredményekett hozott a Cinebench alatt. A kérdésem annyi, hogy hogyan lehet futtatni Win 2008 Server OP rendszer alatt az asztali PC-re írt programokat pl. Rhino 3D, Vray stb. illetve kihasználja renderelés alatt a 64 szálat? Nem vagyok jártas a szerverek terén, ezért kérdezem. (A fogyasztás, hangzavar, nem érdekel)

Köszi az infókat!

(#3056) sugarforce válasza Joshua76 (#3055) üzenetére


sugarforce
őstag

Hát, hogy fut -e az adott program, arról vagy olvasgatni kéne, hogy valaki próbálkozott -e már vele, de nagy általánosságban futnak a sima desktop programok mindenféle mókolás nélkül winserveren. Az, hogy kihasználja az összes szálat, megint csak a programon múlik, oprendszer szinten ez sem gond.

(#3057) AiRLAC válasza Joshua76 (#3055) üzenetére


AiRLAC
addikt

Sok program egyáltalán nem, vagy csak bizonyos részfeladatoknál támogatja a többszálúságot (google hint: progineve+multithreading), illetve csak limitált szálakig (2-6).

Ahol ilyen van (meg általában) ott ahogy nézem az Intel CPUk jobban teljesítenek.
Lehet jobban járnál egy csúcs Intel I7-el stb.

Szerintem az adott program fórumtémáit túrd végig ezügyben (google hint: render node, intel vs. amd speed etc.)

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#3058) prime_adam válasza Joshua76 (#3055) üzenetére


prime_adam
aktív tag

Régen tettem win szerverre 3ds maxot, az pl ment, de system requirements alatt biztos írnak róla.
Szálakat meg szerintem tuti kihasználja, bár ennyinél már lehet a bucket mérettel is kéne játszani. Renderfarmot csináltam már, egy gépen viszont még sosem volt ennyi szálam.

(#3059) tibor23


tibor23
senior tag

Üdv Urak!
Egy Goflexnet NAS-t használok immár 250 napja, amire Vargalex ajánlására ArcLinux-ot telepítettem, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Az ArcLinux-ot ezen keresztül tanultam, sikerült mindent összeállítanom, de annyit nem foglalkoztam vele, hogy nagyon értsek hozzá. Egy Laptopból kiszuperált 160G Seagate vinyóra került a rendszer és a könyvtárak is (ideiglenesen). Most már kezdem kinőni ezt a vinyót, úgy gondolom, hogy veszek bele egy WD10JFCX-et, amit Nas-ba ajánlanak. Azt nem tudom eldönteni, hogy érdemes-e a rendszert külön Pendrive-ra tenni, és a vinyót csak adatra használni (ez lenne a korrekt), vagy komplett klónozzam a meglevő vinyót rendszerestől (ez lenne az egyszerű). Ha pendrive-ra telepítem a rendszert, akkor azt le lehet-e klónozni a meglevő vinyóról vagy újra kell szenvednem az egész telepítést? A másik amitől tartok, hogy úgy olvasom a pendrive-ok élettartama nagyon gyatra, még a HDD-kel összehasonlítva is. Mit javasoltok?

(#3060) Brogyi válasza tibor23 (#3059) üzenetére


Brogyi
senior tag

A pendrive csak akkor éri meg ha meg tudod farargni úgy a rendszert, hogy boot alatt minden a RAM-ba kerül, és ott is szalad (FreeBSD,FreeNAS,NAS4Free). Állítólag az Arch is tudja.
Ha mégis külön akarod akkor próbáld az SHE251-et. Kb. 7200 guriga/30GB. Az nagyon baráti ár szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#3061) quby válasza tibor23 (#3059) üzenetére


quby
őstag

Inkább kicsi SSD-re. 32-ben az is baráti mam már.

[ Szerkesztve ]

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#3062) Jozsó válasza tibor23 (#3059) üzenetére


Jozsó
tag

Konkrétan azt a disztrót nem ismerem, de tegnap kezdtem el felújítani a szerverem (amiről kicsit lejjebb irogattam). Én egy 16 gigás pendrive-ra raktam a rendszert. Faltól falig ext4-re formáztam. Már kb. rajta van, amit szeretnék (ftp, apache, php, transmission, samba) és még nem foglalok el egészen 2 gigát.
(egyébként Suse Tumbleweed).

Swap-ot nem csináltam, úgy gondolom a 2 giga ram elég. Elvileg így nem írogat túl sokat a pendrive-ra, csak a logokat.

(#3063) Jozsó válasza Jozsó (#3041) üzenetére


Jozsó
tag

Lehet, hogy vkinek hasznos lesz. Szóval most ott tartok, hogy a kis szerverem alapja ez lett:

http://www.aqua.hu/asrock-q1900-itx-alaplap-285761.html

Passzív hűtés, nagyon halk. Közben a tápegységben meghalt a ventillátor, raktam bele egy másikat, minimális sebességen járatva.

Transmission egyelőre nem fut, még a régi vincsiról kell lekaparni hozzá a konfig fájlt, mert azt fent felejtettem.

iperf3-mal 950 megabites átvitelt mértem, sambán keresztűl 750 megabittel tudtam róla másolni (itt az asztali gépem SSD-jének a korlátjába ütköztem - ezt most ne boncolgassuk, hogy milyen hülyeség), szóval elvileg menni fog.

Áramfogyasztás leesett 160 W-ról olyan 50-re. Az mondjuk kérdés, hogy ezt a teljesítményt mennyire jó ötlet egy 400 W-os táptól elvárni.

(#3064) tibor23 válasza Jozsó (#3062) üzenetére


tibor23
senior tag

Milyen pendrive-ot használsz? Ahogy hsz-eket olvasok, 5MB-os írási sebességeket írnak USB3-as pendrive-okra a gyakorlatban, és amitől tartok az, hogy rengeteg meghal már fél évesen is normál használatban - akkor mi lesz vele ha a rendszer folyamatosan ezen fut.

(#3065) Jozsó válasza tibor23 (#3064) üzenetére


Jozsó
tag

Ilyet vettem:

http://www.aqua.hu/pen-drive-16gb-usb-30-sandisk-ultra-fit-sdcz43-016g-g46-124053-303955.html

De a kiválasztási szempont inkább az volt, hogy minél kisebb legyen (ne lógjon ki a házból, hiszen mindig benne lesz) illetve, hogy ne legyen noname.

Előtte olvasgattam, és már más is csinált ilyet.

A konfig fájlok, ha egyszer belövöm az egész rendszer, nem gyakran fognak változni, szóval vmelyik adatvincsire időnként lementem, ha újra kell telepíteni, akkor viszonylag gyorsan meg leszek vele.

Az olvasási sebesség nem igazán számít, ha egyszer feláll a rendszer hónapokig nem kell újra indítani.

(#3066) quby válasza tibor23 (#3064) üzenetére


quby
őstag

Én 2008-2012 közt használtam pendrive alapu rendszert. 7 pen fogyott. eleinte minden onnan ment, végn már a log nem, meg nekem sem volt swap. ext2vel indultam majd ext4. mindig legyen a / tükrözve valahova, hogyha meghalna gyorsan ujra tudd rakni és ne kljen ujratepiteni a 0 ról. Nyilván a /home nem ott van.

Az ezzel a baj, hogy szépen lassan mindent az csinál és akkor már kevés a pen. Mikor ő lett a proxy is.....na onnantol jöttek a sürübb halálok. ;]

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#3067) sugarforce válasza tibor23 (#3064) üzenetére


sugarforce
őstag

nekem kerek fél évig bírta a pendrive-os megoldás, utána már olvasási hibák voltak, meg nem fért hozzá ehhez-ahhoz, meguntam, beraktam egy ssd-t, azóta vígan fut.

(#3068) chemand


chemand
tag

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy eladom a jelenleg használt Synology DS214-es szervermet. Az ok egyszerű: kinőttem a 2x3TB tárhelyet és legalább egy 4 lemezes nas-t szeretnék. A synology 4 lemezes megoldásait drágállom, ezért saját nas szerver építését tervezem (xpenology-t használnék).
A hardver nagyjából összeállt a fejemben :) azonban nem tudom, hogy milyen házba tegyem a cuccokat, mert be kellene férjen a rack szekrénybe. Nincs sok helyem ezért egyelőre nem is találtam megfelelő házat.Tudtok ajánlani nekem egészen pici házakat?

Ezt találtam, de ebben csak 3 db 3.5"-ös hely van.

[ Szerkesztve ]

(#3069) Warter válasza chemand (#3068) üzenetére


Warter
őstag

CFI A7879

(#3070) chemand válasza Warter (#3069) üzenetére


chemand
tag

Köszi! Nézem.

(#3071) ziegler


ziegler
csendes tag

Még mielőtt leírnám a kérdésem, írok egy kérdéshez fűződő témát:
Még régebben beszereztem egy nagyon öreg gépet. Adatok: vmi intel celeron D, 512 mb ddr ram, gigabyte alaplap stb...
Úgy gondoltam, hogy valami kis szervert (mondjuk ts3 vagy akármi) üzemeltetek rajta, próba, szerencse.
Na, szereztem hozzá házat, összeraktam, elindítottam. Hát az valami eszméletlen hangos... :(
És rájöttem, hogy túl sokat fogyasztana, ha 0-24 menne. Ráadásul helyem sincs sok, meg a hűtés is problémás lenne, ezért úgy gondoltam, hogy valami sff, usff, vagy egy mini pc-t szerzek.
Több dolog menne rajta: weboldal, esetleg ts3 szerver, és egy game szerver, pl. minecraft.
Mese vége.

Nincs sok pénzem sajnos, ezért használt/régebbi cuccokkal beérem. Nem tudom, hogy egy normál gépre, ami visz kisebb látogatottságú oldalakat, ahhoz mennyi pénz kell. Aki tud segíteni, annak megköszönném. :)

A kedvenc ph felhasználód

(#3072) Nyugis


Nyugis
senior tag

Sziasztok!

olvasgattsm a forumot majd néztem a hardveraprót.

Az a kérdésem, hogy vajon megéri megvenni egy régebbi 5-6 éves szervert vagy jobb ha inkább barkácsolok? melyik éri meg jobban?

persze adódik a kérdés, hogy vajon mir is kell.
nos uszkve két dologra:

1: 2 weblap futtatása,
2: ts3 szerver
2.5 webmail szerver futtatása.

gondolom, mi több remélem, itt azért eléggé profi hozzászólások vannak, biztosan tud valki konkrét segítséget adni!

a választ előre is köszönöm!!

(#3073) bambano válasza Nyugis (#3072) üzenetére


bambano
titán

szerintem nem...
első kérdés, hogy hova akarod tenni. ha otthonra, akkor a régebbi szerverek hűtésének a zaja ki fog kergetni a világból is, nem még a lakásodból...
ha hostingba, ott meg drága lesz. több helyen is árkedvezményt adnak a kis villamosenergia felvételű gépekre. pl. hp microserver. két weblaphoz meg egy ts-hez nem kell erőmű.

a webmail szervert meg azelőtt kellene elfelejteni, hogy felrakod, mert irgalmatlan lyukasak biztonsági szempontból.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3074) Nyugis


Nyugis
senior tag

nos igen otthonra a lakásba! :D

akkor igazábol nem éri meg foglakozni vele? ezek a régebbi szervereknek a hütése stb külön iparág HA jól olvastam!

(#3075) bambano válasza Nyugis (#3074) üzenetére


bambano
titán

nekem van egy kosár ilyen szerverem, 350 wattól indul a fogyasztása. van benne vagy 16 darab (saccra) kisméretű ventilátor (az egész gép nincs 5 centi vastag), amik pörögnek, mint állat. a zajt találd ki magad.

sokkal jobban jársz, ha veszel valami modern itx alaplapot, teszel rá valami rendes csendes hűtést és arra pakolod ezt a terhelést (ami nem sok). akár téglatápos alaplapot is érdemes megfontolni, még egyel kevesebb zajforrás.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3076) Nyugis válasza bambano (#3075) üzenetére


Nyugis
senior tag

szia!!

nagyon profin vágod a kérdést!

Esetleg lenne kedved segiteni nekem?

EZT néztem ki:

http://hardverapro.hu/apro/ibm_xseries345_railkit_2_xe_3_ghz_2gb_4_x_73scsi

de amit TE irsz az nagyon tanulságos és van valóság szaga!
ennek fényében kérdezem én nagy tisztelettel, hogy az asszonynak kéne a weblapját futtatnom plusz egy saját nem baszakodós nem átverős nem lehúzós TS3 szerver kéne nekem.
ennyi mindösszsen.
nos ennek fényében, vajon hogy járnék hosszú távon a legjobban?
Ha azt mondod, hogy "barkácsoljak", akkor ESETLEG megtennéd azt, hogy megmondod konkrétan mit jvaolsz?
csak hogy lássam, hogy financiálisan hog nézne ki a dolog.

válaszodat előre is megköszönve mély tisztelettel -.-

(#3077) bambano válasza Nyugis (#3076) üzenetére


bambano
titán

Először is ha alaposan megnézed a hirdetést, ez *KÉT* gépről szól. Az egyik kicsit kehes. Kell neked két ekkora böszme vasdarab kerülgetni a lakásodba? :)

Másodszor a 345-ös sorozat korának legjobb szervere volt szerintem. Ez a xeon proci, ami benne van, nagyjából a prescott meg a kályha pentium4 korszaka. futottak vagy 8-10 évet, megveszed, elromlik, nem tudod soha megjavítani.

higgy nekem, a concorde is azért ment nyugdíjba, mert ez a gép hangosabb volt.

a másik oldal:
Ezt szokták figyelembe venni. ez sem a legújabb darab, tehát lehet, hogy olcsóbban meg tudod venni. Kb. hasonló technika ez, csak egy generációval újabb. Ebből van egyel jobb, de nem tudom, mekkora meló beszerezni.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3078) hemaka válasza Nyugis (#3076) üzenetére


hemaka
nagyúr

Nekem a kovetkezo kacaton fut 3 statikus weboldal 100/100as nettel megtamogatva, de volt mar hasznalva TS-szerverkent is mellette. 7-8 ember volt fent egyszerre, nem volt gond vele.
Specs:
Kiherelt HP 550 notebook, kijelzo, wifi, bt modul kiszerelve: c2d T5670 1.80 GHz, 1GB ddr2 ram, 160GB 5400rpm noti vinyo, ubuntu serverrel.
Szoval egy Bambano altal ajanlott J1900-as procis cucc, boven jo lesz neked, meg torrent is futhat mellette, ha birja a savszel.

(#3079) ziegler


ziegler
csendes tag

Az én hozzászólásomra nem válaszolt senki? Naaa, ne csináljátok ezt az újakkal <3 :)

A kedvenc ph felhasználód

(#3080) vzozo válasza ziegler (#3079) üzenetére


vzozo
senior tag

Szerintem a régi vasak a nagy fogyasztás és a bizonytalan hátralévő életkor + nem létező (vagy csillagászati összegű) szervizháttér miatt felejtősek. Moore törvénye szerint pedig kb. másfél-két évente duplázódik a teljesítmény, tehát egy 10 éves vasnál egy mai cucc jó 30-40x nagyobb teljesítményre képes.

Amiket itt írtok. kb. egy raspberry is kiszolgálja.

De én nem vetnék el valamilyen cloud szolgáltatást sem - pay as you go...

(#3081) quby


quby
őstag

Sziasztok!

Használ itt valaki ezekbe az ITX-es integrált CPU-s lapokba mSata drive-ot. Bármelyikbe.

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#3082) Jozsó válasza ziegler (#3071) üzenetére


Jozsó
tag

ts3-at, webszervert még az a gép is elviselne, de a minecraft szerver a java miatt nagyon húzós. Én régebben próbáltam a webszerver ts3 tulajdonképpen nulla erőforrás igénnyel futott a minecraft 100%-on járatta a processzort és még úgy is akadt.

A hangossággal én az első szerveremnél azt csináltam, hogy a 12V-ra tervezett ventiket 5V-on járattam. Úgy már elég halk volt, de ez a mostani sokkal jobb. Itt a proci hűtés passzív, a tápra raktam egy 12 cm-es ventit, rákötve az alaplapra, ami minimál sebességen járatja (400 rpm körül), az gyakorlatilag semmi, plusz a két vincsi. Szinte nincs hangja.

(#3083) ziegler válasza Jozsó (#3082) üzenetére


ziegler
csendes tag

Köszönöm :R

update: #3080 neked is köszi :))

[ Szerkesztve ]

A kedvenc ph felhasználód

(#3084) Proxy2 válasza Proxy2 (#2976) üzenetére


Proxy2
aktív tag

Sziasztok!

Mivel itt kértem segítséget és ötleteket, ezért itt köszönöm meg mindenkinek aki segített, ötleteket adott.

Végül Krix #2978 hozzászólásában szereplő gép kötött ki nálam.
Amiért örök időkre lekötelezett, KÖSZÖNÖM itt is! :R :R

A Dell R510 végül itthon maradt, (mert ilyen a formám) lehet ragaszkodik hozzám, de már csendben kikapcsolva pihen, és az új "SilentServer" teszi a dolgát.

A fogasztás így változott:

Végszóként, mégegyszer köszönök mindenkinek minden segítséget, ötletet.

Proxy5

Proxy5

(#3085) tomy88trance


tomy88trance
tag

Üdv! Beárazós topikban láttam,hogy más is próbált egy szeró gépet és ide irányították nekem is lenne kettő. Ez a két IBM szerver gép mennyit érhet így egyben? Mennyiért lehetne eladni, el lehet egyáltalán?

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Annyi infóm van egyenlőre róla,hogy az egyikbe nem láttam konkrétan procit meg ramot, a másikba van ram, procit nem találtam,hogy melyik lenne,de gondolom az is van, tesztelni még nem tudtam,mert nincs dvi-os átalakítóm. Ja igen integrált vga-s mindkettő. A ramos-ba 2x1Gb ddr ram van, illetve 75Gb-os vinyóból kettő, a másikba meg 2 32gb-os vinyó, a vinyók eServer vinyók.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1206318260

(#3086) Proxy2 válasza tomy88trance (#3085) üzenetére


Proxy2
aktív tag

Üdv,

Nem akarlak megbántani, de ami a linken van az nem nevezhető képnek.
Ha konkrét típust írsz, tudunk segíteni, de így nem.

Proxy5

(#3087) bambano válasza tomy88trance (#3085) üzenetére


bambano
titán

számoljunk nagyon bőkezűen 150 forint/kg átvételi árat a méh telepen, ezek a gépek nagyjából 18 kilósak lehetnek, tehát darabja 2700 forintot ér.

az egyik képen látszik két ezüst kocka, azok a proci hűtők, és mindkettő alatt szokás, hogy proci van, mert egyébként nem ilyen színű hűtőlevegő terelőt raknak be.

ebben nem ddr ram van, hanem ecc fb-dimm.

a riser kártyán még ilyen ótvar felvételen is látszik, hogy pci-x busz van, ebből következik, hogy ezek eszméletlen régi gépek, nagyjából a prescott p4 korából.

a busz nevét nem írtam el, erről szóló vitát meg se kezdjük.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3088) benyusz


benyusz
csendes tag

Helló mindenki, az asztali gép beárazós topicból irányítottak ide. Az érdekelne, hogy szerintetek körülbelül mennyiért lehetne eladni régi szerverünket?
IBM X3400 szerver gép, szépen ment, csak bővítés miatt cserére került. Torony változat, nem a rack-es.
1 db Xeon 5120 CPU, van még egynek hely az alaplapon
6x512MB+2x4GB=11GB RAM, ECC, Fully Buffered, PC2-5300
2x835W redundáns hot swap táp (ezek az opcionális, nagyobb kapacitású tápok, az alap kivitel 1x630W)
4xSAS hot swap storage backpanel, 4 fiókkal, vinyók nélkül, az adatbiztonság miatt. Van hely a gépben még egy 4 vinyós SAS vagy SATA backpanelnek.
Optikai meghajtó nélkül (csak bios frissítéshez tettünk bele párszor átmenetileg)
6db hot swap ventillátor (ebből 3 opcionális, de így készen áll 2 procis működésre is)
Köszi!

(#3089) bambano válasza benyusz (#3088) üzenetére


bambano
titán

ennél kicsit jobb paraméterekkel rendelkező x3650-eket szórtak tavaly márciusban 30 rugóért.
a 3400-asoknál van egy típushiba, valamiért megdöglik a tápellátása és akkor nem tudod bekapcsolni. ez is lefelé nyomja az árát.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3090) tomy88trance válasza bambano (#3087) üzenetére


tomy88trance
tag

Márpedig DDR Ram van ráírva a memóriára , a másikról nem csináltam képet,de ott látszódik ilyen narancssárga keret, gondolom oda kerülne a proci,de nincs benne. Sajnos jobb képet nem tudtam csinálni,mert a telefonom nem a legjobb :/ Biztos,hogy nem viszem Méh telepre ,nem ettem azért meszet :D Bár gondolom,ha működik is akkor se tudom drágábban eladni hiába xeon. Egyébként nem vagyok annyira otthon ,sőt kb semennyire se szerver gépek terén,de azt azért tudom,hogy a xeon az nem olyan rossz azért

[ Szerkesztve ]

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1206318260

(#3091) vzozo válasza tomy88trance (#3090) üzenetére


vzozo
senior tag

Egy alsó hangon is 10 éves architektúra (Moore törvényét ismered?), nulla garanciával, nulla szervizháttérrel, cserébe (ha egyáltalán beindul!) jó magas fogyasztással és hanggal szerinted mit ér? Én spec. ingyen sem hoznám el.

(#3092) bambano válasza tomy88trance (#3090) üzenetére


bambano
titán

az lehet, hogy a memória ic ddr-1-es rajta, de nem sima pc-be való, hanem hibajavítós és pufferelt, mert a xeonok csak azt eszik.

ezekben egymagos xeon van jó eséllyel, ami ráadásul fogyaszt is. a hűtése se csendes, arra készülj fel lélekben :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3093) tomy88trance válasza bambano (#3092) üzenetére


tomy88trance
tag

Értem, hát letesztelem aztán majd meglátom az a biztos, csak kellene egy dvi-os átalakítót szereznem ,egyébként,ha olyan régi akkor nem nagyon lenne benne integrált vga nem? Amúgy Méh telepen megveszik így egyben?

[ Szerkesztve ]

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1206318260

(#3094) bambano válasza tomy88trance (#3093) üzenetére


bambano
titán

az integrált vga csak abban a verzióban újdonság, amikor a prociba van integrálva (nem is tudom, xeonnál ilyen van-e). amikor a nagy tepsi alaplap egy sarkára rátaknyolnak egy mezei vga-t, az nem annyira új.

nekem van olyan szerverem, ami hasonlíthat a tiedhez (ennyire nem jók a fotók), abban ilyen vga van:
00:02.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV100 QY [Radeon 7000/VE]

meg ilyen proc:
processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 15
model : 2
model name : Intel(R) Xeon(TM) CPU 3.06GHz
stepping : 9
microcode : 0x2d
cpu MHz : 3056.991
cache size : 512 KB

flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe pebs bts cid xtpr

vadi új, már tud ht-t :P
ha angolul kellene leírnom a gépet, ezt írnám rá: historical

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3095) bucihost


bucihost
senior tag

Sziasztok!

Adott egy ilyen vas ami letöltős gépként + hálózati addatárolóként (3-4 eszközre) funkcionál:

Intel [D945GSEJT] lap - Atom 1x(2x) 1,6ghz
2G Kingston DDR2 Notebook RAM
160GB 2,5" WD HDD
1TB 3,5" WD HDD
Broadcom Crystal HD Decoder 70012 miniPCI kártya

Valamint egy Raspberry-PI ver.B 512MB médiaboxnak használva.

Szeretném a 2-t kiváltani 1 "gépre", mivel a "nas" nem rendelkezik HDMI-vel, valamint a proci lehet kevés lenne az alábbiakra:

- kb 40-50 torrent futtatása egy időben (nem minden esetben)
- 1TB hdd kezelése, és megosztása (windows és linux kliensek) 3-4 eszköz között (esetekben akár egy időben is)
- Amennyiben fut ~40 torrent, lehessen egyszerre több eszközről is filmet nézni rajta akadás mentesen (akár HD-t is)

Valami ötlet, hogy mivel válthatnám ki őket?
:R

(#3096) bucihost válasza bucihost (#3095) üzenetére


bucihost
senior tag

Ötletnek jött 2 alaplap:

ASUS AT3N7A-I (Intel Atom 330 2x(4x) 1,6 Ghz procival)
Vagy
Gigabyte J1800N-D2H ITX (Celeron J1800 2x 2,41 Ghz procival)

:F :R

(#3097) zone


zone
őstag

Egy torrentbox beüzemelésén gondolkodom, a Raspberry Pi 2 B-t néztem ki, de az ethernet és USB még mindig egy host porton vannak, és egy külső HDD-vel elég lassú lenne a le- és feltöltés. 20 ezer alatt milyen alternatívák vannak?

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#3098) bambano válasza zone (#3097) üzenetére


bambano
titán

rpi kategóriában ez.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3099) zone válasza bambano (#3098) üzenetére


zone
őstag

Ezen akkor nem osztott porton van az ethernet? Gondolom a quad core verzió az ajánlott. Mennyi torrentet bírhat el egyszerre? Még az jutott eszembe, hogy esetleg a Raspberry problémáját át lehet hidalni egy nagyobb SD kártyával.

[ Szerkesztve ]

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#3100) bambano válasza zone (#3099) üzenetére


bambano
titán

elkerülhette a figyelmedet, hogy a négymagoson nincs hardveres sata csatlakozó.
tudtommal az első verzióján van rendes dedikált ethernet és rendes dedikált sata is.
ettől függetlenül könnyen lehet, hogy nem ez a jó választás, max. akkor jó, ha erősen ragaszkodsz a málna kinézethez.

az értelmetlen kérdés, hogy hány torrentet bír el, szerintem több százat, ha senki nem akar letölteni tőled. mondjuk mire végighashel egy nagyobb adag cuccot újraindítás után, lehet, befonod a hajad.

szoktak itt asrock mini itx-es alaplapot javasolni:
- régebbi kétmagos celeronnal
- régebbi négymagos pentiummal
- újabb kétmagos celeronnal
- újabb négymagos celeronnal

ezek rendes pc-k, és nem fogyasztanak olyan veszett sokat.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.