Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3501) Patice válasza t72killer (#3500) üzenetére


Patice
nagyúr

H110-es lapban nagy eséllyel igen. Egy NUC-ban nem tudom megvan-e minden olyan menüpont az UEFI-ben, mint egy sima lapban, de esélyes itt is.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#3502) t72killer válasza Patice (#3501) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Sajna nincs a kezem alatt ilyen cucc, a manualok ritkán ilyen részletesek, de keresgetek még - főleg NUC érdekel, a pici mérete miatt. Mondjuk a szoftverezés érdekes kérdés, gondolom csak parancssorból lehet egy ilyen rendszert irányítani, vagy a kliensgépnek kell biztosítani az összes grafikát - ami egy szimpla ubuntunál elég sok körüljárást kíván.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#3503) vargalex válasza Szicskeee (#3498) üzenetére


vargalex
félisten

Szia!

Nem kell külön DDNS. Nem is lenne értelme, hiszen valószínűleg 1 db külső IP-d van, amit a router kap.
A routeren kell egy port forward (tetszőleges portról, kívülről ezen fogod elérni) a NAS 22-es portjára (vagy amelyiken hallgat az SSH).

Alex

(#3504) Patice válasza t72killer (#3502) üzenetére


Patice
nagyúr

"Mondjuk a szoftverezés érdekes kérdés, gondolom csak parancssorból lehet egy ilyen rendszert irányítani, vagy a kliensgépnek kell biztosítani az összes grafikát - ami egy szimpla ubuntunál elég sok körüljárást kíván."

De nem erre való egy szerver???

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#3505) t72killer válasza Patice (#3504) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"De nem erre való egy szerver???" - Debizony:R csak elsőre gondoltam megúszom egy simán remote desktop menedzselt asztali xubuntuval. Ebbe még bele kell tanulnom 1 kicsit :B

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#3506) Domonkos


Domonkos
Ármester

Sziasztok!

Ugyan megfelelo topicot nem talaltam a kerdesemnek, de biztos vagyok benne, hogy tudtok majd segiteni.
Szuksegem lenne egy DHCP, DNS, mail szerverre, ami elbir szimultan 500-1000 klienst 0-24ben. Boviteni nem fogjuk. Elony ha egyben, szamlaval es garanciaval hozza lehetne jutni, nem kellene osszelegozni.
Egyetlen kriterium, hogy legalabb 2 ethernetcsati legyen benne. Bovitokarival/nelkule, mindegy. Formatum/meret szinten mindegy.
Van valami bevalt darab? Max 100k-s keret van ra. Szoftvert nem szeretnenk venni, csak hardvert. Mi az ami ki fogja birni a kovetkezo apokalipszisig?
A valaszokat elore is koszonom! :R

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#3507) sanzi89 válasza Domonkos (#3506) üzenetére


sanzi89
addikt

Ez nagyon nem házi szerver kategória, gyere át ide, itt többen tudnak segíteni szerintem. A probléma itt van: "... DHCP, DNS, mail szerverre ..."

Nem tudni milyen intenzitással használnák a levelezést, milyen tárhelyre van szükség, stb. de durván a megsaccolt ár szerintem, ha a kitűzött keret végére egy nullát teszel legalább, és a szoftverről nem is beszéltünk. 500-1000 user szimultán levelezéssel már komplett cluster megoldást igényel, de már bőven nagyvállalati szint, ott nem bohóckodik az ember 100k-s kerettel, szóval valami nagyon elgurulhatott...

A 0-24-es üzem feltételez teljes redundanciát - tápegység, szünetmentes, internet kapcsolat, hálózati eszközök, legalább két szerver, redundáns storage, redundás hűtés - ez meg inkább plusz két nulla lassan. A DNS és DHCP-re nem kellenek nagyon bika vasak, de az előző mondatomban lévő felsorolás ott is él, ha normális 0-24-es működést akartok.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#3508) sugarforce válasza Domonkos (#3506) üzenetére


sugarforce
őstag

Ha nagyon kicsi a keret, megoldható linux alapon, qmaillel, de ahhoz, hogy 1000 embert rendesen, problémamentesen és kellő erőforrással kiszolgáljon, nem fogsz kijönni 100k-ból, pláne, ha szükség van a fentebb említett redundáns megoldásokra, akkor ha nagyon nagyon nagyon haveri alapon valaki összegányolja a rendszert, az is többszöröse a 100k-nak.

(#3509) bambano válasza Domonkos (#3506) üzenetére


bambano
titán

A rendszergazda topikba ne menj, az windowsos, ott majd elkezdik ajánlgatni az exchange-t.

A fő kérdés, hogy milyen szintű megoldást szeretnél. Egy igazi enterprise megoldásnál 100k-ból kb. az árajánlatot írják meg neked, pre-sales mérnöki munkaórában számolva.

Ha elég a faluvégi mekkmester szintje, akkor is gond van, mert 100k-ból kb. a diszkeket lehet megvenni egy ilyen cuccba. Vagy fekete vagy sárga wd-ket szokás venni, legrosszabb esetben is pirost. Egy olyan alaplap, amin két rendesebb hálózati vezérlő van, 55-60k-tól indul (intel szerver kategóriás ethernet).

A másik nagy kérdés, hogy milyen forgalomra számítasz? mert egy notebook is kiszolgál kétmillió usert, ha havi egy levelet kap csak mindegyik, és egy szervert is fel lehet borítani, ha ezer user kap másodpercenként és fejenként 20 levelet. Tehát a mail forgalom az lényeges kérdés.

A dhcp nem tétel, azt bármi kiszolgálja ekkora méretben is (meg sokkal nagyobban is). A dns sem olyan nagyon bonyolult, csak ramot kell venni hozzá.

További kérdés még, hogy mivel akarod menedzselni? Gondolom nem óhajtod kézzel bepötyögni az összes levelezési cím összes adatát a unixos konfigfájlokba. akkor kell valami menedzsment szoftver is.

Újabb kérdés, hogy mennyire fontos az adatbiztonság. 1000 ember leveleit, ha nem teljesen komolytalan a téma, illik menteni valamire. De mire?

Szóval jónak tűnik az a korábbi javaslat, hogy tegyél még egy nullát a szám végére. szerintem az se baj, ha utána megszorzod vagy 3-mal.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3510) Domonkos válasza sanzi89 (#3507) üzenetére


Domonkos
Ármester

Igazabol csak azert ilyen nyomik a parameterek, mert az epulet mostani DHCP/DNS szervere haldoklik es a vezetesre igencsak sikerult azzal raijeszteni, hogy milyen kovetkezmenyekkel jarna, ha az kiesne. Mikor kerdeztek hogy mennyire combos gep kellene ennek potlasara, nagyvonaluan raboktem, hogy egy raspberry pi is elvinne ezt a kettot. De ha lud, akkor legyen mar kover, es legyen mindjart egy mail szerverunk is (ami eddig nem volt), mert attol lesz itt josag (nem mintha akarki is hianyolna - foleg en, mert ugyis ram fogjak varrni a beuzemeleset) - viszont penz csak 100k-nyi lenne. Es mivel en nam vagyok valami eros abban, hogy elmagyarazzam, hogy mitol lesz server-grade a server-grade es miert merik ott mas mercevel a penzt, mint altalaban, igy itt kotottem ki, hatha jobb kompromisszumot tudtok mutatni. Remelem hogy ez a het nem lesz valami kemeny, alszanak ra parat es elfeljtik a sajat levelezot, de "igazan orulnenek, ha konkret gepeket tudnek javasolni"... :(
Szoftveres oldalon viszont egesz jol allok - beszerzesbol meg nem igazan kellett kivennem a reszem.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#3511) sanzi89 válasza Domonkos (#3510) üzenetére


sanzi89
addikt

Ha az e-mail dolgot el is felejtitek, akkor is necces. 100k alatt kb van a HP Microserver G8 meg a Dell T20 és ennyi. De ezekhez még kell HDD/SSD, memória, hálókártya legalább, szóval 100k-ba valami összerakott irodai konfig fér bele, azt meg szervernek befogni nem mondom, hogy nem lehet, de nem egészséges, az egyszer biztos.
DHCP, DNS feladatra lehet megfontolandó valamilyen fejlettebb hálózati eszköz is. :U

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#3512) sugarforce válasza Domonkos (#3510) üzenetére


sugarforce
őstag

ha nincs rá szükségetek, szerintem ne szívasd saját magad, vagy magatokat. Ha mégis szükség van rá, akkor meg be kell adagolnod, hogy ettől jóval több pénzt kell kiadnotok rá.

(#3513) quby válasza Domonkos (#3510) üzenetére


quby
őstag

A mail szerver szivás...nem egy emberes feladat....A többihez meg vegyél egy mikrotiket, ami még routol is nem rosszul. Bár azt hogy mi is pontosan a DNS nem irtad. Saját intrás domain 20-30 esetleg 50 cimmel? vagy csak forward? vagy 50 domain domainenként 500 bejegyzéssel per darab, master slave-ben? Első kettőre simán jó a mikrotik...

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#3514) Rruuer válasza Rruuer (#3480) üzenetére


Rruuer
senior tag

senki?

(#3515) Szicskeee


Szicskeee
tag

Sziasztok !

J1900 mennyire birja a gigabittes netet? A szolgaltato honlapjan I7-et irnak minimumnak:))

Ez csak parasztvakitas v tenyleg a vegen 10MB-al fog majd menni?

(#3516) t72killer válasza Szicskeee (#3515) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az alaplap speckóit nézd, a procinak bőven bírnia kell az adatforgalmat. Beb&szna, ha i7-eket kéne pakolni egy NAS-ba :Y

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#3517) Szicskeee válasza t72killer (#3516) üzenetére


Szicskeee
tag

Procesor: Intel I7 2,2Ghz (4 CORE) sau echivalent
•Memorie RAM: 4GB
•Hard Disk: SSD
•Placa de retea gigabit
•Sistem de operare: Microsoft Windows 7, Linux, MacOS
•Router care sa suporte trafic sustinut de 1 Gbps (optional

Ezt irtak :))

(#3518) t72killer válasza Szicskeee (#3517) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Aha, pont a kulcsfontosságú gigabites routerre mondják, hogy opcionális, gigabites lapról (létezik 10+éve, de még mindíg akadnak kütyük 10/100MB-es vacakkal) meg szó nincs :DDD.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#3519) vargalex válasza Szicskeee (#3517) üzenetére


vargalex
félisten

Azért írnak ekkora vasat, mert a routert opcionálisként tüntetik fel. Router nélkül pedig a PPPoE kezelése is a CPU-ra marad, ami azért elég nagy plusz feladatot ad neki. Bár, lehet, hogy egy I5 is megbírkózna vele. De ha van egy HW NAT-al rendelkező SoHo router, akkor ettől tehermentesíti a PC-t, így akár egy Core 2 Duo is elég lehet a gigabit kihajtására.

Nálam J1900 van, de csak 240 Mbps-es net-el, az nem okoz neki gondot torrent esetén sem (30 MB/s letöltési sebesség).

Alex

(#3520) Szicskeee válasza vargalex (#3519) üzenetére


Szicskeee
tag

Koszi a segitseget. :)

(#3521) péjé


péjé
őstag

sziasztok,
némi tapasztalat megosztás azokkal akik esetleg Nas4free telepítésén gondolkodnak....

Szerettem volna állandó Plex szervert (is) használni de 2 Zyxel NAS(310 és 320) amik amúgy nagyon stabilak de állandóan sokkot kaptak ettől, az erősebb NAS-ok meg túl drágák. Kiválasztottam egy Acer Aspire Revo R3610 minipc-t (kis energiaigény , halk, x64 Intel Atom, 3gb ram) amire feltettem az utolsó x64 NAS4FREE embedded verziót (usb-ről megy). Lehet kijött volna egy kis itx-es gép is de arra már megvettem ezt.
Kipróbáltam a Freenast de jobban utánaolvasva hát nagyobb a hw igénye mint amire én gondoltam meg a beállítása sem egyszerű így hagytam és kipróbáltam a Nas4free-t.
Egyszerű, némi ssh ismeret, kis angol fórumozás meg pár óra kellett míg összehoztam. Azoknak tudom főleg ajánlani akik nem túl járatosak (mint én) a linux/unix dolgokban de szeretnének egy kis szervert.
Transmission, Plex, Samba megy most, ftp-t majd beüzemelem.
Acer tapasztalat: amíg win7 ment rajta (azzal is próbáltam) állandóan hallottam a ventit pörögni, állandóan pörgette vmi a procit. A nas4free-nél nagyon alaphangon megy, fájl másolásnál látom a procit/memóriát 20-60% között, most kb. 50 torrentet osztok meg de ez nem nagyon hatja meg. Plex szerver adatbázis építése megdolgoztatta de filmnézés közben (direkt lejátszásra van állítva) nincs különösebb proci/memória mozgás.
Plexet csak x64-re lehet telepíteni nas4free-n, ezzel az x86 feltelepítés/konfigurálása után szembesültem, talán vkinek spórolok némi időt. Hátránya ennek az acernek hogy a kicsi háza annyira össze van belül zsufizva hogy némi próbálgatás után feladtam a hdd cseréjét, attól tartottam h elpattan a ház így most esata meghajtóra tettem egy külső hdd-t.

Egy kérdésem van: beállított időtartamra tudom hibernálni az egész pc-t? a hdd-ket beállítottam hogy ne menjenek feleslegesen de esetleg van ilyen beállítás? A transmissiont beállítottam h napközben ne menjen, ilyenkor leállnak a vinyók is de lehet van vmi hibernálós beállítás is...

előre is köszi ha vkinek van tippje.

(#3522) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Valaki használt/látott valakit, aki hallott róla hogy vki használt OpenUPS-t? Praktikus megoldásnak tűnik, de nem találok infót, mennyire megbízható a koncepció. Nem sok értelmét látom a 240VAC->12VDC->240VAC (általában tökéletlen szinusz) normál szünetmentes üzemmódnak, amikor a gép pont olyan feszültséget eszik (12VDC) ami az akksiban van.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#3523) gyiku


gyiku
nagyúr

sziasztok, nas4free ala epitenek valami szervert, de kicsit bajban vagyok a hardver kivalasztasaval. Tudom van kesztermek is, mint pl HP Microserver G8 meg a Dell T20, de erdekelne, hogy tudnek-e valami hasonlo ECC-s megoldast epiteni mITX vonalon, sima hazba. Ez azert lenne erdekes, mert hatha van 6db sata portos lap, meg esetleg hasznalhatok rendes ventilatorokat, szeretnem ha kb hangtalan lenne.
a kovetkezo igenyek lennenek:
cifs/smb, nfs, ftp, upnp, dnla, transmisson (gigabites netet hajtson ki, ne legyen neki problema).

eddig ezeket talaltam:
non ECC
1. ASROCK Q1900-ITX, 4 sata, 2 ev
2. GIGABYTE GA-N3150N-D2H. 4 sata, 3ev
3. GIGABYTE GA-Z170N-WIFI + vmi 35w cpu. 6 db sata, 3 ev

ECC
4. HP Proliant Microserver Gen 8, 1 ev
a) G1610T
b) G2020T
c) E3-1220L
5. Dell Poweredge T20 Mini - E3-1225v3, 3 ev

mi johetne meg szoba?

hüllő

(#3524) bambano válasza gyiku (#3523) üzenetére


bambano
titán

nem írtad, mennyit szánsz rá.
ez pl. 12 sata portot ad, ecc ramot is tud, de mielőtt megnéznéd az árát, nyugtatózd be magad.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3525) gyiku válasza bambano (#3524) üzenetére


gyiku
nagyúr

igen, ez lenne kb a teljes keret. a jobb kepessegubb 4 bay nasok mennek ennyiert, de ez csak lap+cpu. amugy neztem a c2550et is, csak ezt a lapot nem talaltam meg: Supermicro A1SAi-2550F.

hüllő

(#3526) bambano válasza gyiku (#3525) üzenetére


bambano
titán

erre gondolsz? :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3527) gyiku válasza bambano (#3526) üzenetére


gyiku
nagyúr

igen. viszont egyre jobban kezdek erre fele hajlani, es lehet lemondok a 6 hdd-rol.

hacsak nincs vmi jo alternativa helyette.

bluechip jo haszonnal dolgozik, nagykerben 'csak' 97k :DDD

szamit ezeknel a lapoknal a ram single vagy dual channel?

[ Szerkesztve ]

hüllő

(#3528) gyiku válasza gyiku (#3527) üzenetére


gyiku
nagyúr

matx-ben is vannak ecc-s lapok?

hüllő

(#3529) #35434496 válasza gyiku (#3525) üzenetére


#35434496
törölt tag

Ne legyèl fukar burzsikàm. :D

(#3530) gyiku válasza #35434496 (#3529) üzenetére


gyiku
nagyúr

visszamenjél! inkább keresd meg a bf4.exe-det :K

hüllő

(#3531) bambano válasza gyiku (#3527) üzenetére


bambano
titán

az avotonnál nem tudom, a xeonos supermicrokat csak duálban lehet pakolni a kottájuk szerint.
7 rugó azért nem olyan veszett nagy árrés 100k körül :)
szerintem az a xeonos microserver jó ötlet. alig több pénzért, mint az alaplap, össze van rakva és van benne minden, pláne akciósan.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3532) gyiku válasza bambano (#3531) üzenetére


gyiku
nagyúr

SUPERMICRO MBD-A1SAM-2550F-O 92k

gen8-nal eleg vonzo, hogy egyben van, ram, tap, haz, minden.
az itx/matx lapnal az lenne a pozitivum a +2 stana kivul, hogy be lehet baxni egy hangszigetelt, fan control-os hazba es csokolom.

azert itthon szepen lefaragjak a 36ho supermicro garanciat 12-re :(((

[ Szerkesztve ]

hüllő

(#3533) t72killer válasza gyiku (#3532) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Quad GbE LAN ports" - ezt komálni fogja a kolléga 6db winyód, ha párhuzamosan szeretnéd őket elérni :R. Ez kihasználható vajon egy sima 8-portos gigabites routerrel, vagy érdemes pár felhasználót direktbe rádrótozni?

Az Atom proci érdekes modell, frekije alapján kb annyit tudhat, mint egy n3700-as penya.:R

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#3534) bambano válasza t72killer (#3533) üzenetére


bambano
titán

én most egy olyan supermicro alaplapra csorgatom, amiben 2x10Gbe és 2xGbe ethernet van :)
asusnak van olyan alaplapja, amin pár sata diszk mellé befér, ha jól emlékszem, 16 sas diszk is :)
meg olyan alaplap is dereng itt a memóriámban, amin 2x6 gbe rj45 csatlakozó volt, és relével rövidre tudta zárni őket, így ha kidőlt az alaplap, menet közben beléphetett a tartalék.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3535) t72killer válasza bambano (#3534) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

" amiben 2x10Gbe és 2xGbe ethernet van "
Ehhez már komoly SSD-készlet is kell (full SATA3<1db 10Gbe).:R Ezek már "ipari cuccok":))

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#3536) bambano válasza t72killer (#3535) üzenetére


bambano
titán

routernek meg tűzfalnak használnám, nem kell abba ssd.
mondjuk kicsit érdekes történet, mert van benne még két displayport aljzat is, az meg nem kifejezetten routerbe való, inkább munkaállomásba.
[link] csak nem akar senki megszponzorálni vele :P

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3537) t72killer válasza bambano (#3536) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Vegyél lottót;]

Ha otthonra lenne ez tűzfal, akkor annyi kérdésem lenne még, hogy az Asgardok vagy a Reptiliánok kötötték be hozzátok a netet:P? :C

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#3538) gyiku válasza t72killer (#3533) üzenetére


gyiku
nagyúr

komalhatna, de egy hamar nem lesz az itthon ennyire meghajtva :N
viszont kitalaltam: gen8 lesz es ha hangos, vagy keves a 4 sata, akkor raidkartya es atszogelem egy nagyobb hazba :K
azert meg ezt az atomot kiszamolom, de gyanus, hogy nem eri meg nekem a felarat :U eladni is kb mission impossible lesz jo aron, az tuti.

hüllő

(#3539) bambano válasza t72killer (#3537) üzenetére


bambano
titán

hogy minek hívjuk, az bonyolult :)
de nem házi felhasználásra lenne, ehhez képest az ára nem annyira veszélyes.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3540) Honkydoo válasza bambano (#3536) üzenetére


Honkydoo
őstag

Csak kíváncsiságból kérdem:
Milyen OS menne rá?

"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."

(#3541) quby válasza Honkydoo (#3540) üzenetére


quby
őstag

Én routerOS-t tennék rá....csak próbaképp :D

[ Szerkesztve ]

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#3542) bambano válasza Honkydoo (#3540) üzenetére


bambano
titán

debian, mi más :)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3543) Honkydoo válasza bambano (#3542) üzenetére


Honkydoo
őstag

És az jó? Ne érts félre, én is szeretem a debian-t. :)
Nem jobb mégis valami kész router os erre a célra ami csilivili?

quby:
Érdemes kipróbálni. :K

[ Szerkesztve ]

"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."

(#3544) t72killer válasza Honkydoo (#3543) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Oprendszeren én is nagyon vacillálok, xubuntu alapból akartam kiindulni, viszont htpc (=3D bluray) feladatokat is ellátna, az meg még nem megy linuxon (kodi player):(.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#3545) HeavyToys


HeavyToys
senior tag

Sziasztok!

Tudom, hogy home szerver építés a téma, de szeretnék segítséget kérni.

A cégnél ahol dolgozom, eddig nem igazán vették komolyan az adatbiztonságot. Bekaptak egy zsaroló vírust, újra kellett húzni a gépet és elvesztek a számlázási adatok és minden egyéb ügyfél adat.

Most végre kaptam rá lehetőséget, hogy adatmentés és adatbiztosítás címszóval beszerezhessek egy szervert.

A feladat annyi lenne, hogy Innvoice számlázós program és egy másik program által létrehozott fájlokat biztonsággal tárolhassuk. Az lenne a legjobb, ha közvetlen a szerverre mentenénk rá.

Ehhez gondolkodtam egy kis NAS-on is, Raid-be belerakva 2 hdd-t.

Mit javasolnátok ilyen célra? Magunknak építeni egy kis szervert, vagy venni egy HP ProLinat G8-at?
Szoftverek tekintetében mit lehetne használni?

Linuxal megoldható? Többi gépen win7 van.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

(#3546) bambano válasza HeavyToys (#3545) üzenetére


bambano
titán

a közvetlen szerverre mentés zsaroló vírusok esetén kifejezetten rossz ötlet, mert akkor megint egy példányod van, amit elér a kliens gép, amin tombol a vírus.

a gyárilag összerakott gép szerintem cégnél jobb ötlet, mint a saját magad, mert ott egyszerűbb a garancia.
szerintem linuxszal megoldható:
- vagy ntbackupot használsz egy linuxos share-re
- vagy megosztod az összes gépen az adatokat tartalmazó mappákat és azokat mented linuxról

a lényeg, hogyha ilyen vírusösszeszedős usereid vannak, akkor legyen visszamenőleg több mentésed is, nehogy az egészet elvigye az öreg ördög.

a közvetlen szerverre mentés akkor jó ötlet, ha egy munkakönyvtárban vannak az adatok, amiről rendszeres mentést csinálsz másik vasra.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3547) bambano válasza Honkydoo (#3543) üzenetére


bambano
titán

nem, mert nekem a routeros bonyolultabb, mint a debian, és néha elég cifra dolgokat kell művelni.
ha routeros-t akarnék, nem pc-re tenném, hanem tilerára.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#3548) quby válasza t72killer (#3544) üzenetére


quby
őstag

A kodi nem megy kinuxon?? Ezt jól értem? vagy a 3d? :Y :Y :Y hogyne menne már...ott megy csak igazán.

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#3549) Patice válasza quby (#3548) üzenetére


Patice
nagyúr

Hát, Debian-ra nem tudom mennyire friss változat érhető el.

A legfrissebb 17-es alpha Kodi Ubuntu Serveren nem tudja a 3D-t.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#3550) t72killer válasza quby (#3548) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A linuxos kodin még (?) nem megy a 3D framepacked (=eredeti, tömörítetlen 3DBD) tartalom - legalábbis ezt mondták a topicjában, magam nem ellenőriztem.

#3549:R. Elvileg fejlesztenek ebbe az irányba (pár spéci build már tudja), úgyh reménykedem. Semmiképp sem fűlik a fogam win10 alapú szervert futtatásához(:Y).

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.