Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Adott egy msi b850 tomahawk max wifi alaplap, amin van 6 sys_fan, és a házban van 6 db 140es arctic pro, amik 3-3 összekapcsolásban vannak rákötve 2 ilyen sys csatlakozóra. Alaplap manual szerint csatlakozónkként 1A a max áram, a ventik pedig 0,35A per darab.
Kérdés: lehet bajom nekem vagy a gépnek, hogy 1 sys csatlakozóra 3 venti van kötve? Szét kéne szednem mondjuk 2db per csatlakozó?
A korábbi gépemben egy msi b450 tomahawk van, ott 3 db 120as arctic van 1 sys-re kötve és 6 év alatt nem volt gond, viszont ott nem is írta a manual a max áramot.
Most konkrétan még emiatt nem üzemeltem be a gépet, lehet csak túlgondolom, de inkább megkérdezem. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziaztok!
Új gép vásárlása előtt állok, és a kiszemelt ház egy FD MEshify 3 XL lenne, benne egy 360 vagy 420 aio. Ha jól olvastam, érdemes cserélni a meglévő ház ventiket is P14 Pro-kra. Jó terv, ha azokat szerelek be 7 darabot az aio mellé?
Köszi! -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
chopin42
üzenetére
Szia!
Köszi az infót, időközben megjött az 5ös pakk és 4et be is szereltem egy Masterbox 5-be (3 elöl és 1 hátul).
Viszont felmerült 2 kérdésem:
1. jó ez így 3:1 arányban? Van még a ház tetején egy hely, oda érdemes lenne berakni az utolsót vagy maradjon tartaléknak? Ugye nem sok a 3 elöl?
2. Az alaplap defaultban DC módban maxon hajtja őket, így sem hangosak, de ha átváltom PWM módra, akkor gondolom jobb lenne a helyzet. Ezzel ugye nem tudom elrontani az alaplapot?
Mégegyszer köszi az ajánlást! -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
Esetleg bárkinek van tapasztalata erről? Elég a sima pwm pst vagy a co annyival sokkal jobb?
-
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Adott egy CM Masterbox 5 with mesh és szeretném kicsit kibővíteni ventilátorokkal. A gyári 2 darabot szeretném lecserélni 4 darab (1 hátul 3 elöl) 120-asra.
A mesh miatt van bármilyen egyéb dolog amire figyelnem kéne? Monjuk erősebb legyen a szívó érték vagy az nem számít?
Illetve szemezgettem rgb-vel, viszont a gyári ryzen hűtőt meg le szeretném cserélni egy darkrock 4 pro-ra, abból viszont nincs rgb.
Mik a mostani ajánlások, amik jól hűtenek de csendesek is?
Köszi! -
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
Sziasztok!
Erre esetleg lenne valakinek tapasztalata/tippje?
Köszi! -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Az új házam szellőzését szeretném javítani, ami egy cm masterbox 5 with mesh front panel.
Jeleleg a gyári 2 db 12cm-es venti van benne és ezeket szeretném cserélni 4 12 cm-esre (1 hátul ki, 3 elől be). Viszont a procihűtő és a vga rgb világítása miatt megtetszett ez az egész színkavalkád, így a 4 új ventiből is ilyet szeretnék.
Az alaplap egy msi b450 tomahawk max, amin a sys fan csatlakozók Default DC Mode fan connectorok, és van 2 db JRGB connector, amiből az egyikre a procihűtő van kötve.
Az új ventiknek a következőt néztem ki:
- Cooler Master MasterFan MF120R ARGB 3in1 12cm ventilátor (3db) (R4-120R-203C-R1)
- Cooler Master MasterFan MF120R ARGB 12cm ventilátor (R4-120R-20PC-R1)
Ezek jók lehetnek nekem?
Illetve láttam, hogy a masterfanból van több féle: air pressure, air flow és air balace. Azok között van jelentős különbség? Mert amiket én kinéztem, azoknál nem láttam egyik típust sem, vagy az egy 4. kiadás?
Köszi! -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Szia!
Kicsit elröppent az idő, időm se volt nagyon foglalkozni a témával és a gépet se használtam annyira, de most ismét előjött a kérdés és szeretném a segítségedet kérni.
Az összefoglalóban szereplő be quiet! Shadow Wings PWM 92 mm tényleg annyira jó ( 4500 Ft-ért)?
A másik kettőt hírtelen nem találtam abban a webshopban, amiben ezt néztem, de ha tényleg ennyi az ára, viszont kiszolgál megint pár évig, és jól hűt, akkor mindne további nélkül beáldozok rá annyit.
Vagy van még esetleg más típus, amit ajánlanál?
Előre is köszi! -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Köszi, átolvasom.
Lélekben már eldöntöttem, hogy veszek inkább egy újat, ha azzal megint elvagyok 5-6 évet akkor jó befektetés.
Így hirtelen ezt találtam, de holnap reggel átfutom az összefoglalót, és ha van valami konkrétabb elképzelés, akkor kikérném a véleményedet.
Előre is köszi! -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Hali!
Sajnos elég zajossá vált a CM TX3 hűtőmön a ventilátor így gondoltam megolajozom, de nagyon úgy tűnik, hogy ennek nem kivehető a takaró kupakja és csak faragás árán tudnám szétszedni.
Kérdésem az lenne, hogy lehet külön ugyanilyen ventilátort venni, vagy más gyártótól melyik az ajánlott típus?
De azért nem legyen drágább, mint az egész hűtő
Köszönöm! -
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Van egy Sharkoon Vaya házam, ebben pedig hátul egy AC F12 Pro. Mennyi javulást lehetne elérni a hűtésben, ha pl. az első gyári ventilátort cserélném? Illetve a hátsó mennyire számít jónak? Évekkel ezelőtt, amikor vette ez volt az ajánlott, de azóta sehol nem látok AC-ket. Ennyire romlottak, vagy csak a többi venti ennyivel jobb náluk? Az számít, ha pl az első és a hátsó eltér a fordulatszámban, vagy a CFM-ben? Ház ventilátornak a 3 pines a jobb?
Illetve (elméleti síkon), ha a processzor hűtőmre szeretnék még egy ventilátort, de az alaplapon csak 1 db 4pines cpu fan hely van, akkor gondolom egy Y elosztóval meg lehet oldani a dolgot, 2 ugyanolyan ventilátor esetében. Ilyenkor kell még valamit mókolni, vagy az elosztó kábel már gyárilag úgy van bekötve, hogy jó legyen? Konkrétan az érdekel, hogy a 4 pin közül ami a visszajelzést továbbítja, az gondolom csak az egyik ventiről veszi a jelet, és amit az alaplap küld a ventinek, az van duplázva? Vagy be van kötve mind a 4 kábel mindkét ventinek, és ez nem okozhat kárt? -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
jookomak
üzenetére
A házban elöl van egy 12-es gyárilag. Hátra is beférne egy max 12-es.
Akkor végülis nem jó ez a hűtő? Mert most vettem gépet, és kb csontra kiköltekeztem, úgyhogy másik hűtőt biztos nem fogok venni.
Ha hátra beteszem a 12-est, akkor is gáz hogy felülre fújja a meleget?Majd kitöltöm, ha lesz rá időm (otthon leszek), most kicsit macerás lenne.
A Sharkoon Silent 12-esről esetleg van tapasztalatod?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
andrade
üzenetére
Igen, egyik ismerősöm is azt mondta, hogy lehet, hogy az oldalsó úgy megkavarná az egészet, hogy rosszabb lenne mint csak a hátsóval.
Na mind1, kipróbálom elsőnek, hogy csak hátra teszek, aztán meg majd megálmodom. De látatlanban elég lesz nekem hátra.Érdekesség, hogy láttam olyan házat amin oldalt egy hatalmas ventilátor van beépítve. Majdnem akkora, mint mega az oldallap. Az amúgy nem kelt turbulenciát?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
andrade
üzenetére
Nem írtam, mert csak úgy van.
Az intelnél van lehetőség oldalirányban felszerelni, amdnél csak függőleges irányban.Hát ez az, de annyira nem gáz, mert mint mondtam, kisakkoztam, hogy hátra beteszek egy 120-ast és az kiszívja a meleg levegőt. MEg még oldalra is be tudok tenni egy 140-es ami nyomatja be a hideget.
A kérdés csak az hoyg elég csak hátra, vagy oldalra is tegyek, illetve hogy milyen márkát vegyek (ne legyen hangos).
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
andrade
üzenetére
Ezt értem, de nekem nem ilyen a mostani, és ebből adódóan a problémán se azonos a te elrendezéseddel.
Ezért is írtam le konkrétan, hogy ami nekem van alaplap, arra az Arctic 13 (processzorhűtő) csak úgy rögzíthető, hogy lentről felfelé megy át rajta a levegő. Ezért gondoltam, hogy a ház hátuljába is beszerelek egy 120-as ventilátort.
Milye furatok? Az alaplapon nincs furat. Ha meg a ház hátát mondod, akkor nem értem, hogy jött az egyértelmű. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
andrade
üzenetére
Igen, többnyire, de pl a CoolerMaster házakból is van sok,a mi felül is ki van fáúrva, hogy oda is lehessen ventilátorokat tenni.
Az processzoron van egy Arctic 13. Azt AMS-s alaplapokra úgy lehet feltenni, hogy a VGA felöl szívja a levegőt, és fefelé fújja ki. Máshogy nem lehet megtenni, csak az intel lapoknál, mert ahhoz adnak egy keretet a processzor köré, amire fel lehet úgy is tenni a hűtőt, hogy a ház eleje felöl szívja és hátra fújja ki." Több fajta is van van rácsos és van sima fordítható Többnyire furatok vannak a házon és négy csavarral fel lehet tenni a ventillátorokat."
Ezt hogy érted? Nem ház htőről beszélek, hanem processzor hűtőről.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
A minap vettem új gépet. Egy asrock alaplapot egy arctic freezer 13-al. A házam viszont hátul van kivágva, nem felül. És ugyabár az arctic meg felülre fújja a levegőt. Arra gondoltam, hogy hátra betennék egy 120-as ventilátort, ami kiszívja a meleg levegőt. És az oldallapomra is fel tudnék tenni egy 140-est, ami meg befújná a "friss" levegőt.
Kérdésem az lenne, hogy elég csak hátra betenni egyetm, vagy oldalra is tegyek, illetve, hogy milyet vegyek. Nem lenne rossz, ha mondjuk olyan "hangos" lenne, mint az arctic.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Spórolós topik
- Autós topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest