- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
blp85
senior tag
Szerintem nagy általánosságban 2 csatlakozója van a ventilátoroknak, amik világítanak az egyik a világításért felel (RGB vagy A-RGB), amit az alaplapon is a jelölt helyre kell csatlakoztatni, a másik pedig magáért a ventilátorért (annak a mozgásáért felel) ez lehet 3 pines és a 4 pines (általában ezek PWM-esek, de ezt ellenőrizni kell).
Régen volt olyan, ami csak egy kábeles volt, de ezek ledesek voltak, lehet még mindig vannak, de én már nagyon régen találkoztam ilyennel.Illetve van olyan, ami egy kábeled, de ott minden egybe van építve és van vagy 6-8 csatlakozó rajta /Arcticnak, Corsair, Lian Li-nek is van ilyen megoldása/ (ezeket meg nem ismerem).
-
blp85
senior tag
A 3 pin A-RGB (5V) a 4 pin RGB (12V), de ennek semmi köze a PWM-hez, itt lényegében a világítás és annak szabályozásáról van szó. Az A-RGB egyszerre több színt is meg tud jeleníteni, az RGB egyszerre csak egyet.
A másik, amire kíváncsi vagy, az maga a ventilátor csatlakozó, ami szintén lehet 3 és 4 pines.Csak egy példa [ARCTIC P12 A-RGB 3-Pack (ACFAN00258A)] , itt a ventilátor csatlakozója 4 pines, mivel PWM-es, viszont a világítás A-RGB, ezért az csak 3 pines.
A lényeg, hogy 2 külön kábel van a ventilátoron.
Milyen ventilátort néztél ki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmgyűjtés
- Félórányi videón a Dying Light: The Beast
- Elemlámpa, zseblámpa
- Synology NAS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Exkluzív órák
- További aktív témák...
- Noctua nf a14 pwm 3db + nf a15 pwm 1db
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest